![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Toți păgânii se închină la soare.
Musulmanul ca și evreul (și creștinul) este monoteist și se închină la același Dumnezeu (Allah) al lui Avraam (Ibrahim), Isaac (Yzek) și Iacov (Yakub). Ai dreptate, e doar "poezie", adică... Tradiție. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și crede-mă, eu nu mă închin la același Dumnezeu ca musulmanii. Hristos e Fiul lui Dumnezeu și totodată, Dumnezeu, în timp ce musulmanii îl admit ca un prooroc printre mulți alții. În rest, cunosc și eu terminologia "Dumnezeu (Allah) al lui Avraam (Ibrahim), Isaac (Yzek) și Iacov (Yakub)". Am o sumedenie de poezii creștine neoprotestante consemnate în caietele copilăriei mele. Să înțeleg că sunt tradiție? Și ca să ne înțelegem, fără supărare, am folosit termenul de poezie pentru a numi orice metaforă care nu poate fi argument. Un argument ca să fie denumit astfel trebuie să aibă o bază sau un temei (premise) și o teză (concluzie) de demonstrat, toate clare, raționale și verificabile, iar metafora (poezia) nu poate fi verificată, arta în general este o formă de cunoaștere în mare parte subiectivă. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Cum se împacă cele două afirmații? Fiindcă eu cred că doar pe baza disocierii Vechiului Testament de Noul Testament putem afirma că evreii și musulmanii au același Dumnezeu ca și creștinii. Îmi miroase a adventist de ziua a șaptea, student în Biblie sau martor a lui Iehova?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|