Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2010, 19:54:59
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Să punem acum în comparație credința Bisericii lui Hristos privitoare la Misterul Euharistie cu concepția penticostalilor și baptiștilor.

Sfântul Ignatie Teoforul spune că:

- Euharistia Bisericii este "o pâine, care este leacul nemuririi și doctorie pentru a nu muri, ci a trăi veșnic în Iisus Hristos". Ignatie mărturisește că Euharistia Bisericii este leacul nemuririi și că pâinea Euharistică este efectiv doctorie pentru a nu muri și pentru a trăi veșnic în Hristos.

- "Euharistia este trupul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, trupul, care a pătimit pentru păcatele noastre și pe care Tatăl, cu bunătatea Sa, L-a înviat" afirmație care demonstrează încă o dată că sfânta euharistie, pâinea și vinul consacrate de episcopul Bisericii sau de preotul căruia episcopul i-a învredințat această sfânta taină, sunt efectiv trupul și sângele Mântuitorului. Spre deosebire și în contradicție totală cu învățătura acestui Sfânt Părinte Apostolic, evanghelicii "susțin că nu mănâncă trupul efectiv al Domnului Iisus ci doar o pâine ce le aduce aminte despre trupul Domnului având prin credință semnificația trupului și a sângelui", fapt care este în măsură să demonstreue că evanghelicii (penticostalii, baptiștii) sunt în contradicție cu învățătura Sfinților Părinți Apostolici, dintre care Ignatie Teoforul a fost episcop al Bisericii lui Hristos din Antiohia, Biserica Noului Legământ întemeiată de însuși Iisus Hristos, după Sfântul Petru și Evodiu.

- Euharistia este the "bread of God, the heavenly bread, the bread of life, which is the flesh of Jesus Christ, the Son of God, the drink of God, namely His blood, which is incorruptible love and eternal life". Din nou sfântul Ignatie numește Euharistia, pâinea și vinul consacrate de episcopi sau preoții încredințați, că este pâinea vieții, trupul lui Iisus Hristos, iar vinul este iubire incoruptibilă și viață eternă.

Din toate acceste paragrafe se poate vedea evident care era concepția Bisericii Creștine Primare imediat postapostolice, cu privire la Misterul Euharistiei, în care Euharistia Bisericii este numită permanent ca fiind trupul și sângele lui Iisus Hristos, pâinea vieții, hrană incoruptibilă, iubire incoruptibilă și viață nemuritoare, leacul nemuririi și doctorie pentru a nu muri ci a trăi veșnic în Hristos, și asta tocmai pentru că pâinea și vinul consacrate, Euharistia, este efectiv trupul și sângele Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos și pentru că prin trupul și sângele Său este prezent în Euharistia Bisericii Însuși Domnul și Dumnezeul nostru Iisus Hristos, Care este Pâinea Vieții. Spre deosebire concepția personală, nebiblică și neeclesială, a evanghelicilor baptiști și penticostali este că ei "nu mănâncă trupul efectiv al Domnului Iisus ci doar o pâine ce le aduce aminte despre trupul Domnului având prin credință semnificația trupului și a sângelui". Pâinea și mustul evaghelicilor pomeniți "doar poartă simbolul și poartă valoarea, au semnificația trupului și sângelui Domnului Iisus". Erezia evanghelicilor baptiști și penticostali este demonstrată fără putință de tăgadă !!!!!

