Citat:
În prealabil postat de claudiu.hcs
Domnule mai lasa-ma cu nemurirea sufletului. Daca aceste suflete ar cobora de la Dumnezeu si s-ar stabili in noul prunc odata cu procesul omenesc de reproducere, acesta ar fi trebuit sa fie desavarsit. Aceste suflete nu ar fi fost amagite de Satana si astfel nu ar fi fost sub pacat. Eu imi dau seama ce aberatii provoaca o asemenea conceptie.
|
Nu inteleg la ce va referiti ... Din postarea dumneavoastra mai mult reiese ca nu credeti in suflet, asemenea MI.
Avand in vedere crearea lui Adam in Rai, era el desavarsit? Nu, din moment ce a cazut din Rai. Adam nu era inca indumnezeit dupa fire inainte de cadere.
Era doar despatimit, asta pana in momentul neascultarii. Si pacatul acesta al neascultarii este mostenit de catre toti, fie ca il acceptam, fie ca nu acceptam;
In vedere pacatului stramosesc Scriptura o sustine nu eu.
"Ce este nascut din trup, trup este, si ce este nascut din Duh, Duh este" (Ioan 3:6), "Carnea si sangele nu pot sa mosteneasca imparatia lui Dumnezeu" (I Corinteni 15:50), "Nimeni nu e curat de intinaciune, chiar daca viata lui ar fi o singura zi" (Iov 14,4) si "intru faradelegi m-am zamislit si intru pacate m-a nascut maica mea" (Psalm 50,6).
Daca am fi fost noi desavarsiti ne nasteam in Rai, dar realitatea este cu totul alta ...
Pe scurt, sa nu ne abatem de la subiectul threadului - despre desavarsirea sufletului :
Desavarsirea sufletului este tinta omului in crestinism este unirea cu Dumnezeu in Hristos, "de a ajunge un Hristos prin asemanare, adica un fiu adoptiv al lui Dumnezeu, sau de a ajunge Dumnezeu nu prin identitate, ci prin participarea la natura dumnezeiasca". Aceasta participare la natura dumnezeiasca, sau trairea starii de indumnezeire, pentru omul credincios, este nu numai o tinta, ci si un drum nesfarsit si plin de eforturi, de impreuna lucrare si cooperare a omului cu harul necreat al lui Dumnezeu. Aceasta lucrare incepe prima si prima data prin botez din apa si Duh Sfant. Dupa acesta procesul nu se incheie, ci din contra continua, atat timp cat suntem in viata, in aceasta lume. El continua prin participarea activa la energia necreata - Harul dumnezeiesc prezent in toate Tainele Lui!
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!