Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2010, 17:07:26
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Înseamnă că creștinii nu sunt antropofagi precum anumite triburi înapoiate din junglă. Noi ne împărtășim din sângele Domnului Iisus în sensul că ne facem părtași vieții Lui. Sângele este viața, așa cum spune Scriptura. Dacă cineva a înțeles că el poate mânca din carnea Domnului la modul propriu, Dumnezeu să-l ierte! Domnul e bun și nu ține seama de vremurile de neștiință (Fapte 17,30), însă dacă a luat la cunoștință nu știu cum i se va ierta acest sacrilegiu...
Trice, Trice, Trice, cum te mai pripcepi tu sa o dai cotita !! Ia spune-mi tu unde ai tu parte de sangele Domnului si in ce consta acest sange, adica efectiv ce anume bei caruia tu ii spui sangele Domnului, ca ma gandesc ca nu esti vreun vampir !
Vechi 08.07.2010, 17:18:35
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
Trice, Trice, Trice, cum te mai pripcepi tu sa o dai cotita !! Ia spune-mi tu unde ai tu parte de sangele Domnului si in ce consta acest sange, adica efectiv ce anume bei caruia tu ii spui sangele Domnului, ca ma gandesc ca nu esti vreun vampir !
Iată cum:

37. Iar în ziua cea din urmă - ziua cea mare a sărbătorii - Iisus a stat între ei și a strigat, zicând: Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea.
38. Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura: râuri de apă vie vor curge din pântecele lui. (Ioan 7)

Să nu-mi spui că și aceste cuvinte ale Domnului le interpretezi la modul propriu!
Vechi 08.07.2010, 17:25:22
Banned

Implicit

Citat:
Iată cum:

37. Iar în ziua cea din urmă - ziua cea mare a sărbătorii - Iisus a stat între ei și a strigat, zicând: Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea.
38. Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura: râuri de apă vie vor curge din pântecele lui. (Ioan 7)

Să nu-mi spui că și aceste cuvinte ale Domnului le interpretezi la modul propriu!
In primul rand ca eu nu interpretez cuvintele Scripturii la modul propriu, iar in al doilea rand te-as ruga sa raspunzi la intrebarile pe care ti le-am adresat. Nu abate te rog discutia spre alte versete, pentru ca as vrea sa stiu parerea ta personala referitoare la versetul de la care am inceput.
Vechi 08.07.2010, 17:32:53
Banned

Implicit

Citat:
In primul rand ca eu nu interpretez cuvintele Scripturii la modul propriu, iar in al doilea rand te-as ruga sa raspunzi la intrebarile pe care ti le-am adresat. Nu abate te rog discutia spre alte versete, pentru ca as vrea sa stiu parerea ta personala referitoare la versetul de la care am inceput.
Versetele acestea au același subiect: să bem din Iisus pentru a ne bucura de viață. Ambele nu se interpretează la modul propriu, ci în simbol. Cum tot în simbol interpretăm alte cuvinte ale Mântuitorului: că El este Calea, că El este Ușa, că El este Poarta Oilor, etc. Ți-ai imaginat vreodată că (Doamne iartă-Mă!) Iisus e din lemn ori din pietre și praf?
Vechi 08.07.2010, 17:34:51
Banned

Implicit

Citat:
Versetele acestea au același subiect: să bem din Iisus pentru a ne bucura de viață. Ambele nu se interpretează la modul propriu, ci în simbol. Cum tot în simbol interpretăm alte cuvinte ale Mântuitorului: că El este Calea, că El este Ușa, că El este Poarta Oilor, etc. Ți-ai imaginat vreodată că (Doamne iartă-Mă!) Iisus e din lemn ori din pietre și praf?
Atunci te rog spune-mi efectiv cum Il bei pe Iisus, cum bei sangele Domnului. Spune efectiv ce faci in momentul impartasirii cu sangele Domnului.
Vechi 08.07.2010, 17:45:53
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
El n-a zis:''painea aceasta inchipuieste Trupul Meu" sau"vinul acesta inchipuieste Sangele Meu" ci de fapt a zis"Luati mancati acesta este Trupul Meu".Iar cand lea dat paharul binecuvantat a zis:"acesta este Sangele Meu."Cum zice Hristos,asa trebuie sa crezi,daca El zica ca este,apoi si este.Noi ramanem pe langa Hristos si credem asa,precum a spus El,ca sfanta Cuminecatura(Impartasaniei) este cu adevarat Trupul si Sangele Lui,si cine se cumeninca,pe Hrstos Il primeste.(diacon Gheorghe Babut-Sa ne cunostem credinta).
Vechi 08.07.2010, 18:09:39
Banned