Last edited by doctor_faustus; 17.09.2010 at 19:58:21.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 20:18:28
Banned

Implicit Sfântul Iustin Martirul (c. 100 - 165 A.D.) - Prima Apologie

ST. JUSTIN THE MARTYR (c. 100 - 165 A.D.) - The First Apology

Chapter 66. Of the Eucharist

And this food is called among us Εὐχαριστία [the Eucharist], of which no one is allowed to partake but the man who believes that the things which we teach are true, and who has been washed with the washing that is for the remission of sins, and unto regeneration, and who is so living as Christ has enjoined. For not as common bread and common drink do we receive these; but in like manner as Jesus Christ our Saviour, having been made flesh by the Word of God, had both flesh and blood for our salvation, so likewise have we been taught that the food which is blessed by the prayer of His word, and from which our blood and flesh by transmutation are nourished, is the flesh and blood of that Jesus who was made flesh. For the apostles, in the memoirs composed by them, which are called Gospels, have thus delivered unto us what was enjoined upon them; that Jesus took bread, and when He had given thanks, said, „This do in remembrance of Me, Luke 22:19 this is My body;“ and that, after the same manner, having taken the cup and given thanks, He said, „This is My blood;“ and gave it to them alone. Which the wicked devils have imitated in the mysteries of Mithras, commanding the same thing to be done. For, that bread and a cup of water are placed with certain incantations in the mystic rites of one who is being initiated, you either know or can learn.

Sursa: http://www.newadvent.org/fathers/0126.htm

Și din această sursă a Bisericii lui Hristos, sfântul Iustin Martirul și Filozoful (c.100-165 A.D.) reiese credința pe care a avut-o și o are Biserica lui Hristos, și anume că Hrana Euharistică este trupul și sângele Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos !!!
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 20:26:09
Banned

Implicit Pentru cei(cele) care se cred deasupra Sfintei Scripturi și deasupra Sfintei Tradiții

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Cand o sa reusiti sa demonstrati ca biserica universala (catolica) este intr-adevar unica, abia atunci, din proprie initiativa, o sa incetati sa aruncati cu pietre in altii.
Când o să îmi demonstreze cineva autorizat că dumneata ești mai credibilă decât Părinții Apostolici ai Bisericii lui Hristos, că ești deasupra lor și că ești o autoritate în Sfânta Biserică mai mare decât ei, atunci s-ar putea să îți dau voie să îmi explici propriile dumitale meditații personale cu privire la sfânta scriptură și la sfânta tradiție a sfintei biserici. Până atunci, autoritatea cuvântului dumitale înaintea Sfintei Scripturi, a Părinților Apostolici, a Sfinților Părinți, a Sfintelor Sinoade Ecumenice, a tuturor teologilor și sfinților adevărați ai Bisericii este egală cu zero absolut !!!

Last edited by doctor_faustus; 17.09.2010 at 20:28:25.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 20:53:42
Banned

Implicit Pentru cei(cele) care se cred deasupra Sfintei Scripturi și deasupra Sfintei Tradiții

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Pana acum ati demonstrat care este doctrina bisericilor traditionale, atat si nimic altceva. Daca doriti sa exprimati un adevar 100% absolut, il citati pe Iisus.
Aceasta nu este doctrina bisericilor tradiționale, ci este doctrina și practica Bisericii lui Hristos, credință, doctrină și practică perfect evanghelică, bazată pe Revelația Dumnezeiască a Noului Testament, descoperită de Însuși Domnul și Dumnezeul nostru Iisus Hristos sfinților apostoli și transmisă în mod direct de către aceștia Bisericii lui Hristos !!! La vremea respectivă, pe lângă vreo câțiva eretici iudaiști (despre care se și vorbește în Biblie, cei cu circumcizia etc...), nu exista nici o altă biserică tradițională sau netradițională decât Sfânta Biserică a lui Hristos întemeiată direct de Iisus Hristos. Nu exista nici o biserică "netradițională", pentru că exista exclusiv Biserica lui Hristos, Trupul lui Hristos.

