![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Animalele au suflet??? uau!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Si mai zicea ce "atei adevarati". El nici macar nu-si cunoaste religia la nivel elementar.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Crezi ca L-ai vazut. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu m-am obisnuit, dar se pare ca unii nu-si dau seama ca le folosesc si devin ei insisi moralisti.
|
|
||||
|
||||
![]()
Fara comentarii. Dar cum isi spune? colaps?
|
|
|||
|
|||
![]()
"Nu cred' este rezumatul ideii de necredinta, singura problema a ateilor.
Deci tot la vorba lui Dumnezeu ajungem pana la urma. Nu ca ateul nu ar avea dovezi, el pur si simplu nu crede...Poti sa-l obligi? Il lasi in pace...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poti sa-mi dai si mie 2-3 exemple?????? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu pot decat sa ma rog sa ti se deschida ochii sa Il vezi. Dar daca tu nu iti doresti asta va fi zadarnica si rugaciunea mea. Totul e sa iti doresti, iar daca iti doresti sa-l cunosti pe Dumnezeu El e credincios si iti va darui acea zi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Nici teoria evolutionista nici interpretarea creationista actuala nu sint pina la capat adevarate. Nu cuprind intregul adevar.
Teoria evolutionista despre care chiar insusi Darwin avea dubii (din cauza intreruperilor periodice in lanturile evolutive) are ca baza adaptarea nu doar la mediu dar si pentru supravietuire intro forma de viata din ce in ce mai evoluata- teoria mai are si alte amanunte care o fac sa nu stea in picioare, sa va dau doua exemple. Unul este evident si se refera la misterul existentei unui creier (cel uman) atat de mare (folosim ca specie doar maxim 14% din capacitatea lui totala) incar nu justifica in nici un fel expresia evolutionsita "functia creeaza organul". Cind in istoria evolutiei umanitatii am folosit vreodata 100%? Apoi cercetarea actuala a descoperit in urma cu cativa ani in delta Amazonului o adaptare brusca si simultana la mediu a unei specii de soparla (de 1,5-2 cm a carei hranire este subacvatica) prin aparitia unor branhii exterioare. Explicatia necesitatii acestei "adaptari" simultane (la toti membrii generatiei) este scaderea numarului insectelor avcative -aflate in meniul ei- din cauza poluarii. Aceasta nu este adaptare in sensul clasic adica pin selectie naturala (cel care supravietuieste prin adaptare va face pui cu aceleasi caractersitici) ci este vorba de evolutie brusca ( branhiile nu au avut dimensiuni intermediare pina la forma finala ci direct la marimea si functia optima necesara tuturor. Comentatorul de pe Descovery spunea ca este inca o dovada ca Dumenzeu exista. Stiinta - cercetarea actuala avansata incluisv cea in domeniul psihologiei si a spiritualitatii are multe dovezi ale existentei lui Dumnezeu dar problema ramane introducerea concluziilor in scolile generale, licee si facultati. De ce ? fiindca teoria creationista in interpretarea actuala dogmatica nu corespunde adevarului pina la capat. Adevarul este undeva la mijloc asa incat interpretarea religioasa trebuie adaptata si adusa la o forma de intelegere superioara , potrivita puterii de intelegere si cunoastere a civilizatiei actuale. Stiinta a aconfirmat existenta potopului (acum 13000 de ani, exact dublu fata de intervalul de la "Adam" si pina in prezent). Doi sobolani pot crea o mare familie care sa asigure supravietuirea speciei dar doi oameni nu, cu exceptia cazului in cazul in care Cain ar fi avut ca sotie o eventuala sora de sange despre care putem presupune ca ar fi existat. Daca nu este asa , iar stiinta confirma ca nu este (de curand au fost descoperite oase de "giganti" oameni cu inaltimea de pina la 2,40 m ) Facem exceptie de exitenta mai multor rase de oameni sub aspectul culorii dar si din punct de vedere al inaltimii (piticii fiind a treia rasa) imposibil de realizat decat tot prin interventie divina. Asa incat metafora povestii lui Adam si Eva trebuie sa aibe un inteles mai profund daca nu cumva mai multe. Odata cu sfarsitul Judecatii si legarea celui rau (legiuni) nu vom mai avea parte de rau ci doar de bine - vremurile frumoase promise de Iisus a veni dupa sfarsitul necazurlor, catastrofelor si razboaielor. Asta inseamna ca apoi evolutia interioara nu va mai avea loc prin bine si rau ci doar prin bine- tot aici pe pamant. Faptul ca "cei nedesavarsiti care mor in Domnul vor veni peste miile de ani" pe pamant bineinteles -trebuie inteles ca dupa alte eventuale 7500 de ani evolutia se va face prin bine dar si oarece rau- cind si acesti nazuitori inca prea inclinati catre pacat vor putea trai si manifesta atunci intro lume ale carei standarde vor fi iar coborate. Mihai |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In rest, totul este gresit, ca de obicei. Tu spui ca eu nu vreau sa cred. Total gresit. Dar cand toate dovezile palpabile spun ca evolutia este reala, pamantul are varsta de cateva miliare de ani si nu cateva mii asa cum afirma religia, dar mai ales nu exista nici o dovada in favoarea teoriei existentei lui Dumnezeu, in ce ai vrea sa cred? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! | flying | Teologie si Stiinta | 1589 | 28.07.2020 23:49:47 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie | colaps | Generalitati | 217 | 27.09.2010 14:37:40 |
|