![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Andrei,
acestea toate le stiu. Sunt constienta (si-mi asum slabiciunea/oboseala/ tristetea pe care o simt in acest moment) ca exista doua Biserici. Una luptatoare si una triumfatoare. Lupta este "arma" cu care putem Triumfa (adica sa castigam Raiul). Nu exista Victorie fara lupta..decat numai capitularea dusmanului.. Vezi tu frate drag, "instrainarea" aceasta pe care o simt (desi sunt inca in tara) vine tocmai din Biserica. Dumnezeu sa ma ierte! De ce vorbesc astfel? Pentru ca doare..doare cand apelezi la stareta unei manastiri sa primeasca pentru cateva zile un om bolnav de cancer (metastaze) ce vrea sa-si pregateasca sufletul ptr calatoria vesnica si esti refuzat ca nu sunt locuri decat pentru grupuri de vizitatori. Doare cand ti se spune in fata ca nu pot pierde un grup la cazare pentru o singura persoana ce ocupa o chilie intreaga. Chiar daca aceasta persoana mai are putin de trait.. In lume e vai si amar..in Biserica nu mai avem loc..unde sa te duci Andrei? Unde? In sfarsit..nu mai are rost sa continui.. Dumnezeu si Maicuta Domnului sa ma ierte daca prin mesajele (strigatele mele de ajutor ) smintesc pe cineva. Iertati-ma! Last edited by eduardd; 21.08.2010 at 22:38:14. |
|
|
|||
|
|||
|
Unde sa te duci, Jenica ? ! In chilia sufletului tau, de acolo nu te poate izgoni nimeni, din visul si speranta ca frumosul si autenticul poate salaslui mai cu precadere acolo, decat in mijlocul unor ziduri stapanite de oameni.
Mergi la biserica resemnata de faptul ca ea insasi inseamna credinta si Dumnezeu, nu si atitudinea preotului care gandeste intr-un fel sau altul, dupa cum il duce mintea si caracterul. Oameni sunt peste tot, doar oameni, fie ei cu straie stralucitoare sau jerpelite, fie ei cu crucea in mana sau nu, suntem doar oameni iar strigatul nostru de ajutor nu este auzit decat de constiinta si de adevaratul Dumnezeu care se afla in fiecare zambet neinteresant, pierdut parca fara rost. Pe mine nu m-au dezamagit niciodata zidurile bisericii, nici preotii ei, ci doar niste oameni care au simtit si au lucrat ca atare, cu frumusete si egoism in aceiasi masura, confundandu-le adesea intr-un amalgam de cuvinte pioase. Imi amintesc de Patriarhul nostru cu cata ipocrizie a luat cuvantul fata de durerea si pasul fratelui sau amarat caruia ii luase si bucatica lui neinsemnata de pamant, asternand-o peste altele hectare pe care le detine si nu le mai stie la numar si peste mormanul de bani cu care este inconjurat : " fratele meu este posedat de duhul invidiei si asta este pacat ! " Incredibil ! Absolut incredibil ! Nici nu vreau sa ma gandesc cum disting astfel de oameni intunericul de lumina, fiindca este no comment !, pentru neputinta noastra omeneasca si atat de trecatoare.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 21.08.2010 at 22:54:34. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu am observat ca exista o suma de raspandaci ai plecari si dispretului fata de neamul si tara date de Dumnezeu fiecaruia..Eu nu inteleg ce cauta aceste persoane aici, dat fiind faptul cunoscut ca noi ortodocsii suntem ultimii dezertori ai neamului ? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Faptul că ceilalți fac răul nu înseamnă că trebuie să fugi ci dimpotrivă, să rămâi. Dar asta corespunde unei viziuni a vieții care din păcate nu caracterizează pe cei mai mulți. Sunt două feluri de a privi viața de acum: ca un bun de consum sau ca un sacrificiu pentru o idee. Cei mai mulți oameni nu reușesc să se înalțe la nivelul idealurilor; presați de grijile cotidiene și de ambițiile mărunte pentru lucruri și situații trecătoare ei duc o viață egoistă care nu se materializeazăîn ceva durabil,veșnic. Al doilea fel de a privi viața este de a crede și a te sacrifica pentru o idee nobilă, fie ea religioasă sau socială. Citat:
|
|||
|
|||
|
Desi de multe ori am fost de accord cu tine, acum chiar nu sunt.
Sfântul Ioan Casian spune asa străinătatea este foarte propice mântuirii. Pune-ti o singura intrebare, cati dintre noi cei plecati afara am spus :'' Face-se voia Ta Tata''?, si cati dintre cei care au spus, nici macar duhovnicul nu le-a zis: '' Nu plecati afara din tara'' ! Inainte de a mai judeca, ar tb sa te gandesti ca poate-ti ceri osanda singur. Aici nu stau cainii cu colacii-n coada, si nu e nici Raiul pe pamant. Incercari sunt, si crede-ma sunt asa de grele uneori... In rest, Doamne ai mila. Citat:
|
![]() |
| Tags |
| emigrare |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Incinerarea este un pacat? | rainer_ligia | Eutanasia | 108 | 06.03.2013 21:01:52 |
| Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 22:50:31 |
| Este iluzionismul pacat? | Bunl | Generalitati | 2 | 05.09.2008 01:47:01 |
|
|