Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2010, 15:45:30
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Multumesc ca m-ati facut sa rad...in hohote chiar!!!
Imi place cum tocmai domnia dvs il criticati pe acest om si-l invinovatiti a nu fi crestin!!!
Dvs sunteti?cu ce drept il interogati despre crestinismul lui,in ciuda faptului ca dvs sunteti in ateu convins si improscati cu noroi in toate notiunile care deriva din Dumnezeu?????
Stiti mai bine ca mine,ce scrie pe pagina dvs...
Eu cred ca sfarsitul lumii va venii ,atunci cand crestinii vor fi judecati de catre atei!!!!
Ha, ha, ha ...
De unde stii ca sunt ateu convins?
Ti-ai dat seama din 2-4 fraze citite? Sau ai ceva puteri para...?

Cu siguranta judecata facuta de ateii crestinilor va fi mai blanda decat cea facuta de crestini ateilor, ereticilor, evreilor, etc.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 17:13:49
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Pentru a ne face o idee despre judecata ateilor trebuie doar sa ne gindim la ce provizii au facut ateii pentru credinciosi si anume:

Elaborarea conceptului DEMOCRATIEI! cel mai suprem si eliberator SISTEM de convietuire!

Daca ateii au ceva cu adevarat de valoare in ei este gindirea progresista! de eliberare a popoarelor de URA INTERRASIALA SI INTER-RELIGIOASA
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 18:24:05
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

În capitala țării, în ultimii 20 de ani pentru cultul meu nu s-a construit nici o biserică. Avem tot alea două biserici construite înainte de război, exclusiv din banii credincioșilor. Totuși, există 6 parohii și o filie. Ele funcționează astfel:
-2 parohii funcționează în alea 2 bisericuțe.
-2 parohii funcționează din mila romano-catolicilor, în spațiile romano-catolicilor. Nu există casă parohială pentru ele.
-o parohie funcționează într-o casă particulară donată de credincioși și în care s-a amenajat o capelă
-o parohie funcționează în Cimitirul Bellu, în capela cimitirului, acolo unde se depuneau morții.

Să fie mult ? Să fie puțin ?
Ca fost membru în Curia Parohială, eu cunosc mai bine situația economică de la mine de la parohie. În exercițiul bugetar 2007-2008, am avut de la statul român următoarele intrări:
-860 RON pe lună pentru salariul preotului x 12 luni = 10320 RON
-20000 RON pentru restaurarea bisericii de patrimoniu, bani care au ajuns doar pentru cumpărarea și montarea schelei, care de atunci și până azi mobilează biserica.

Cererea de salarizare a țârcovnicului, care funcționează ca dascăl-paracliser-psalt-grădinar-om-la-toate, a fost respinsă la Culte.

Ce a dat, pe plan social, cultul meu în capitală ? O școală. O bibliotecă. Un liceu (Timotei Cipariu). Un orfelinat care găzduiește între 20 și 30 de copii. Destul de mult, în schimbul banilor primiți de la buget.

Per ansamblu, numărul de biserici în care funcționează cultul meu este MULT mai mic în comparație cu perioada interbelică. Și asta, în condițiile unui cult care a mai făcut câte ceva pentru emanciparea națiunii noastre, suferind apoi martiriul comunist. Noi am fi foarte mulțumiți ca să nu primim de la statul român decât ceea ce am avut. Nu avem nevoie de nici o subvenție, ci doar de ceea ce statul ne-a spoliat.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 13.08.2010 at 18:28:49.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2010, 11:01:49
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
În capitala țării, în ultimii 20 de ani pentru cultul meu nu s-a construit nici o biserică. Avem tot alea două biserici construite înainte de război, exclusiv din banii credincioșilor. Totuși, există 6 parohii și o filie. Ele funcționează astfel:
-2 parohii funcționează în alea 2 bisericuțe.
-2 parohii funcționează din mila romano-catolicilor, în spațiile romano-catolicilor. Nu există casă parohială pentru ele.
-o parohie funcționează într-o casă particulară donată de credincioși și în care s-a amenajat o capelă
-o parohie funcționează în Cimitirul Bellu, în capela cimitirului, acolo unde se depuneau morții.

Să fie mult ? Să fie puțin ?
Ca fost membru în Curia Parohială, eu cunosc mai bine situația economică de la mine de la parohie. În exercițiul bugetar 2007-2008, am avut de la statul român următoarele intrări:
-860 RON pe lună pentru salariul preotului x 12 luni = 10320 RON
-20000 RON pentru restaurarea bisericii de patrimoniu, bani care au ajuns doar pentru cumpărarea și montarea schelei, care de atunci și până azi mobilează biserica.

Cererea de salarizare a țârcovnicului, care funcționează ca dascăl-paracliser-psalt-grădinar-om-la-toate, a fost respinsă la Culte.

Ce a dat, pe plan social, cultul meu în capitală ? O școală. O bibliotecă. Un liceu (Timotei Cipariu). Un orfelinat care găzduiește între 20 și 30 de copii. Destul de mult, în schimbul banilor primiți de la buget.

Per ansamblu, numărul de biserici în care funcționează cultul meu este MULT mai mic în comparație cu perioada interbelică. Și asta, în condițiile unui cult care a mai făcut câte ceva pentru emanciparea națiunii noastre, suferind apoi martiriul comunist. Noi am fi foarte mulțumiți ca să nu primim de la statul român decât ceea ce am avut. Nu avem nevoie de nici o subvenție, ci doar de ceea ce statul ne-a spoliat.
In spatele blocului in care locuiesc, se gaseste o biserica romano-catolica.
Si nu prea seamana cu cele descrise de tine.
E chiar maricica. Ai nu ma refer doar la biserica ci si la dependinte si curte.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2010, 22:54:42
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Ha, ha, ha ...
De unde stii ca sunt ateu convins?
Ti-ai dat seama din 2-4 fraze citite? Sau ai ceva puteri para...? .

