Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.06.2010, 10:47:07
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Au, dar nu veșnic. Animalul este o ființă limitată. Atunci când animalul moare, sufletul lui încetează din a mai exista. Adică pe scurt nu se mântuiesc ca și noi, sunt doar niște dobitoace necuvântătoare.
Animalele au suflet??? uau!!!
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 10:50:55
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Animalele au suflet??? uau!!!
Si mai zicea ce "atei adevarati". El nici macar nu-si cunoaste religia la nivel elementar.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 10:52:28
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Am vazut o Persoana. L-am vazut pe Dumnezeu. Nu pot detalia mai mult.
Cum am mai spus, Dumnezeu nu are corp fizic, chiar daca a ales sa locuiasca in credinciosi. Dumnezeu se poate vedea numai cu vederea spirituala, care la omul obisnuit e adormita, din cauza pacatului, dar se poate re-trezi daca exista dorinta. Si e funny ca omul a decis: " nu vad, deci nu exista".
Dincolo de a fi un trup fizic, omul este o fiinta spirituala. Asta inseamna ca poate vedea , auzi, simti in domeniul spiritual. Pana la urma fizicul va putrezi si vom ramane numai cu ce am sadit in spirit [duh].

Eu zic sa te rogi sa ti se deschida ochii spirituali ca sa-L poti vedea si tu. Mergand cu ochii inchisi prin lume si strigand ; "Nu vad , deci nu exista", nu rezolvi nimic. Si nici credibilitate nu ai, pentru ca sunt destui care L-au vazut.
Nu cred in afirmatia "L-am vazut".
Crezi ca L-ai vazut.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 10:52:50
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Nu te-ai obisnuit cu jignirile?
Este ceva normal pe acest forum.
Eu m-am obisnuit, dar se pare ca unii nu-si dau seama ca le folosesc si devin ei insisi moralisti.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 10:54:09
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Si mai zicea ce "atei adevarati". El nici macar nu-si cunoaste religia la nivel elementar.
Fara comentarii. Dar cum isi spune? colaps?
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 10:58:52
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Nu cred in afirmatia "L-am vazut".
Crezi ca L-ai vazut.
"Nu cred' este rezumatul ideii de necredinta, singura problema a ateilor.
Deci tot la vorba lui Dumnezeu ajungem pana la urma. Nu ca ateul nu ar avea dovezi, el pur si simplu nu crede...Poti sa-l obligi? Il lasi in pace...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 11:10:22
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
"Nu cred' este rezumatul ideii de necredinta, singura problema a ateilor.
Deci tot la vorba lui Dumnezeu ajungem pana la urma. Nu ca ateul nu ar avea dovezi, el pur si simplu nu crede...Poti sa-l obligi? Il lasi in pace...
Vorbesti de dovezile existentei lui Dumnezeu de parca aceste dovezi ar fi atat de evidente ca doar un mort ar putea sa nu zica "da exista".
Poti sa-mi dai si mie 2-3 exemple??????
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 11:17:07
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
Vorbesti de dovezile existentei lui Dumnezeu de parca aceste dovezi ar fi atat de evidente ca doar un mort ar putea sa nu zica "da exista".
Poti sa-mi dai si mie 2-3 exemple??????
Nu pot sa ti-l arat pe Dumnezeu atat timp cat ai ochii acoperiti. Nu ca nu ar fi dovezi, toata lumea din jur e dovada existentei lui Dumnezu. Nu trebuie sa te chinui prea mult sau sa fii un geniu sa vezi ca totul are o Sursa, cum e si logic. Insa omul, frustrat de faptul ca nu vede, decide ca totul trebuie sa aiba alta explicatie, fie ea si una jenanta, gen maimuta, sau fantasmagorica, gen supa cosmica. In stilul asta poti decide ca si eu am alta explicatie sau sunt picata de pe Marte, e la fel de veridic.
Eu nu pot decat sa ma rog sa ti se deschida ochii sa Il vezi. Dar daca tu nu iti doresti asta va fi zadarnica si rugaciunea mea. Totul e sa iti doresti, iar daca iti doresti sa-l cunosti pe Dumnezeu El e credincios si iti va darui acea zi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 11:41:47
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Nici teoria evolutionista nici interpretarea creationista actuala nu sint pina la capat adevarate. Nu cuprind intregul adevar.

