Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2010, 10:07:48
vasinec77 vasinec77 is offline
Banned

Data înregistrării: 21.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Eu cred că am explicat foarte limpede,
Explicatiile dvs. par limpezi doar daca selectati cele doua versete (din Filipeni si 2Corinteni), ignorand celelate invataturi ale Sfintei Scripturi.

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Deci dacă dumneata vrei să confunzi cele două lucruri, foarte bine, însă o faci cu prețul tăgăduirii sfintei scripturi.
Nu exista doua lucruri, ci doar unul. Celalalt (cu rasplatirea inaintea revenirii Mantuitorului si a invierii mortilor, si cu calatoria a ceva asemanator unei fantome catre iad sau rai) este o inventie pagana, pe care multi se chinuie sa o imbrace in haine crestine.

Repet: exista o singura rasplatire; la revenirea Mantuitorului. "Iata Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui" (Apocalipsa 22:12). Nimeni nu merge nici in rai nici in iad pana atunci. Cei morti se odihnesc (nestiind nimic si neconstientizand timpul care a trecut) si vor fi inviati atunci, pentru rasplata.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 17:31:59
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Sfintii sunt oameni care inca din aceasta viata au ajuns la desavarsire,la unirea cu Dumnezeu. Astfel ca in ei s-a implinit deplin cuvnatul "Voi locui in ei "
Faptele lor au fost faptele desavarsirii,fapte pe care un om din ziua de azi nu le-ar putea indeplini:si-au infrant trupul pana la ignorare ,si-au daruit viata catre calaii lor ,si-au invins orice patima a sufletului.Au facut acte de caritate atat de induiosatoare cum numai in Biblie s-au mai intalnit.Si-au iubit semenii fara sa se certe si fara sa se razboiasca.Au indreptat pe cei mai mari pacatosi prin taina adanca a iubirii si smereniei,care cunoaste adancurile semenului. Au vazut cu duhul.Au mutat muntii din loc.Au mers pe ape.Au trait ani intregi cu o coaja de paine .Cu toate acestea s-au considerat cei mai mari pacatosi.Au primit cantari minunate de la Dumnezeu,care numai ingerilor mai sunt date.Au luptat cu armate de demoni,razboiul interior si i-au invins
Pilde de rabdare si de dragoste,de abandonare in mainile lui Dumnezeu,de parasire a poftelor trupului,de infrangere ale poftei sufletului ,oameni doar in trup vazut,dar ingeri in suflet,ei au ajuns,prin credinta in Hristos,sa fie asemena Lui.
Astfel de oameni nu pot fi lasati in mormant ,nu pot fi tinuti la pastrare.
Odata morti trupeste,raiul s-a infiorat sa primeasca 'intaia roada a desavarsirii'
Dumnezei dupa chip,odata dezbracati de trup si de limitarile sale,ei care si in viata lumeasca au fost ascultati de Dumnezeu,cu cat mai mult in viata cea vesnica,pentru dragostea care au dovedit-o,vor fi ascultati de Domnul,cand vor mijloci pentru noi.
Caci nu vor vorbi ca unii care nu au cunoscut ispita,ci ca unii care au cunoscut-o dar au biruit-o.
Toata viata pamanteasca au pus-o in slujba iubirii aproapelui.Cu cat mai mult nu le va da Dumenzeu ca si viata cereasca,sa o puna tot in slujba oamenilor,pentru ajutorarea prea ratacitului popor.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 17:44:45
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec77 Vezi mesajul
Repet: exista o singura rasplatire; la revenirea Mantuitorului. "Iata Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui" (Apocalipsa 22:12). Nimeni nu merge nici in rai nici in iad pana atunci. Cei morti se odihnesc (nestiind nimic si neconstientizand timpul care a trecut) si vor fi inviati atunci, pentru rasplata.
Conform acestei doctrine, ca nu exista viata dupa moarte, decat un somn, invataturile Mantuitorului nu au niciun inteles. Nu inteleg in ce mai cosnta suferinta vesnica despre care se vorbeste in Sfanta Scriptura. Spuneti ca la a doua venire vor invia dreptii vor imparatii cu Hristos, iar dupa imparatia de o mie de ani vor fi inviati si cei pacatosi si vor fi nimiciti. Deci, pana la invierea celor pacatosi nu exista suferinta a acestora, dupa judecata vor fi nimiciti, deci suferinta celor pacatosi nici nu exista. Eu cred ca aceasta doctrina- a unor culte neoprotestante- trebuie sa se conformeze cat mai mult cu Sfanta Scriptura.