Și pentru că ți-ai dorit atât de mult ca să vezi adevărul 100% absolut, iată și cuvintele Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos:

Eu sunt pâinea vieții. Părinții voștri au mâncat mană în pustie și au murit. Pâinea care se coboară din cer este aceea din care, dacă mănâncă cineva, nu moare. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac." (Ioan 6:48-58)

Și uite un cuvânt de la sfântul Pavel, ca să fii 100% mulțumită (adică să ai o satisfacție maximă, iar dacă vrei spune-mi că mai am multe citate din Sfinții Părinți):

"Paharul binecuvântării, pe care-l binecuvântăm, nu este, oare, împărtășirea cu sângele lui Hristos? Pâinea pe care o frângem nu este, oare, împărtășirea cu trupul lui Hristos?" (1 Corinteni 10:16)
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 20:54:46
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Nu te simti, asa , putin singur pe topicul asta?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 21:02:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu te simti, asa , putin singur pe topicul asta?
Eu în locul tău, în loc să fac panaramă, m-aș gândi serios la ce am scris, pentru că aceia care au conștientizat adevărata credință și au refuzat-o până la moarte, în ciuda faptului că le-a fost adusă la cunoștință și demonstrată ca adevărată, după canoanele Sfintei Biserici a lui Hristos se fac vinovați de păcat împotriva Duhului Sfânt !!! Așa că mare grijă de acum înainte pentru că voi care tăgăduiți adevărul care v-a fost adus la cunoștință nu veți mai avea nici cea mai mică scuză înaintea scaunului de judecată al Dreptului Judecător !!! Iar păcatul împotriva Duhului Sfânt are o pedeapsă pe măsură !!!
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 21:07:01
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Eu în locul tău, în loc să fac panaramă, m-aș gândi serios la ce am scris, pentru că aceia care au conștientizat adevărata credință și au refuzat-o până la moarte, în ciuda faptului că le-a fost adusă la cunoștință și demonstrată ca adevărată, după canoanele Sfintei Biserici a lui Hristos se fac vinovați de păcat împotriva Duhului Sfânt !!! Așa că mare grijă de acum înainte pentru că voi care tăgăduiți adevărul care v-a fost adus la cunoștință nu veți mai avea nici cea mai mică scuză înaintea scaunului de judecată al Dreptului Judecător !!! Iar păcatul împotriva Duhului Sfânt are o pedeapsă pe măsură !!!
Nu era panarama, doar un semnal de alarma. Apreciez ca-ti pasa de noi. De data asta chiar se vede.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 21:12:07
Banned

Implicit

Citat:
Nu era panarama, doar un semnal de alarma. Apreciez ca-ti pasa de noi. De data asta chiar se vede.
Eu în locul tău, în loc să fac panaramă, m-aș gândi serios la ce am scris, pentru că aceia care au conștientizat adevărata credință și au refuzat-o până la moarte, în ciuda faptului că le-a fost adusă la cunoștință și demonstrată ca adevărată, după canoanele Sfintei Biserici a lui Hristos se fac vinovați de păcat împotriva Duhului Sfânt !!! Așa că mare grijă de acum înainte pentru că voi care tăgăduiți adevărul care v-a fost adus la cunoștință nu veți mai avea nici cea mai mică scuză înaintea scaunului de judecată al Dreptului Judecător !!! Iar păcatul împotriva Duhului Sfânt are o pedeapsă pe măsură !!! Și să nu carecumva să credeți că Dumnezeu Se lasă batjocorit !!!
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 21:13:27
Senior Member

Implicit

Ok, ok...am inteles...
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 21:15:28
Banned

Implicit

Citat:
Ok, ok...am inteles...
O să mai vedem noi ce ați înțeles !!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Euharistia - Întîlnirea Cu Hristos iRoDiOn Impartasania (Taina Euharistiei) 3 05.12.2014 15:56:39
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
euharistia si demonizatii symbian01 Exorcismul 12 11.07.2011 16:51:59
Jertfa Euharistică sau Euharistia ca Jertfă doctor_faustus Impartasania (Taina Euharistiei) 0 10.10.2010 19:41:27
Euharistia alecsandru Impartasania (Taina Euharistiei) 42 21.05.2009 15:17:52