Teoria evolutionista despre care chiar insusi Darwin avea dubii (din cauza intreruperilor periodice in lanturile evolutive) are ca baza adaptarea nu doar la mediu dar si pentru supravietuire intro forma de viata din ce in ce mai evoluata- teoria mai are si alte amanunte care o fac sa nu stea in picioare, sa va dau doua exemple.
Unul este evident si se refera la misterul existentei unui creier (cel uman) atat de mare (folosim ca specie doar maxim 14% din capacitatea lui totala) incar nu justifica in nici un fel expresia evolutionsita "functia creeaza organul". Cind in istoria evolutiei umanitatii am folosit vreodata 100%?
Apoi cercetarea actuala a descoperit in urma cu cativa ani in delta Amazonului o adaptare brusca si simultana la mediu a unei specii de soparla (de 1,5-2 cm a carei hranire este subacvatica) prin aparitia unor branhii exterioare. Explicatia necesitatii acestei "adaptari" simultane (la toti membrii generatiei) este scaderea numarului insectelor avcative -aflate in meniul ei- din cauza poluarii. Aceasta nu este adaptare in sensul clasic adica pin selectie naturala (cel care supravietuieste prin adaptare va face pui cu aceleasi caractersitici) ci este vorba de evolutie brusca ( branhiile nu au avut dimensiuni intermediare pina la forma finala ci direct la marimea si functia optima necesara tuturor. Comentatorul de pe Descovery spunea ca este inca o dovada ca Dumenzeu exista.
Stiinta - cercetarea actuala avansata incluisv cea in domeniul psihologiei si a spiritualitatii are multe dovezi ale existentei lui Dumnezeu dar problema ramane introducerea concluziilor in scolile generale, licee si facultati. De ce ? fiindca teoria creationista in interpretarea actuala dogmatica nu corespunde adevarului pina la capat.
Adevarul este undeva la mijloc asa incat interpretarea religioasa trebuie adaptata si adusa la o forma de intelegere superioara , potrivita puterii de intelegere si cunoastere a civilizatiei actuale.
Stiinta a aconfirmat existenta potopului (acum 13000 de ani, exact dublu fata de intervalul de la "Adam" si pina in prezent).
Doi sobolani pot crea o mare familie care sa asigure supravietuirea speciei dar doi oameni nu, cu exceptia cazului in cazul in care Cain ar fi avut ca sotie o eventuala sora de sange despre care putem presupune ca ar fi existat. Daca nu este asa , iar stiinta confirma ca nu este (de curand au fost descoperite oase de "giganti" oameni cu inaltimea de pina la 2,40 m )
Facem exceptie de exitenta mai multor rase de oameni sub aspectul culorii dar si din punct de vedere al inaltimii (piticii fiind a treia rasa) imposibil de realizat decat tot prin interventie divina.
Asa incat metafora povestii lui Adam si Eva trebuie sa aibe un inteles mai profund daca nu cumva mai multe.
Odata cu sfarsitul Judecatii si legarea celui rau (legiuni) nu vom mai avea parte de rau ci doar de bine - vremurile frumoase promise de Iisus a veni dupa sfarsitul necazurlor, catastrofelor si razboaielor. Asta inseamna ca apoi evolutia interioara nu va mai avea loc prin bine si rau ci doar prin bine- tot aici pe pamant.
Faptul ca "cei nedesavarsiti care mor in Domnul vor veni peste miile de ani" pe pamant bineinteles -trebuie inteles ca dupa alte eventuale 7500 de ani evolutia se va face prin bine dar si oarece rau- cind si acesti nazuitori inca prea inclinati catre pacat vor putea trai si manifesta atunci intro lume ale carei standarde vor fi iar coborate.

Mihai
Reply With Quote
Vechi 25.06.2010, 11:50:24
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu pot sa ti-l arat pe Dumnezeu atat timp cat ai ochii acoperiti. Nu ca nu ar fi dovezi, toata lumea din jur e dovada existentei lui Dumnezu. Nu trebuie sa te chinui prea mult sau sa fii un geniu sa vezi ca totul are o Sursa, cum e si logic. Insa omul, frustrat de faptul ca nu vede, decide ca totul trebuie sa aiba alta explicatie, fie ea si una jenanta, gen maimuta, sau fantasmagorica, gen supa cosmica. In stilul asta poti decide ca si eu am alta explicatie sau sunt picata de pe Marte, e la fel de veridic.
Eu nu pot decat sa ma rog sa ti se deschida ochii sa Il vezi. Dar daca tu nu iti doresti asta va fi zadarnica si rugaciunea mea. Totul e sa iti doresti, iar daca iti doresti sa-l cunosti pe Dumnezeu El e credincios si iti va darui acea zi.
"Totul are o Sursa" - parca af fi Matrix
In rest, totul este gresit, ca de obicei.
Tu spui ca eu nu vreau sa cred. Total gresit.
Dar cand toate dovezile palpabile spun ca evolutia este reala, pamantul are varsta de cateva miliare de ani si nu cateva mii asa cum afirma religia, dar mai ales nu exista nici o dovada in favoarea teoriei existentei lui Dumnezeu, in ce ai vrea sa cred?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! flying Teologie si Stiinta 1589 28.07.2020 23:49:47
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie colaps Generalitati 217 27.09.2010 14:37:40