Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0
Nu am urmarit tot topicul, dar mi-a atrat atentia aceasta postare. Nu imi amintesc cine, un parinte chiar spunea ca aceste gesturi ale puterii se cuvin numai Mantutorului sa le faca, pentru ca El este Dumnezeu. Aici e vorba de secvența cu biciul, apoi atunci cand i-a zis lui Petru "Inapoia mea, satano".
Daca despre asta e vorba, atunci nuni se cuvine sa facem la fel.
|
imi pare bine, ca exista cineva intersat de aceasta secventa ocultata a bibliei,si care intr-adevar face o figura mai aparte, prin mesajul aparent contradictoriu cu restul !
Mantuitorul nostru, cand merge in templu, pune mana pe bici si-i loveste pe bisnitari,asa cum merita,transmitandu-ne mesajul ca bratul legii care e divina , poate lovi fara crutare raul pentru a-l starpi !
In acest pasaj, Cristos leapada filosofia intoarcerii obrazului, pentru a recupera, forta Lui Jahve, cel al vechiului testament !
E o dovada de echilibru in mesajul cristic, care din pacate a fost ocultata de bisericile crestine,in favoarea victimizarii !
Cand e cu mana pe bici, Cristos, nu mai e victima, nu mai e mielul sacrificiului, ci e Iahve, dumnezeul puternic care loveste fara crutare raul si nedreptatea !
Iar in sensul imitatio -cristi, Cristos ne arata cum trebuie sa procedam si noi oamenii,deoarece el inainte de a fi Dumnezeu,e fratele nostru- om !
Cristos are o natura duala, in care nu predomina nici o latura asupra celeilalte !