Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.08.2010, 21:27:56
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Există două Românii, așa cum există două Biserici: una luptătoare și una triumfătoare. România triumfătoare sunt toți oamenii buni care s-au străduit de-a lungul veacului pentru această țară; România triumfătoare este o realitate veșnică, fiindcă dreptatea, binele este nemuritor.

România luptătoare suntem noi cei ce trăim în prezent. Poate vom ajunge foarte puțini, covârșiți de oamenii care distrug această țară și de minoritari dornici să-și însușească ce nu le aparține, dar asta nu înseamnă că lupta noastră e fără folos. În final, răul oricum va fi învins așa că ceea ce trebuie să facem noi e să ne împlinim datoria față de țară și de Dumnezeu, față de oamenii buni din acest popor care au trăit și încă mai trăiesc pe aceste meleaguri.

A fugi din calea greutăților arată pe de o parte dorința meschină de confort personal, pe de altă parte lipsa perspectivei parusice, lipsa credinței în veșnicie și în victoria binelui.

Din alt punct de vedere, nu cred că cineva care-și părăsește țara își poate găsi pacea necesară unei vieți spirituale. Sunt convins că-și poate găsi o pace a confortului lumesc, caracterizată de adormirea conștiinței și odihnă trupească, dar pentru cel ce vrea să-și curețe sufletul prin rugăciune și pocăință este necesar să trăiască pe pământul în care s-a născut.
Din cine e contituita aceasta Romanie luptatoare, si cum lupta ea...dar concret?

Eu tin minte si acum cum stateau romanii luptatori in niste autobuze prafuite, si ranjeau cu niste steaguri portocalii in mana, si toate astea pentru dorinta meschina a conforului personal, materializat in niste stcile de ulei, sau o bancnota cu doua zerouri....ori mie asta nu imi sugereaza lupta, ci doar confuzie.

Da, normal... e frumos sa ne spunem fiecare ca ce facem noi...e idealul, si ca mai mai ca ajungem martiri, dar a sta pe un teritoriu si a plange dupa 25% din salariu, fix din aceeasi dorinta meschina pentru confortul personal...nu inseamna nicio lupta.

Daca romanii ar lupta, acei oameni de la conducere nu ar mai fi fost acolo, din primul an...ori ei sunt acolo, tocmai pentru ca nu se lupta, romanii nu stiu ce vor, nu simt ce e bine, si ce e rau...si sunt confuzi.
Reply With Quote

Tags
emigrare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Incinerarea este un pacat? rainer_ligia Eutanasia 108 06.03.2013 20:01:52
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01