Last edited by georgeval; 29.08.2010 at 17:47:19.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 17:49:15
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Deci, pana la invierea celor pacatosi nu exista suferinta a acestora, dupa judecata vor fi nimiciti, deci suferinta celor pacatosi nici nu exista.
De unde deduci că nu există? Crezi că a arde în foc e chiar fără suferință?
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 17:56:46
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
De unde deduci că nu există? Crezi că a arde în foc e chiar fără suferință?
Discutand cu o persoana adventista mi-a spus ca dupa judecata pacatosii dimpreuna cu toti demonii vor fi nimiciti. Atunci, logic suferinta lipseste cu desavarsire.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 18:33:57
Senior Member

Implicit

O intrebare:
In esenta,cum e mai bine sa ne rugam sfintilor?
Sfinte... ajuta-ma !
Sfinte...mijloceste la Domnul pentru ajutor !

Sfintii ne daruiesc direct ajutor la diferitele noastre cereri,au aceasta putere,sau ei doar mijlocesc,si se roaga la randul lor pentru noi?Cu deosebirea ca ei chiar sunt ascultati...
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 18:40:09
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
O intrebare:
In esenta,cum e mai bine sa ne rugam sfintilor?
Sfinte... ajuta-ma !
Sfinte...mijloceste la Domnul pentru ajutor !

Sfintii ne daruiesc direct ajutor la diferitele noastre cereri,au aceasta putere,sau ei doar mijlocesc,si se roaga la randul lor pentru noi?Cu deosebirea ca ei chiar sunt ascultati...
Ajutorul sfintilor nu este unul autom, este puterea lui Dumnezeu manifestata prin ei, precum lumina soarelui care trece printr-un geam si il face mai stralucitor- dar lumina nu este a gemului ci a soarelui. Nu pot sa-i despart pe sfinti de Dumnezeu pentru ca Dumnezeu este prezent in sfintii Sai.
Nu cred ca este gresit sa spun sfinte ajuta-ma sau mijloceste la Dumnezeu penytu mine pacatosul. Nu pot sa cred ca sfintii sunt intr-o fericire "individualista" si raman dezinteresati fata de noi cei de pe pamant.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 18:43:07
Senior Member

Implicit

Citat:
Ajutorul sfintilor nu este unul autom, este puterea lui Dumnezeu manifestata prin ei, precum lumina soarelui care trece printr-un geam si il face mai stralucitor- dar lumina nu este a gemului ci a soarelui. Nu pot sa-i despart pe sfinti de Dumnezeu pentru ca Dumnezeu este prezent in sfintii Sai.
Nu cred ca este gresit sa spun sfinte ajuta-ma sau mijloceste la Dumnezeu penytu mine pacatosul. Nu pot sa cred ca sfintii sunt intr-o fericire "individualista" si raman dezinteresati fata de noi cei de pe pamant.
Deci in concluzie putem spune : "sfinte ajutama?" sau chiar "sfinte...milueste-ma"?
Si daca primim ajutor,cine ne-a ajutat de fapt? Ei insisi,sau Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 20:26:46
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Discutand cu o persoana adventista mi-a spus ca dupa judecata pacatosii dimpreuna cu toti demonii vor fi nimiciti. Atunci, logic suferinta lipseste cu desavarsire.
Și nu l-ați întrebat dacă această nimicire va fi instantanee, ori va avea o durată în timp? Poate v-ar fi adus lămuriri pentru liniștea dvs. sufletească.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2010, 20:37:49
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Și nu l-ați întrebat dacă această nimicire va fi instantanee, ori va avea o durată în timp? Poate v-ar fi adus lămuriri pentru liniștea dvs. sufletească.
Nu m-a lamurit. Ba chiar m-a contrariat. Mi-a spus ca nimicirea va fi ca o sentinta data de Dreptul Judecator.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Egalitatea intre Dumnezeu si diavol . Templier Knight Generalitati 10 13.02.2012 20:47:59
Margelele mataniei podul intre filosofie si Dumnezeu florin.oltean75 Generalitati 0 11.11.2011 22:22:29
Cum sa ne impartim intre om si Dumnezeu in credinta? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 16 25.11.2009 15:33:06
"Între dobândă și Dumnezeu"( un articol apărut în Adevărul ) cristiboss56 Generalitati 3 10.11.2009 12:22:23
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09