![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
La Manastirea Prislop, la intrare, am avut senzatiaa neplacuta ca ma aflu la carnaval - taraba langa taraba, nu nu mai cu obiecte de cult, sau DVD-uri cu Parintele Boca, dar si cu dulciuri, turta dulce, halvita, acadele etc.
Manastirea - minunata, DAR: In biserica manastirii, pe panoul cu informatii istorice, am regasit inevitabilele descrieri ale modului cum imparateasa catolica Maria Tereza, prin intermediul generalului catolic Bukow, a ars si prigonit pe ortodocsi, si cum manastirea a apartinut fara drept, timp de 200 de ani, catolicilor. Bun, e un punct de vedere, il respect. Dar atunci de ce, pe tarabele de la intrare, se vindeau, la greu, rozarii catolice ? Am intrebat, politicos, treaba asta pe maicuta care vindea, si mi-a raspuns - "nu sunt catolice, sunt universale". Probabil ca maicuta era de buna credinta, asa ca mi-am stapanit replica acida care imi trecuse prin minte: "sigur, banii nostrii sunt universali".... ca sa nu o jignesc. |
|
||||
|
||||
![]()
Daca relativismul si libertinismul ne cotropesc de dinafara,
mimetismul ne subrezeste de dinauntrul Bisericii. In Biserica unde e mare vanzare, e si mare vanzoleala! E, deh, daca alergam dupa cantitate... Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Of,of,of, fratilor, nu-i mai judecati atata pe slujitorii Bisericii. Mai bine plangeti pentru cei care gresesc si rugati-L pe Dumnezeu s-ai indrepte, pentru ca, iata la ce se ajunge, atunci cand preotul greseste si nu da bun exemplu credinciosilor - acestia incep sa aiba impresia ca sunt mai mari ca preotul si, in consecinta, vezi Doamne, au dreptul sa-l judece. Pomul bolnav da roade bolnave.
|
|||
|
|||
![]()
ai dreptate, judecata nu-i a noastra.
Stiu insa ca multi din cei judecati, intra pe Site-ul asta, citesc si poate...isi vin in fire! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
M-a deranjat inconsecventa. Daca-i criticam pe catolici nu vindem rozarii. Daca vindem rozarii nu-i criticam pe catolici.
Faptul in sine de a vinde rozarii nu este neaparat negativ, desi ar fi mai bine ca cei care le cumpara sa stie si ce anume sunt ele, si anume ca sunt destinate unei anumite devotiuni, si nu pentru a fi atarnate la oglinda retrovizoare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imi doresc sa am casa mea! | cred_cu_adevarat | Generalitati | 127 | 04.09.2013 20:42:35 |
Si cerul s-a umplut de sfinti | penticostalul | Secte si culte | 322 | 01.04.2012 15:00:45 |
Casa ateilor si casa noastra | Man Teo | Alte Religii | 7 | 04.09.2011 01:54:53 |
Casa protestanta | nicolae_nicolae | Biserici Protestante | 51 | 27.06.2010 19:39:55 |
O zi in casa de jale | Ioan_Ciobota | Generalitati | 12 | 30.04.2008 08:24:44 |
|