Implicit

Citat:
Atunci te rog spune-mi efectiv cum Il bei pe Iisus, cum bei sangele Domnului. Spune efectiv ce faci in momentul impartasirii cu sangele Domnului.
Facem o rugăciune de consacrare, rugăciune pentru ca Domnul să binecuvânteze pâinea și vinul, actul propriuzis al Cinei Domnului, cântare, etc. Nu există diferențe mari față de slujba împărtășaniei ortodoxe.
Vechi 08.07.2010, 18:10:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
El n-a zis:''painea aceasta inchipuieste Trupul Meu" sau"vinul acesta inchipuieste Sangele Meu" ci de fapt a zis"Luati mancati acesta este Trupul Meu".Iar cand lea dat paharul binecuvantat a zis:"acesta este Sangele Meu."Cum zice Hristos,asa trebuie sa crezi,daca El zica ca este,apoi si este.
Dar El n-a zis nici că este o ușă simbolică, ci a zis textual:

9. "Eu sunt ușa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; și va intra și va ieși și pășune va afla." (Ioan 10)

Pentru a fi mântuiți (observă rogu-te că e aceeași condiție spre mântuire ca și participarea la împărtășanie) nu trebuie să facem o gaură prin trupul Mântuitorului (Doamne iartă-mă!) și să intrăm prin ea ca prin ușă, ci înțelesul este pur duhovnicesc. Chiar nu poți face această diferență între spiritual și literă?
Vechi 08.07.2010, 18:31:27
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

se pare ca nu prea sunteti de acord cu Mantuitorul,asta e,Domnul sa te lumineze ca tare rau stai la Biblie,imi pare rau ca nu mai sunteti in ortodoxia.Uite ce este daca nu crezi asa ,dar macar sa ai bunu simti ce spui mai ales in fata Domnului Iisus Hristos ca Domnul a facut totul pentru noi toti.Domnul sa te lumineze in viitor,mult succes.
Vechi 08.07.2010, 18:42:24
Banned

Implicit

Citat:
Facem o rugăciune de consacrare, rugăciune pentru ca Domnul să binecuvânteze pâinea și vinul, actul propriuzis al Cinei Domnului, cântare, etc. Nu există diferențe mari față de slujba împărtășaniei ortodoxe.
Cum sa nu existe diferente mari? Ba sunt extrem de mari, si hotaratoare. Diferenta este deplina si completa, adica intre slujba ortodoxa a sfintei liturghii si scena voastra sectara este o diferenta ca de la cer la pamant. Nu iti permit sa asociezi sfanta liturghie a Bisericii lui Hristos cu ritualurile voastre sectare; intre ele exista diferente capitale.

Ritualul vostru sectar lipsit de valoare reala sacramentala comite niste greseli fundamentale. Sangele Domnului este sfant; cine se impartaseste cu el, are, daca este vrednic, impartasire de sfintenie pentru ca insusi sangele Domnului este sfant. Ori daca vinul cu care va impartasiti voi nu este sangele Domnului, ceea ce de fapt nici nu este si noi stim de ce (caci gura pacatosului adevar graieste), atunci inseamna ca voi sectarii nu va impartasiti efectiv nici de viata Lui, de sfintenia Lui, de sfintenia dumnezeiasca a Trupului si Sangelui Domnului Hristos. Faptul ca vinul cu care te impartasesti este doar un simbol, dupa spusele voastre, iar in cazul sectarilor lucrurile chiar asa si stau adica vinul pe care il beti voi este efectiv vin si nimic mai mult decat atat, pe cand credinciosii ortodocsi se impartasesc cu Trupul si Sangele Domnului, deci acest fapt duce implicit la faptul ca vinul pe care il beti si painea pe care o luati nu sunt sfinte, pentru ca ele nu sunt Trupul si Sangele Domnului. Nefiind sfinte painea si vinul pe care le luati nu va impartasesc in nici un chip cu viata lui Hristos. Ori conform sfintei evanghelii cine mananca trupul Domnului si bea sangele Lui se impartaseste de viata vesnica. Si tocmai aici este eroarea fundamentala si anume ca painea si vinul sectarilor, doar niste simboluri fiind, ele raman la stadiul de lucruri naturale, ale lumii, ori este evident ca painea si vinul ca lucruri naturale nu au si nu pot avea sfintenie, pentru ca sfintenie are numai Dumnezeu prin natura si sfintii prin impartasire. Ramanand la stadiul de lucruri naturale, ele nu sunt sfinte, nu au viata Lui si atunci evident ca nici nu au ce sa impartaseasca.

Ori este evident ca painea si vinul care nu sunt sfinte, care nu sunt trupul si sangele Domnului, nici nu pot impartasi viata vesnica. Ori toate astea duc foarte clar ca voi nu aveti impartasire cu trupul si sangele Domnului, cu viata Lui si implicit contraziceti Sfanta Scriptura.

Last edited by kesarion_breb; 08.07.2010 at 18:44:17. Motiv: corectura
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42