"Am fost candva credincios. Acum nu mai sunt. Nu spun ca sunt ateu, spun doar ca nu mai cred. "-aceasta este scurta descriere despre dvs...exista un conflict in ceea ce afirmati;daca nu mai sunteti credincios,ce anume sunteti?(este doar o constatare personala -chiar nu sunt interesata sau ingrijorata de statusul spiritual al dvs-doar ca fraza nu face nici un sens).
Eu nu-mi permit sa fac speculatii la adresa nimanui,in spatiul virtual;pentru ca necunoscand persoanele si in viata reala,m-as insela.Am un prieten foarte bun,pe care il admir sincer pentru inteligenta de care da dovada-din pacate,sunt trista caci este ateu,insa in ciuda acestui fapt eu il consider un prieten foarte bun!!!

[quote=Cu siguranta judecata facuta de ateii crestinilor va fi mai blanda decat cea facuta de crestini ateilor, ereticilor, evreilor, etc.[/QUOTE]

Din cate cunosc,nici un crestin nu a fost investit cu atributii in a judeca aceste segmente de populatie,care infirma originea Divina a lui Cristos(sau nu au cunostiinta de ac fapt).
Simplul fapt ca ateii si credinciosii se dueleaza verbal pe acest forum,este la urma urmei doar un act de comunicare,situat in Necesitati de Socializare,imediat dupa cele Biologice...
Ceea ce nu inteleg unii oameni(deopotriva atei si crestini)este faptul ca suntem inzestrati cu Liberul Arbitru si deci raspunzatori direct pentru alegerile noastre...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 14.08.2010 at 22:57:31.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2010, 23:09:00
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit Isus Cristos=primul democrat al lumii!!!

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Pentru a ne face o idee despre judecata ateilor trebuie doar sa ne gindim la ce provizii au facut ateii pentru credinciosi si anume:

Elaborarea conceptului DEMOCRATIEI! cel mai suprem si eliberator SISTEM de convietuire!

Daca ateii au ceva cu adevarat de valoare in ei este gindirea progresista! de eliberare a popoarelor de URA INTERRASIALA SI INTER-RELIGIOASA
Va trebui sa va contrazic,cel mai mare Democrat a fost... ISUS CRISTOS!!!Cred ca este de prisos sa dau exemplele care l-au remarcat ca primul provaduitor al democratiei??!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2010, 20:15:10
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul

Deși sunt și unii atei ca cei descriși de tine, cei mai mulți sunt în realitate animați de ură și dispreț pentru omul religios, de dorința instaurării ideologiei lor.

Democrația nu e produsul ateilor ci, atât ideologic cât și practic, produsul ideologiei și al societăților creștine europene.
Vechi 16.08.2010, 09:39:56
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
"Am fost candva credincios. Acum nu mai sunt. Nu spun ca sunt ateu, spun doar ca nu mai cred. "-aceasta este scurta descriere despre dvs...exista un conflict in ceea ce afirmati;daca nu mai sunteti credincios,ce anume sunteti?(este doar o constatare personala -chiar nu sunt interesata sau ingrijorata de statusul spiritual al dvs-doar ca fraza nu face nici un sens).
Eu nu-mi permit sa fac speculatii la adresa nimanui,in spatiul virtual;pentru ca necunoscand persoanele si in viata reala,m-as insela.Am un prieten foarte bun,pe care il admir sincer pentru inteligenta de care da dovada-din pacate,sunt trista caci este ateu,insa in ciuda acestui fapt eu il consider un prieten foarte bun!!!

Din cate cunosc,nici un crestin nu a fost investit cu atributii in a judeca aceste segmente de populatie,care infirma originea Divina a lui Cristos(sau nu au cunostiinta de ac fapt).
Simplul fapt ca ateii si credinciosii se dueleaza verbal pe acest forum,este la urma urmei doar un act de comunicare,situat in Necesitati de Socializare,imediat dupa cele Biologice...
Ceea ce nu inteleg unii oameni(deopotriva atei si crestini)este faptul ca suntem inzestrati cu Liberul Arbitru si deci raspunzatori direct pentru alegerile noastre...
Sunt doar un necredincios. Nu vad care era nelamurirea din descrierea mea ...

Cand am vorbit de judecata facuta de crestini altora, ma refeream la timpul trecut ...
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 09:41:40
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Va trebui sa va contrazic,cel mai mare Democrat a fost... ISUS CRISTOS!!!Cred ca este de prisos sa dau exemplele care l-au remarcat ca primul provaduitor al democratiei??!!!
Hai sa n-o dam in lozinci ...
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 09:59:41
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Deși sunt și unii atei ca cei descriși de tine, cei mai mulți sunt în realitate animați de ură și dispreț pentru omul religios, de dorința instaurării ideologiei lor.

Democrația nu e produsul ateilor ci, atât ideologic cât și practic, produsul ideologiei și al societăților creștine europene.
Este exact invers. Marea majoritate a ateilor sunt indiferenti atunci cand vine vorba de religie.
In cel mai rau caz poate sa inceapa sa faca glume pe seama credinciosului din fata lui ... dar atat.
Dar, intradevar, sunt si unii animati de ura, cum zici tu.

Democratia este produsul ideologic al crestinismului?!?!?!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii din spitale Adriana Cluj Umanitare 0 11.04.2012 08:30:57
Biserici din Romania cu moaste 1 Bucurie Moaste 10 09.07.2011 00:21:12
taxele in biserica si in spitale Mirela0110 Generalitati 53 18.02.2011 20:19:40
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice adelin Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 4 27.01.2010 22:34:48
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28