![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Explicatiile dvs. par limpezi doar daca selectati cele doua versete (din Filipeni si 2Corinteni), ignorand celelate invataturi ale Sfintei Scripturi.
Citat:
Repet: exista o singura rasplatire; la revenirea Mantuitorului. "Iata Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui" (Apocalipsa 22:12). Nimeni nu merge nici in rai nici in iad pana atunci. Cei morti se odihnesc (nestiind nimic si neconstientizand timpul care a trecut) si vor fi inviati atunci, pentru rasplata. |
|
|||
|
|||
![]()
Sfintii sunt oameni care inca din aceasta viata au ajuns la desavarsire,la unirea cu Dumnezeu. Astfel ca in ei s-a implinit deplin cuvnatul "Voi locui in ei "
Faptele lor au fost faptele desavarsirii,fapte pe care un om din ziua de azi nu le-ar putea indeplini:si-au infrant trupul pana la ignorare ,si-au daruit viata catre calaii lor ,si-au invins orice patima a sufletului.Au facut acte de caritate atat de induiosatoare cum numai in Biblie s-au mai intalnit.Si-au iubit semenii fara sa se certe si fara sa se razboiasca.Au indreptat pe cei mai mari pacatosi prin taina adanca a iubirii si smereniei,care cunoaste adancurile semenului. Au vazut cu duhul.Au mutat muntii din loc.Au mers pe ape.Au trait ani intregi cu o coaja de paine .Cu toate acestea s-au considerat cei mai mari pacatosi.Au primit cantari minunate de la Dumnezeu,care numai ingerilor mai sunt date.Au luptat cu armate de demoni,razboiul interior si i-au invins Pilde de rabdare si de dragoste,de abandonare in mainile lui Dumnezeu,de parasire a poftelor trupului,de infrangere ale poftei sufletului ,oameni doar in trup vazut,dar ingeri in suflet,ei au ajuns,prin credinta in Hristos,sa fie asemena Lui. Astfel de oameni nu pot fi lasati in mormant ,nu pot fi tinuti la pastrare. Odata morti trupeste,raiul s-a infiorat sa primeasca 'intaia roada a desavarsirii' Dumnezei dupa chip,odata dezbracati de trup si de limitarile sale,ei care si in viata lumeasca au fost ascultati de Dumnezeu,cu cat mai mult in viata cea vesnica,pentru dragostea care au dovedit-o,vor fi ascultati de Domnul,cand vor mijloci pentru noi. Caci nu vor vorbi ca unii care nu au cunoscut ispita,ci ca unii care au cunoscut-o dar au biruit-o. Toata viata pamanteasca au pus-o in slujba iubirii aproapelui.Cu cat mai mult nu le va da Dumenzeu ca si viata cereasca,sa o puna tot in slujba oamenilor,pentru ajutorarea prea ratacitului popor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by georgeval; 29.08.2010 at 17:47:19. |
|
|||
|
|||
![]()
De unde deduci că nu există? Crezi că a arde în foc e chiar fără suferință?
|
|
||||
|
||||
![]()
Discutand cu o persoana adventista mi-a spus ca dupa judecata pacatosii dimpreuna cu toti demonii vor fi nimiciti. Atunci, logic suferinta lipseste cu desavarsire.
|
|
|||
|
|||
![]()
O intrebare:
In esenta,cum e mai bine sa ne rugam sfintilor? Sfinte... ajuta-ma ! Sfinte...mijloceste la Domnul pentru ajutor ! Sfintii ne daruiesc direct ajutor la diferitele noastre cereri,au aceasta putere,sau ei doar mijlocesc,si se roaga la randul lor pentru noi?Cu deosebirea ca ei chiar sunt ascultati... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu cred ca este gresit sa spun sfinte ajuta-ma sau mijloceste la Dumnezeu penytu mine pacatosul. Nu pot sa cred ca sfintii sunt intr-o fericire "individualista" si raman dezinteresati fata de noi cei de pe pamant. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si daca primim ajutor,cine ne-a ajutat de fapt? Ei insisi,sau Dumnezeu? |
|
|||
|
|||
![]()
Și nu l-ați întrebat dacă această nimicire va fi instantanee, ori va avea o durată în timp? Poate v-ar fi adus lămuriri pentru liniștea dvs. sufletească.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu m-a lamurit. Ba chiar m-a contrariat. Mi-a spus ca nimicirea va fi ca o sentinta data de Dreptul Judecator.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Egalitatea intre Dumnezeu si diavol . | Templier Knight | Generalitati | 10 | 13.02.2012 20:47:59 |
Margelele mataniei podul intre filosofie si Dumnezeu | florin.oltean75 | Generalitati | 0 | 11.11.2011 22:22:29 |
Cum sa ne impartim intre om si Dumnezeu in credinta? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 16 | 25.11.2009 15:33:06 |
"Între dobândă și Dumnezeu"( un articol apărut în Adevărul ) | cristiboss56 | Generalitati | 3 | 10.11.2009 12:22:23 |
Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 19:15:09 |
|