![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Probabil sculptura a fost făcută recent sau modificată. Nu ar fi avut cum să vadă un astronaut (mai ales atât de aproape) acum nu știu câți ani.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||
|
|||
![]()
Logic asa ar fi dar nimeni nu a lamurit inca problema.Un fals sau o marturie incredibila care,evident,ar deschide usa la multe interpretari.Pina la urma:de ce ar sculpta cineva un astronaut pe o catedrala?Ciudat.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma gandesc ca reprezentantii respectivei catedrale ar fi trebuit sa dea o explicatie oficiala, sau chiar sa modifice imaginea, daca este o facatura. |
|
|||
|
|||
![]()
Corect si subscriu.Eu insa nu am gasit o explicatie oficiala dar s-ar putea sa existe.O sa mai caut.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vezi aici un articol despre restaurarea catedralei in 1992. http://www.hoax-slayer.com/cathedral...-carving.shtml nu stiu cat e de oficiala explicatia asta dar e mai plauzibila decat paleoastronautica. aceeasi idee si intr-un compendiu on-line de ciudatenii http://atlasobscura.com/place/catedral Built between 1513 and 1733, the Gothic cathedral underwent restoration work in 1992. It is a generally a tradition of cathedral builders and restorers to add details or new carvings to the facade as a sort of signature. In this case after conferring with the cathedral, quarry man Jeronimo Garcia was given the go-ahead to add some more modern images to the facade including an astronaut floating among some vines. si cireasa de pe tort: Among the other recently added images are a dragon/demon/monkey eating ice cream (daca astronautul e un simbol contemporan , asta n-am idee ce simbolistica o fi avand, daca cumva are vreuna) http://farm4.static.flickr.com/3097/...1a6fa2.jpg?v=0 a lynx, a bull, and a crayfish. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nu in ultimul rand,daca nu au avut aprobarea iarasi este ciudat pt ca lucrarile de acest tip sunt extrem de metodic si atent supravegheate.Cum spuneam scepticismul meu va deveni mai devreme sau mai tarziu proverbial:) Nu am gasit nici o declaratia in acest sens din partea artistilor responsabili.Totul pluteste cam in ceata.Bineinteles ca argumentul care s-ar aduce ar fi,,daca nu au aprobat asta de ce nu au dat jos sculptura respectiva pe stil Neil Armstrong".Ce sa zic, poate ca si-au dorit un element inovator desi genul acela de element pe o catedrala ma depaseste complet fie si din punct de vedere al semnificatiei. Sunt convins ca au existat aprobari si planuri referitoare la aceea catedrala si mi-ar face o deosebita placere sa ma plimb putin prin arhivele Vaticanului dar,din pozitia mea,ar fi cam dificil sa obtin aprobarea.Banuiesc ca profesorul Langdon ar fi avut mai mult succes :) PS>in enciclopedia catolica http://www.newadvent.org/cathen/13391b.htm nici un cuvant despre astronaut. Ciudat pentru ceva aprobat si care a starnit un asemenea interes. Okie,merg pe mina voastra(tu si ai2)si spun si eu ca este doar o idee moderna transpusa in practica.E pur si muove.. :) Last edited by Scotianul; 08.09.2010 at 21:33:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cât despre conservatorismul catolic, iarăși greșești, și încă profund. Te invit să te delectezi cu o colecție de sute de imagini care demonstrează exact opusul conservatorismului la catolici, deschiderea spre orice năzbâtie, nu o dată în mod blasfemiator sau hedonist. Toate acestea au apărut după conciliul vatican 2, un fel de congres al 12-lea unde s-a decis că biserica catolică trebuie să caute să atragă oamenii nu prin niscaiva pilde de viață sfântă ci dimpotrivă, folosindu-se de atracția pentru distracții și prostii lumești a populației. Iată galeria de imagini: http://www.traditioninaction.org/Rev...chRevIndex.htm
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu cred că e prea „catolic” să vezi două fetișcane sumar îmbrăcate făcând dansuri lângă altar sau să vezi un preot cu crucea într-o discotecă.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce sunt sceptic din perspectiva conservatorismului catolic pe acest aspect>locul acela are o profunda semnificatie istorica.Sunt sceptic cu privire la faptul ca s-ar fi decis ca tocmai acolo sa fie recreata o scena de aselenizare dar,in lumea de azi,orice este posibil.Pentru mine nu prea are sens.Nu pot comenta mai mult pt ca pe o analiza protestanta referitor la un astronaut pe o catedrala catolica voi beneficia de prezumtia de impartialitate la anul si la multi ani :) Esti a 3 persoana care imi spune ca ma insel.Stii cum se zice>,,daca iti spune unu ca esti beat mai merge dar daca iti spun trei.." :)PS>mai am o sansa:nu zic nimic de broscuta de pe craniu,o tulesc in Spania si il caut pe Miguel Romero(cred ca asa il chema pe artist dar in definitiv pe cati ii poate chema Miguel in Spania? :),adica artistul care ar avea raspuns la dilema mea.Stie cineva la ce ora pleaca primul zbor spre Madrid? :) Last edited by Scotianul; 08.09.2010 at 22:00:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și da, am găsit numele artistului și un articol despre această sculptură. E în portugheză, se vorbește despre intențiile artistului Jerónimo Garcia legate de această reprezentare: http://www.portaldoastronomo.org/cronica.php?id=67 Iată și o traducere în engleză a unei părți din articol: The restoration of the Cathedral of Salamanca in 1992 integrated modern and contemporary motifs, including a carved figure of an astronaut. The use of this motif was in the tradition of cathedral builders and restorers including contemporary motifs among older ones as a way of signing their works. The person responsible for the restoration, Jeronimo Garcia, chose an astronaut as a symbol of the twentieth century. P.S. Articolul l-am găsit în subsolul paginii wiki despre catedrală.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce spune biserica despre sport si competitie? | alexdu | Generalitati | 12 | 27.01.2012 09:58:21 |
Dinozaurii | mateiash | Din Vechiul Testament | 42 | 16.05.2011 19:05:41 |
Ce ne-ar spune Dumnezeu despre buretii de padure? | unamic | Despre Sfanta Scriptura | 20 | 24.10.2010 00:42:21 |
Ce spune biserica despre implanturile artificiale ? | seby_din_brasov | Generalitati | 13 | 01.03.2009 20:51:14 |
Cine imi poate spune mai multe despre pr Dan Badul | paraschevaiasi | Generalitati | 1 | 29.10.2007 02:34:59 |
|