Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2010, 17:19:49
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
Si totusi nu sunt impacata cu ideea de incinare la idoli la crestini(icoane)eu nu stiu ce sa ma cred toti crestinii se roaga la icoane, stau si ma intreb o fi mai bine de penticostali ca nu fac asta?
Daca nu esti de acord cu inchinatul la idoli ,inseamna ca ai studiat Biblia si stii ca in VT aceea era o porunca din decalog.Si inseamna ca asta ai facut-o inainte de a intra intr-o Biserica ortodoxa.Pentru ca altfel,daca de cand erai mica intrai intr-o Biserica Ortodoxa,te inchinai la icoane ,si nu te mai intrebai acum despre asta.
Deci probabil ai trait intr-o zona unde se pune mai mare accent pe Biblie decat pe Biserica.
Dar la tine e bine ca macar vrei sa stii de ce e asa,vrei sa cercetezi,si nu esti din prima impotriva.
De aceea ti-am si scris.Tone de argumente,cum au si fost atatea topicuri pe aici,nu pot face cat poti face tu singura,intr-o Biserica,inchinandu-te pur si simplu si sarutand acele icoane.Crezi oare ca Dumnezeu te va pedepsi pentru idolatrie?Caci doar ai vrut adevarul...
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 18:29:50
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit Convertirea unui adventist la ortodoxie

Spre deosebire de asa-zisa convertire a unui fost calugar la secta "tremuratorilor", despre care am vazut cu totii care vor sa vada ca este o mascarada perpetua, oferim spre vizionare un fimulet despre o convertire reala a unui fost pastor adventist la Credinta Ortodoxa. Ceea ce din punctul nostru de vedere este un mare lucru pe care respectivul ins si l-a facut propriului sau suflet, s-ar putea sa fie interpretat, mai ales de unii sambatari, dupa o veche si imbatranita si total gresita invatatura, ca o intoarcere in "sinagoga satanei", in "desfranata babilonului mistic".

http://video.crestinortodox.ro/jRpDl...ortodoxie.html
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 02:58:14
annajanette
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Daca nu esti de acord cu inchinatul la idoli ,inseamna ca ai studiat Biblia si stii ca in VT aceea era o porunca din decalog.Si inseamna ca asta ai facut-o inainte de a intra intr-o Biserica ortodoxa.Pentru ca altfel,daca de cand erai mica intrai intr-o Biserica Ortodoxa,te inchinai la icoane ,si nu te mai intrebai acum despre asta.
Deci probabil ai trait intr-o zona unde se pune mai mare accent pe Biblie decat pe Biserica.
Dar la tine e bine ca macar vrei sa stii de ce e asa,vrei sa cercetezi,si nu esti din prima impotriva.
De aceea ti-am si scris.Tone de argumente,cum au si fost atatea topicuri pe aici,nu pot face cat poti face tu singura,intr-o Biserica,inchinandu-te pur si simplu si sarutand acele icoane.Crezi oare ca Dumnezeu te va pedepsi pentru idolatrie?Caci doar ai vrut adevarul...
dragul meu, ma inchin la icoane de o viata intreaga si m-am nascut si traiesc in bucuresti de o viata, dar am ajuns si eu sa mai citesc una si alta si mi-am pus si eu aceasta intrebare, vreo problema ? si nu se uita nimeni la profilul meu sa vada ca sunt ortodoxaaaaaaaaaaaaa??!!! dar am vazut si eu in biblie sa nu va inchinati la chip cioplit si de aceea am intrebat, "mah oi face bine nu oi face" hai sa intreb, nu e mai bine sa intreb?

Last edited by annajanette; 02.08.2010 at 03:03:29.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 21:12:37
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
dragul meu, ma inchin la icoane de o viata intreaga si m-am nascut si traiesc in bucuresti de o viata, dar am ajuns si eu sa mai citesc una si alta si mi-am pus si eu aceasta intrebare, vreo problema ? si nu se uita nimeni la profilul meu sa vada ca sunt ortodoxaaaaaaaaaaaaa??!!! dar am vazut si eu in biblie sa nu va inchinati la chip cioplit si de aceea am intrebat, "mah oi face bine nu oi face" hai sa intreb, nu e mai bine sa intreb?
"sa nu va inchinati la chip cioplit! " cu inchinatul la icoane ,e singura aparenta contradictie care a-ti intalnit-o ?Eu zic ca sunt destule astfel de contradictii.Dar in nici un fel acestea nu trebuie sa ne faca sa ne indoim de ceea ce simtim ,in fata unei icoane de exemplu.Vedeti ce har mare avem,vedeti ca sectarii nu pot intelege acest inchinat la icoane.Sa multumim Domnului,ca noi nu trecem prin asa crize de identitate ca si ei,si sa tinem de ceea ce am primit inca de mici,de ceea ce sufletul nostru stie ca e adevarat.Asta oricat de mult ne-ar munci ratiunea cu aparentele ei de contradictii !Contradictiile nu ne hranesc cu nimic,inchinarea da.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 21:31:42
postasul. postasul. is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
Vedeti ce har mare avem,vedeti ca sectarii nu pot intelege acest inchinat la icoane.Sa multumim Domnului,ca noi nu trecem prin asa crize de identitate ca si ei
Cei care au ca modele pe Domnul Iisus Hristos si pe Sfintii Apostoli (care nu s-au folosit de nici o icoana, pentru inchinare), trec printr-o criza de identitate?

Citat:
,si sa tinem de ceea ce am primit inca de mici,de ceea ce sufletul nostru stie ca e adevarat.
De unde "stie sufletul vostru" ce este adevarat? Nu crezi ca ar fi bine sa cunoasca vietuirea si invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli (gasite numai in Sfanta Scriptura), pentru a face deosebirea intre adevar si minciuna?

Citat:
Asta oricat de mult ne-ar munci ratiunea cu aparentele ei de contradictii !Contradictiile nu ne hranesc cu nimic,inchinarea da.
Dar inchinarea care este in contradictie cu Sfanta Scriptura, ne hraneste? Poate ca da, dar cu hrana otravitoare.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2011, 01:21:11
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Thumbs up un dialog bun

Citat:
1.nu te inchini,cinstesti 2. mai simplu http://www.sfaturiortodoxe.ro/secte/index.htm .e si despre icoane acolo(nu stiu de ce cateodata se duce la un articol despre integrarea europeana,dar daca asa e,te duci pe homepage/dreapta credinta(e scris sus)/ereziile sectelor/despre icoane.simplu si cuprinzator cu argumente scripturale.e bine?

Last edited by Patrie si Credinta; 28.05.2011 at 01:25:26. Motiv: probleme cu linkul
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cei care au trecut la Domnul gabitzusv Slujba inmormantarii 19 07.03.2014 19:38:07
Calugarul care a salvat Ortodocsia! alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 9 05.03.2012 20:55:38
Ce ziceti de asta? kiralina Generalitati 121 06.06.2010 22:29:47
ce ziceti de luca 19:27 jezisovi_pivo_nelej Din Noul Testament 10 28.01.2007 01:29:22