Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.07.2010, 12:28:13
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Nu-i rau sa ridici o cruce, cat de mare, intr-un loc public ! N-ar fi rau sa umplem tara de cruci, nu doar ca marturie de credinta, dar sa fie si reflexul nostru la nebunia lumii contemporane si a vremurilor demonice ce va sa vina peste noi ...
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 12:43:54
claudiuremus claudiuremus is offline
Member

Data înregistrării: 29.03.2010
Implicit Sf.Cruce a lui Hristos

Iertati-ma fratilor,dar si eu cred ca este bine ca orice crestin de la tara sa aiba o cruce in curte,de ex. langa fantana,precum este bine ca toti crestinii de la oras sa aiba in casa pe un perete o Sf. Cruce,bine-nteles in limita spatiului Acum intrebarea se pune daca scopul cu care ai amplasat crucea este cel bun ,adica din smerenie,evlavie si credinta,caci daca ai pus-o numai asa din mandrie si orgoliu ca sa vada toata strada ,n-ai facut nimic.Dar daca tot te hotarasti sa o pui,ia mai intai binecuvantare de la duhovnic,apoi musai trebuie sfintita.Si inca ceva e cruce trebuie zugravit sau sculptat conform traditiei byzantine, Mantuitorul nostru Iisus Hristos.Crucea nu trebuie despartita de EL.
Doamne-ajuta tuturor celor ce se hotarasc astfel.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 14:49:07
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Nu-i rau sa ridici o cruce, cat de mare, intr-un loc public ! N-ar fi rau sa umplem tara de cruci, nu doar ca marturie de credinta, dar sa fie si reflexul nostru la nebunia lumii contemporane si a vremurilor demonice ce va sa vina peste noi ...
Poate ca asa ar trebui.
Dar dimensiunea crucii sa fie proportionala cu cat crede fiecare ca-i este de mare credinta.
Sa vedem atunci cine mai pute cruci de 3 metri...
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 16:01:09
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Ionut, sa umpli un oras intreg cu o padure de cruci nu este marturie de credinta. Tu ce faci este sa raspunzi la nebunia lumii cu alta nebunie. Nu stiu ce duhovnic te-a invata sa actionezi asa insa ar trebui cutoata seriozitatea sa-i pui judecata sub semnul intrebarii
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 16:51:14
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ionut, sa umpli un oras intreg cu o padure de cruci nu este marturie de credinta. Tu ce faci este sa raspunzi la nebunia lumii cu alta nebunie. Nu stiu ce duhovnic te-a invata sa actionezi asa insa ar trebui cutoata seriozitatea sa-i pui judecata sub semnul intrebarii
Si cica asta inseamna credinta ...
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 20:39:31
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Mai, daca tot ii vorba de cruci, io zic asa, sa punem mana de la mana si sa cumparam pe datorie, doua cruci de cca 5 metri, si sa le plantam frumusel, una'n fata lu' cotrocenii, si una'n fata lu' victoria palace, ca presidintile si primuslugoi, sa le vaza zi de zi, poate ca, asa'si amintesc si domniile(?) lor, ca'i un Dumnezeu deasupra lu' dansii...si cred ca aistea doua, ar fi indestulatoare, pentru tata tarina, bre...
Vechi 14.07.2010, 20:45:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Mai, daca tot ii vorba de cruci, io zic asa, sa punem mana de la mana si sa cumparam pe datorie, doua cruci de cca 5 metri, si sa le plantam frumusel, una'n fata lu' cotrocenii, si una'n fata lu' victoria palace, ca presidintile si primuslugoi, sa le vaza zi de zi, poate ca, asa'si amintesc si domniile(?) lor, ca'i un Dumnezeu deasupra lu' dansii...si cred ca aistea doua, ar fi indestulatoare, pentru tata tarina, bre...
Pai de unde sa-si aminteasca daca nu au nici o treaba cu El si sunt atei...si se duc doar de caterinca la intrunirile cu Patriarhul
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 21:24:39
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Pai de unde sa-si aminteasca daca nu au nici o treaba cu El si sunt atei...si se duc doar de caterinca la intrunirile cu Patriarhul
Pai atuncea, de ce jura cu mana pe Biblie, bre...de ce nu jura cu mana pe cartulia lu' domnu' darwin, A ?
Intrebasi si io'ntr-o doara, asa, sau cum mai zice elevatu', retoric, bre, retoric...
Vechi 14.07.2010, 21:41:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Pai atuncea, de ce jura cu mana pe Biblie, bre...de ce nu jura cu mana pe cartulia lu' domnu' darwin, A ?
Intrebasi si io'ntr-o doara, asa, sau cum mai zice elevatu', retoric, bre, retoric...
Stii cum e cu d-alde d-astia?...jura jura ca nu fura, si l-am prins cu ( nu mai stiu ce..am uitat), in gura!...ah da, rata
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 21:32:20
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
Nu toti oamenii au ajuns sa vada nevazutul, adica prezenta tainica a lui Hristos in cruce. De aceea indemnul meu este sa-L coboram pe Hristos de pe cruce in noi, si incepand sa iubim pe vrajmasi, sa facem bine celor ce ne aduc nedreptati, oamenii vor avea mai multe sanse sa vada ca Hristos nu este mort, ci viu, lucrator in noi. Si prin noi, vor ajunge sa redescopere si crucea Sa.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cruce rosie-cruce neagra dianadi Diverse Sarbatori 5 01.10.2016 12:26:21
SFINTA CRUCE cristiboss56 Din Noul Testament 47 20.01.2012 10:29:01
Iisus pe Cruce Templier Knight Din Noul Testament 14 13.12.2010 01:24:04
Cum facem cruce? Danut7 Generalitati 88 28.09.2010 00:58:35
cruce rosie cruce neagra padrevicentiu Generalitati 1 07.08.2010 11:58:19