Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2010, 08:23:19
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 52ZIZO Vezi mesajul
Am citit acest vers dar fara sa-l smulg din text, asa ca mi-am dat seama ca Mantuitorul nu vorbea aici despre botez ci despre cum trebuie sa actioneze un credincios cand fratele lui i-a gresit cu ceva. Du-te din nou sa citesti. Nu vreau sa-mi dai dreptate, vreau doar sa citesti din nou cu rugaciune sau cu cineva care te ajuta sa intelegi. Nu fi orgolioasa ca e pacat.
Iata: "De-ți va greși ție fratele tău, mergi, mustră-l pe el între tine și el singur. Și de te va asculta, ai câștigat pe fratele tău.
16. Iar de nu te va asculta, ia cu tine încă unul sau doi, ca din gura a doi sau trei martori să se statornicească tot cuvântul."
Nu sunt cuvintele mele. Acestea au fost spuse de Parintele Cleopa pe care il dadusem ca exemplu. Daca tu cutezi sa il judeci e problema ta. Eu nu cutez. Stiu ca acest parinte s-a nevoit singur in sihastrie, si cu siguranta a avut mai multa intelepciune decat noi doua la un loc in a intelege Scriptura.
Iti recomand urmatorul link: http://cleopasihastria.wordpress.com/
pentru a intelege cine a fost Parintele Cleopa.
Eu zic sa nu mai desconsideri sfaturile Sfintilor Parinti si ai parintilor nevoitori din ortodoxie, ca ei si-au inchinat cu adevarat toata viata lor lui Dumnezeu, intelegerii Scripturii, si acordarea de sfaturi noua oamenilor cu mai putin har.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 17:34:02
52ZIZO 52ZIZO is offline
Banned

Data înregistrării: 24.06.2010
Locație: Japonia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Nu sunt cuvintele mele. Acestea au fost spuse de Parintele Cleopa pe care il dadusem ca exemplu....
Eu zic sa nu mai desconsideri sfaturile Sfintilor Parinti si ai parintilor nevoitori din ortodoxie, ca ei si-au inchinat cu adevarat toata viata lor lui Dumnezeu, intelegerii Scripturii, si acordarea de sfaturi noua oamenilor cu mai putin har.
se vede ca nu a inteles Scriptura. Nu desconsider pe nimeni.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 09:02:47
dobrin7m's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
se vede ca nu a inteles Scriptura. Nu desconsider pe nimeni.
Asa vezi tu, ca nu a inteles Scriptura. Eu zic ca ai cazut in pacatul mandriei.
Eu inteleg bine, vad mai bine, sunt mai desteapta.
Deci tu care acum ai inceput sa studiezi , singura, fara un duhovnic care sa iti desluseasca neintelesurile adanci, vezi bine, si un parinte care aproape 90 ani a studiat Biblia indrumat de duhovnicul si nasul sau calugaresc nu intelege bine. Fi atenta in capcana in care poti pica. Diavolul lucreaza in multe feluri.

ZIZO, eu am fost atee, nu am apartinut nici unei religii, am studiat si eu mult , nu neaparat ortodoxia, am fost pana acolo incat cu insusi diavolul m-am infruntat. I-am strigat vino sa te vad daca existi ca sa pot sa cred , si a venit. Deci atentie mare, ca risti sa te pierzi si sa pierzi si pe cel pe care il sfatui tu acum. Nu risca oricum ca stiu ca e important pentru tine.

Stii proverbul romanesc: cine nu are batrani sa ii cumpere. Nu a fost el spus degeaba. Ai incredere in intelepciunea lor. Va veni si vremea cand vei vedea ca au dreptate. Trebuie sa studiezi mai mult. Cand nu intelegi ceva treci peste, noteaza ce nu ai inteles si mergi mai departe. Inseamna ca inca nu vezi acolo , dar va veni vremea cand vei vedea. Lasa parerile altor oameni mai putin pregatiti. Intreaba doar pe cel care cu adevarat a studiat ani foarte multi, care si-a petrecut toate clipele in post si rugaciune , ca acela stie.

ZIZO, odata am intalnit un calugar pe drum, intamplator, pe strada, s-a oprit, m-a privit si mi-a spus: ai grija la mama ta, fereste-te. Atat. Atunci am fugit acasa plangand, i-am povestit sotului meu intamplarea si mult timp m-a framantat acest aspect. A trebuit sa treaca cativa ani de atunci ca sa vad ca a avut dreptate. Atunci l-am privit cu neincredere , ulterior as fi vrut sa il mai intalnesc , dar nu l-am mai intalnit niciodata.
Oamenii sunt atat de diferiti, fara exceptie, sa nu credem ca mamele, tatii, sotii sau copiii, nu, toti fara exceptie. Asta nu inseamna sa nu ii respectam. Asta a fost cazul meu si atat.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 20:50:31
52ZIZO 52ZIZO is offline
Banned

Data înregistrării: 24.06.2010
Locație: Japonia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Nu desconsider. Te sfatuiesc dute pe topicul meu ala cu Dubii despre botez la pagina 14 si citeste postarea mea "Sa lasam fleacurile" pt Bairstow. Este un exemplu, aici vezi vezi cum Sf. Parinti au inteles GRESIT povestea uciderii lui Stefan. Tu nu trebuie sa crezi ce am scris eu ci SA CONTROLEZI tu in Biblia ta, ca sa vezi cu ochii tai. Doar cu rugaciune.
(din Faptele Apostolilor cap 6 si 7)

Iti doresc un sfarsit de saptamana fericit cu multa pace in inima.
Vechi 28.08.2010, 09:27:31
dobrin7m's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu desconsider. Te sfatuiesc dute pe topicul meu ala cu Dubii despre botez la pagina 14 si citeste postarea mea "Sa lasam fleacurile" pt Bairstow. Este un exemplu, aici vezi vezi cum Sf. Parinti au inteles GRESIT povestea uciderii lui Stefan. Tu nu trebuie sa crezi ce am scris eu ci SA CONTROLEZI tu in Biblia ta, ca sa vezi cu ochii tai. Doar cu rugaciune.
(din Faptele Apostolilor cap 6 si 7)

Iti doresc un sfarsit de saptamana fericit cu multa pace in inima.

Ok. Pana luni sau marti cand revii, am sa studiez pasajul indicat de tine si sa vedem. Discutam pe tema asta. Dar va fi parerea mea si atat.
Multumesc, si tie la fel. Domnul sa fie cu tine.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
minunat Anna Alte Religii 14 07.11.2017 18:59:48
toti sfintii florin112 Sfinti Parinti (Patrologie) 8 10.01.2013 18:47:12
Fără dragoste, viața nu are sens! - Un text minunat laurastifter Generalitati 7 27.07.2011 22:09:55
Viața copilului pusă pe cântar: site-ul care lasă cititorii să voteze pentru o viață colaps Generalitati 24 23.11.2010 22:27:05
COPIL SALVAT MINUNAT DE UN CALUGAR Iustin44 Intamplari adevarate 5 13.04.2008 23:13:31