Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2010, 23:43:50
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Lucrul despre care discutam aici l-a repetat si intarit de mai multe ori (inainte de Cina, la Cina, dupa Inviere)
Și sfatul cu "amputările" l-a repetat și întărit:
Mat. 5,30
Mat. 18,8
doar așa la repezeală... probabil și de mai multe ori...
Vechi 02.07.2010, 22:56:36
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
Frate, esti pa
Adica eu ti-am dat citate din Mantuitor si tu vii aici cum ca nu e chiar asa.
Distractie placuta in continuare.
Si nu am ce sa iti raspund la intrebarea aceea: nu stiu cum a facut, insa EL A ZIS SI ASA A FOST ESTE SI VA FI IN VECI chiar daca nu pricepem noi.
Si faptul ca e absurd sau nu nu ma intereseaza: EL A ZIS SI NOI IL CREDEM.
Inainte sa vorbesti de dogma si de absurditati citeste Evanghelia ca parca sectarimea era experta la asa ceva. Ma asteptam de la voi sa o cititi si sa o interpretati aiurea.

Dar sa nu credeti cuvintele lui Hristos... ah, wait, nu-i prima data ca se intampla asta.

.. noa, Dumnezeu cu mila.

Voi ne acuzati pe noi ca ridicam la rang de dogma ce a zis Hristos :))))))))
Na acuzatiile astea sunt de fapt modul in care recunoasteti ca dogmele noastre sunt adevarate.
nu e pa, e doar adventist. cu ceva timp in urma spunea ca Isus este Arhanghelul Mihai.... sa vezi ca acu se supara pe mine..
Vechi 02.07.2010, 10:15:31
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu le-a spus ÎNAINTE de Cină, ci cu mult înainte de Cină. Iar întrebarea rămâne, evidențiind absurdul dogmei ce autorizează practici antropofage. Nu ai reușit încă să răspunzi la acea întrebare...
E o Taina.
Vechi 02.07.2010, 10:24:44
Scotianul
Guest

Arrow ca sa concluzionez

Zorobabel:Faza este simpla:momentul poate fi vazut dpdv analitic si logic(este cam stupid sa facem asta>trebuie sa recunosc)sau il poti accepta pe sistem(de ex) ortodox(ca o traire a Credintei).Eu cred ca Mantuitorul nu putea sa vorbesca,in acel moment,metaforic pt ca ne unea pe toti in mantuire prin Trupul si Sangele Sau.De aceea s-a si adresat clar.Daca ar fi fost metaforic si-ar fi contrazis esenta.Pai atunci ar fi trebuit sa spuna,,Luati si mancati ca si cum ar fi trupul meu si sangele meu o sa va mantuiti tot metaforic pt ca de fapt ati baut vin si ati mancat paine”.Aici logica mea inclina spre argumentul ortodox.

Ca sa fiu si mai precis>vom vedea la final.Fiecare si-a ales un drum si trebuie sa aiba demnitatea sa inteleaga ca vom raspunde pt deciziile noastre.Am trait cum am vrut si apoi va veni Judecata.Altceva mai bun si sincer nu pot sa-ti spun.Prefer sa fiu sincer(mai ales ca nici eu nu sunt ortodox) decat politicos mai ales in asemena situatii.Daca ortodocsii au dreptate(repet:analizez fiecare argument) pt noi(noi 2 de ex), cei care intr-un fel sau altul am nesocotit asta, s-ar putea sa se aplice o replica din filmul Road to Perdition(ce ironie in titlu..):

There's only one guarantee, none of us will see Heaven.
Vechi 02.07.2010, 10:59:05
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Zorobabel:Faza este simpla:momentul poate fi vazut dpdv analitic si logic(este cam stupid sa facem asta>trebuie sa recunosc)sau il poti accepta pe sistem(de ex) ortodox(ca o traire a Credintei).Eu cred ca Mantuitorul nu putea sa vorbesca,in acel moment,metaforic pt ca ne unea pe toti in mantuire prin Trupul si Sangele Sau.De aceea s-a si adresat clar.Daca ar fi fost metaforic si-ar fi contrazis esenta.Pai atunci ar fi trebuit sa spuna,,Luati si mancati ca si cum ar fi trupul meu si sangele meu o sa va mantuiti tot metaforic pt ca de fapt ati baut vin si ati mancat paine”.Aici logica mea inclina spre argumentul ortodox.

