![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru noi este explicabil de ce totul culmineaza in cruce la catolici - e doar satisfactie data Tatalui si nu un act prin care natura umana sa fie sfintita. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sufletul lui Cristos,sfințeșt e-mă. Trupul lui Cristos, mântuiește-mă. Sângele lui Cristos, aprinde-mă de dragoste. Apa coastei lui Cristos, spală-mă. Patima lui Cristos, întărește-mă. O bune Isuse, ascultă-mă. În rănile tale ascunde-mă. Nu lăsa să mă despart de tine. De vrăjmașul cel rău apără-mă. În ceasul morții mele cheamă-mă. Și poruncește-mi să vin la tine, Ca să te laud cu sfinții tăi, În vecii vecilor. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Anima Christi, sanctifica me. Corpus Christi, salva me. Sanguis Christi, inebria me. Aqua lateris Christi, lava me. Passio Christi, conforta me. O bone Jesu, exaudi me. Intra tua vulnera absconde me. Ne permittas me separari a te. Ab hoste maligno defende me. In hora mortis meae voca me. Et iube me venire ad te, Ut cum Sanctis tuis laudem te. In saecula saeculorum. Amen
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu aveam aceasta imagine relativ la ortodocsi ![]() ortodocsii pun accent pe Postul Pastelui, dar timpul Pascal nu este nicicum trait in familie dupa ce se tine postul alimentar si se ia lumina, gata! acum, afland ca ortodocsii au imaginea aceasta despre catolici, inteleg ca e o imagine falsa si de o parte si de alta
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Deoarece Biserica Catolica nu recunoaste miracolele decat dupa parcurgerea unui proces destul de laborios de cercetare, ea nu poate decreta in mod oficial, cu autoritatea Bisericii, ca "Lumina de la Ierusalim" este un miracol.
Dar aceasta nu inseamna ca neaga posibilitatea unui miracol. Mai mult, credinciosii catolici sunt indemnati, de catre Biserica, ca din respect pentru fratii ortodocsi, sa nu se angajeze in polemici nefundamentate, negand fara dovezi caracterul miraculos al acestui fenomen. Orice credincios catolic este liber sa creada ca Lumina de la Ierusalim este un miracol. Insa Lumina nu "s-a luat" de la catolici pentru simplul motiv ca acest miracol s-a produs intotdeauna la cererea clerului ortodox. Miracole se produc si in lumea catolica, si in cea ortodoxa. Miracolul Soarelui, de la Fatima, este mai mare sau mai mic decat Lumina de la Ierusalim ? Nici mai mare, nici mai mic. Miracolele nu se "masoara" in ordine de marime. Parerea mea, strict personala, este ca ele masoara puterea credintei noastre. Cu cat avem nevoie de un miracol "mai mare" pentru a ne intari in credinta, cu atat inseamna ca credinta ne este mai slaba. |
|
|||
|
|||
![]()
Acesta nu este un miracol de care am eu nevoie,e un miracol de care aveti voi nevoie,sa va treziti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Noi nu "cerem" miracole.
Iisus i-a zis: „Dar mai este scris: Să nu-L ispitești pe Domnul Dumnezeul tău“. - Matei 4:7 |
|
|||
|
|||
![]()
si atunci papa de ce il ispiteste? Nu a citit Noul Testament?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, am dorit sa scot in evidenta de ce se pune un accent deosebit pe cruce la catolici. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biserica catolica ca si cladire | elcipo | Biserica Romano-Catolica | 153 | 12.08.2015 14:07:40 |
Dialog BOR - Biserica Catolica | Ducutu | Biserica Romano-Catolica | 70 | 08.05.2013 00:19:29 |
Blasfemie la o liturghie catolica | colaps | Generalitati | 48 | 02.01.2011 19:37:19 |
Crucea catolica | Dia20_diana | Biserica Romano-Catolica | 135 | 06.12.2010 23:45:33 |
Cruciulita catolica | devorator | Generalitati | 51 | 01.04.2010 11:07:30 |
|