Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2010, 22:35:55
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2010
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Daca mai repeti mult aberatia cu "astazi" o sa-mi pun mari semne de intrebare legate de capacitatea ta de intelegere.
Eu deja mi le pun cu referire la tine. Astazi...da astazi, maine, alaltaieri. In astia 4 miliarde de ani trebuie sa fi existat o specie, dintre atatea cate exista, ca in ultimii 50 de ani sa fi suferit schimbari care sa confirme evolutia (nu adaptarea). Nu stiu ce te face sa crezi ca atunci cand spun astazi, ma refer ca azi la pranz pe malul marii sa fi aparut un om dintr-o alga. Ma refeream ca in ultimii ani, chiar si 200 de cand stiinta incepe sa ia avant, sa se fi inregistrat o specie noua care a luat nastere dintr-una deja existenta. Aceleasi animale de secole. Sau imi vei spune ca toate evolueaza in acelasi timp, simultan? Uneia, dintre cate exista, trebuie sa i se fi apropiat timpul in zilele noastre sa se transforme. Da'-ti place sa faci pe desteptul si sa te tot legi de un cuvant caruia nici nu esti in stare sa-i deduci intelesul.

PS Si stiu si eu ca, daca privim din perspectiva evolutionismului, omul nu a aparut peste noapte dintr-o alga. Pasi intermediari i-am eliminat ca pur si simplu mi se pare absurd ca dintr-o planta sa ajungi la o creatura atat de complexa. Ca si cum un creion, daca l-as ingropa azi in pamant si peste zece mii de ani l-ar gasi cineva, ar da peste diamant.

Last edited by Laur28; 24.06.2010 at 22:39:43.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2010, 22:51:25
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laur28 Vezi mesajul
Aceleasi animale de secole.
Poate reusesti totusi sa calculezi pentru orice specie vrei tu care este numarul de generatii care s-au succedat in 200 de ani.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2010, 22:58:23
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Poate reusesti totusi sa calculezi pentru orice specie vrei tu care este numarul de generatii care s-au succedat in 200 de ani.
Cred ca nu vrei sa intelegi intentionat ce vreau sa spun. Nu conteaza cate generatii s-au succedat in ultimii 200 de ani. S-au succedat destule in ultimele zeci de mii. In ultimele sute de mii de ani o specie, numai una singura, trebuie sa fi fost aceeasi pana in zilele noastre, de cand cercetarile au devenit serioase, ca sa se observe o transformare a ei. Sa luam crocodilul. E de pe vremea dinozaurilor (asa se zice). Nu conteaza acesti 200 de ani. El e acelasi. Maine (si nu maine propriu-zis) in viitorul apropiat ar putea sa apara ceva nou din el. Tot asa, o alta specie, aceeasi de zeci de mii de ani, in ultimii 200 de ani sa se fi preschimbat in altceva. Nu trebuie neaparat sa exista poze cu ea din epoca de piatra. Pur si simplu sa se intample. Dar nu se intampla.