Ca sa fiu si mai precis>vom vedea la final.Fiecare si-a ales un drum si trebuie sa aiba demnitatea sa inteleaga ca vom raspunde pt deciziile noastre.Am trait cum am vrut si apoi va veni Judecata.Altceva mai bun si sincer nu pot sa-ti spun.Prefer sa fiu sincer(mai ales ca nici eu nu sunt ortodox) decat politicos mai ales in asemena situatii.Daca ortodocsii au dreptate(repet:analizez fiecare argument) pt noi(noi 2 de ex), cei care intr-un fel sau altul am nesocotit asta, s-ar putea sa se aplice o replica din filmul Road to Perdition(ce ironie in titlu..):

Ti-am dat exemplu din Ioan in care Hristos foloseste alta formulare pentru trupul Lui:
"Deci Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Nu Moise v-a dat pâinea cea din cer; ci Tatăl Meu vă dă din cer pâinea cea adevărată.
Căci pâinea lui Dumnezeu este cea care se coboară din cer și care dă viață lumii.
Deci au zis către El: Doamne, dă-ne totdeauna pâinea aceasta.
Și Iisus le-a zis: Eu sunt pâinea vieții; cel ce vine la Mine nu va flămânzi și cel ce va crede în Mine nu va înseta niciodată. "

Dupa cum vezi spune ca cel ce vine la El nu va flamanzi, nu cel ce il mananca pe El. La fel si cu cel ce crede in El.
Vechi 02.07.2010, 11:01:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Asta sa o folosesti in cazul tau, eu sunt ferm convins ca il voi vedea. Ma incred in promisiunea Mantuitorului. Imi pare rau de tine daca asta e convingerea ta in ceea ce te priveste.
Vechi 02.07.2010, 11:05:55
Scotianul
Guest

Implicit

Esti deja mantuit zorobabel?Stii deja cum vei fi judecat?Oare ai deja toate pacatele iertate?Interesant.Nu e prima data cand aud asta da va cam va substituiti Judecatii Domnului.Nu merge ce spui tu pt >Daca Mantuitorul(repet:se adreseaza direct si fara ocolisuri),prin Sangele si Trupul Sau (vin si paine)facea un nou legamint,in fata Tatalui,pentru mantuirea noastra,atunci este clar cine anume putea transforma painea si vinul.Cum a fost posibil?Pai daca avem in acesta scena,cu acesta tema,pe Fiu care face un asemena legamint in fata Tatalui..oare cine mai lipseste si care ar fi putut transforma vinul in singe si painea in trup?Logic vorbind.Si atunci se explica de ce nu ne explicam noi.Singurul mod logic de a explica>daca s-ar intimplat aceea transformare atunci acolo a actionat Duhul Sfant.Si cam aici se termina partea cu analizatul.PS>daca vrei sa mergi pe propovaduirea Bibliei da imi spui ca esti deja mantuit sau ca deja stii(tu personal) ca vei vedea Raiul eu am tulit-o.

Last edited by Scotianul; 02.07.2010 at 11:11:33.
Vechi 01.07.2010, 23:09:57
Banned

Implicit

Citat:
Le-a spus INAINTE, si la Cina a facut le-a dat exact ce ii anuntase inainte ca vor primi.

Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. 54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. 55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. 56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.

Cina: «Luati, mâncati, acesta este Trupul Meu. Si luând paharul si multumind, le-a dat, zicand : Beti dintru acesta toti, că acesta este Sângele Meu, al Legii celei Noi, care pentru multi se varsă spre iertarea păcatelor»

Nu ai priceput nimic si nu Il crezi pe Insusi Hristos.

Oi fi mai destept decat El si poate ai vrea sa-ti si pui tronul mai sus de-al Lui cu ocazia asta.
Iti dai seama ca Hristos era prezent in trup la cina cea de taina. Daca painea era trupul Lui atunci trupul Lui de carne ce reprezenta?
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42