Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Parintele Teofil Paraian este unul dintre cei mai mari duvovnici ortodocsi pe care i-a avut Romania.
In opinia ta el este doar „un alunecat” care face „afirmatii dubioase”?
Nu mai stramba adevarul. De ce o faci?
Parintele Teofil afirma clar ca POT FI FACUTE rugaciuni impreuna cu cei de alte confesiuni crestine. Dar ca nu e cazul sa ne „amestecam” unii ca altii. Adica daca un ortodox s-a rugat cu un catolic nu e nici o crima si asta nu inseamna ca trebuie sa treaca in BC. Trebuie sa continue sa-si traiasca ortodoxia in pace cu oricine il iubeste pe Hristos.
Judecata o va face Dumnezeu la sfarsitul veacurilor.
Daca nu ai inteles mai asculta o data si intelege ca sunt ortodocsi adevarati, oameni de inalta traire duhovniceasca care cred altfel decat tine. Si invata de la ei sa nu mai traiesti in extremism. Pentru ca se poate.
|
Vad tot mai mult ca in materie de denigrare si mistificare ai scoala, sectare !
Inca o data, pentru tine si tupeul tau obraznic: afirmatiile dubioase ale parintelui Teofil erau strict cele care se refereau la oamenii cu credinta in Dumnezeu. Nu m-am referit la alte afirmatii de ale parintelui Teofil Paraian ca ar fi dubioase, ci doar la aceea.
Pe de alta parte, parintele spune la sfarsit ca "daca exista prilejuri in care oamenii sa zica un Tatal nostru impreuna sau se roaga impreuna, nu cred ca asta poate sa fie cu vina".
Inca o data revin la argumentul din postarea anterioara, pentru ca parintele Teofil se refera la OAMENI CARE IN ANUMITE PRILEJURI ZIC UN TATAL NOSTRU IMPREUNA. Ori tocmai am specificat ca, nereferindu-se la un anume fel de oameni ,parintele ii include pe orice fel de oameni (inclusiv iudei, islamici). Insa tocmai am demonstrat ca "orice fel de oameni" pot sa nu cinsteasca pe Fiul ca si pe Tatal, si implicit nu pot sa zica impreuna cu noi Tatal nostru, pentru evidentul si demonstratul motiv ca Dumnezeul in care credem noi nu este acelasi cu Dumnezeul in care cred altii, de exemplu iudeii si islamicii; respectiv noi CRESTINII BISERICII ORTODOXE credem in Sfanta Treime, pe cand ceilalti nu cred in Sfanta Treime si nici in Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu. Deci nu putem spune TATAL NOSTRU cu unii care nu Il cinstesc pe Fiul ca si pe Tatal.