Last edited by Laur28; 25.06.2010 at 00:17:41.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 10:07:23
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Cred ca nu vrei sa intelegi intentionat ce vreau sa spun. Nu conteaza cate generatii s-au succedat in ultimii 200 de ani. S-au succedat destule in ultimele zeci de mii. In ultimele sute de mii de ani o specie, numai una singura, trebuie sa fi fost aceeasi pana in zilele noastre, de cand cercetarile au devenit serioase, ca sa se observe o transformare a ei. Sa luam crocodilul. E de pe vremea dinozaurilor (asa se zice). Nu conteaza acesti 200 de ani. El e acelasi. Maine (si nu maine propriu-zis) in viitorul apropiat ar putea sa apara ceva nou din el. Tot asa, o alta specie, aceeasi de zeci de mii de ani, in ultimii 200 de ani sa se fi preschimbat in altceva. Nu trebuie neaparat sa exista poze cu ea din epoca de piatra. Pur si simplu sa se intample. Dar nu se intampla.
Ok, calculeaza atunci cate generatii dintr-o specie au existat in 10000 de ani!
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 10:56:27
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Exemplul tau cu crocodilul este irelevant.
Toate documentarele despre crocodili ne spun ca acest animal este aproape perfect adaptat mediului in care traieste. Si asta de vreo 200 de milioane de ani. Timp in care au suferit doar evolutii minore (fata de alte specii).
In concluzie, nu era nevoie sa evolueze in altceva.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 13:09:03
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Exemplul tau cu crocodilul este irelevant.
Toate documentarele despre crocodili ne spun ca acest animal este aproape perfect adaptat mediului in care traieste. Si asta de vreo 200 de milioane de ani. Timp in care au suferit doar evolutii minore (fata de alte specii).
In concluzie, nu era nevoie sa evolueze in altceva.
I-auzi, pai ca sa evolueze e nevoie de adaptare? Parca nu era nevoie de adaptare, dar daca e cum spui tu, cum de algele mai exista? Ca daca e nevoie de adaptare, inseamna ca s-a schimbat ceva in mediu care duce la imposibilitatea vietii in forma actuala, iar cel slab/neadaptat e sortit esecului. Altfel n-ar mai fi nevoie de adaptare.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 14:26:23
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
I-auzi, pai ca sa evolueze e nevoie de adaptare? Parca nu era nevoie de adaptare, dar daca e cum spui tu, cum de algele mai exista? Ca daca e nevoie de adaptare, inseamna ca s-a schimbat ceva in mediu care duce la imposibilitatea vietii in forma actuala, iar cel slab/neadaptat e sortit esecului. Altfel n-ar mai fi nevoie de adaptare.
Nu ai inteles nimic. Sau mai bine zis nu vrei sa observi ceea ce este evident.
Daca din doua fiinte una evolueaza in altceva, nu inseamna ca cealalta dispare pur si simplu.
Ea poate sa ramana asa cum este acum, tot la fel poate sa evolueze separat.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 14:30:46
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Incearca sa gandesti dincolo de granitele satului natal. Lumea asta-i mare. Conditiile nu-s la fel peste tot, nu toate algele sunt la fel, samd. E o aberatie sa te astepti ca toate organismele sa evolueze la unison. Si inca o dovada ca habar n-ai ce-i evolutionismul dar il ataci cu avant patriotic! Ti-am mai spus ca te-a mintit cineva si tu ai luat de bune afirmatiile dar te-ai simtit jignit cand ti-am spus ca esti usor de fraierit. Pai daca esti in stare sa crezi orice bazaconie, si nu esti in stare sa faci un calcul simplu legat de numarul de generatii, fapte dovedite, afirmatiile mele nu intra in categoria jigniri, ci constatari.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 14:49:58
Laur28's Avatar
Laur28 Laur28 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Lumea asta-i mare. Conditiile nu-s la fel peste tot, nu toate algele sunt la fel, samd. E o aberatie sa te astepti ca toate organismele sa evolueze la unison.
Alta dovada a superficialitatii tale. Eu iti tot zic asta de 5 pagini incoace, tu ma contrazici si ma faci prost, si acum vii si spui exact ce spun eu.
Tocmai pentru ca nu evolueaza la unison, am fi putut sa avem in prezent o specie care sa prezinte macar semnele unui inceput de evolutie. Adica sa se observe la o gaina ceva ce nu exista acum 200 de ani. Si nu neaparat la gaina. Nu va mai legati de specie (crocodil, cal, vipera). Un animal la care in zilele noastre (in virtutea afirmatiei ca nu toate evolueaza in acelasi timp) sa se inregistreze o schimbare in raport cu specimenele din trecut. Dar nu exista. Cand zic schimbare nu ma refer ca din cocos sa apara peste noapte un strut.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 14:50:11
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Incearca sa gandesti dincolo de granitele satului natal. Lumea asta-i mare. Conditiile nu-s la fel peste tot, nu toate algele sunt la fel, samd. E o aberatie sa te astepti ca toate organismele sa evolueze la unison. Si inca o dovada ca habar n-ai ce-i evolutionismul dar il ataci cu avant patriotic! Ti-am mai spus ca te-a mintit cineva si tu ai luat de bune afirmatiile dar te-ai simtit jignit cand ti-am spus ca esti usor de fraierit. Pai daca esti in stare sa crezi orice bazaconie, si nu esti in stare sa faci un calcul simplu legat de numarul de generatii, fapte dovedite, afirmatiile mele nu intra in categoria jigniri, ci constatari.
Iar nu ai dreptate. Eu sunt gata sa accept orice explicatie plauzibila.
Pe cand tu ... nu vrei sa stii ca dincolo de satul tau sunt alte sate, orase, tari, oceane ...
Nu am zis ca sunt as in teoria evolutiei. Nu am pretentia ca stiu tot.
Dar de ce ma critici cand nici tu nu stapanesti religia prea bine.

La ce numar numar de generatii te referi? Din cate imi aduc aminte tu erai dator cu acest calcul.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! flying Teologie si Stiinta 1589 29.07.2020 00:49:47
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 13:41:07
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie colaps Generalitati 217 27.09.2010 15:37:40