![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
În capitala țării, în ultimii 20 de ani pentru cultul meu nu s-a construit nici o biserică. Avem tot alea două biserici construite înainte de război, exclusiv din banii credincioșilor. Totuși, există 6 parohii și o filie. Ele funcționează astfel:
-2 parohii funcționează în alea 2 bisericuțe. -2 parohii funcționează din mila romano-catolicilor, în spațiile romano-catolicilor. Nu există casă parohială pentru ele. -o parohie funcționează într-o casă particulară donată de credincioși și în care s-a amenajat o capelă -o parohie funcționează în Cimitirul Bellu, în capela cimitirului, acolo unde se depuneau morții. Să fie mult ? Să fie puțin ? Ca fost membru în Curia Parohială, eu cunosc mai bine situația economică de la mine de la parohie. În exercițiul bugetar 2007-2008, am avut de la statul român următoarele intrări: -860 RON pe lună pentru salariul preotului x 12 luni = 10320 RON -20000 RON pentru restaurarea bisericii de patrimoniu, bani care au ajuns doar pentru cumpărarea și montarea schelei, care de atunci și până azi mobilează biserica. Cererea de salarizare a țârcovnicului, care funcționează ca dascăl-paracliser-psalt-grădinar-om-la-toate, a fost respinsă la Culte. Ce a dat, pe plan social, cultul meu în capitală ? O școală. O bibliotecă. Un liceu (Timotei Cipariu). Un orfelinat care găzduiește între 20 și 30 de copii. Destul de mult, în schimbul banilor primiți de la buget. Per ansamblu, numărul de biserici în care funcționează cultul meu este MULT mai mic în comparație cu perioada interbelică. Și asta, în condițiile unui cult care a mai făcut câte ceva pentru emanciparea națiunii noastre, suferind apoi martiriul comunist. Noi am fi foarte mulțumiți ca să nu primim de la statul român decât ceea ce am avut. Nu avem nevoie de nici o subvenție, ci doar de ceea ce statul ne-a spoliat.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 13.08.2010 at 18:28:49. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Copiii din spitale | Adriana Cluj | Umanitare | 0 | 11.04.2012 08:30:57 |
Biserici din Romania cu moaste 1 | Bucurie | Moaste | 10 | 09.07.2011 00:21:12 |
taxele in biserica si in spitale | Mirela0110 | Generalitati | 53 | 18.02.2011 20:19:40 |
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice | adelin | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 4 | 27.01.2010 22:34:48 |
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! | elenavioletacocos | Generalitati | 22 | 22.11.2009 22:58:28 |
|