Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.09.2010, 11:36:04
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
vizavi de ce s-a spus aici, despre calugari, ca au munci istovitoare si lungi...

acum doi ani aflandu-ma in trecere prin bucuresti, am ajuns obosit intr-o dupa-amiaza tarzie la o manastire celebra, cam la vreo 30 km,in marginea bucurestiului, intr-un fel de sat, cu multi tigani !

Ce am putut sa vad cu ochii mei, a fost ca trotuarele din curte nu erau prea curate, si manastirea era intr-o anumita stare de neingrijire !

apoi am inteles de la saul batran,ca, manastirea are grajduri cu animale, care sunt insa ingrijite nu de calugari,ci de oameni angajati din afara,special pentru asta !

!
Radu din descrierea ta nu e greu sa ghicesti despre ce manastire este vorba...eu am mai scris pe acest subiect...nu-l reiau...insa lasand la o parte viata calugarilor "mireni" acolo exista Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, in muzeu sunt picturi ale lui Grigorescu, manastirea este ctitorie a lui Matei Basarab, ctitor de altfel al multor manastiri din Valcea, acolo este inmormantat mare duhovnic al Bucurestilor, pr. Sofian Boghiu...deci avem ce vedea si e de ajuns sa ne oprim aici.

Referitor la grajduri si cine munceste...sa stii ca in Romania aceasta nu este singura manastire iar ascultarea intr-o manastire nu se rezuma doar la grajd sau munca campului...sunt cateva mii de manastiri si schituri, cu o istorie mai mult sau mai putin bogata, cu o viata administrativa mai mult sau mai putin modernizata. Dar eu iti spun ca proportia celor care se gospodaresc singure este mai mare decat a celor care au angajati pentru ajutor...iar ca sa te convingi te invit sa mergi in pelerinaj la cat mai multe.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine vrea sa invete sa impleteasca matanii,serafim Sebastiana Stiri, actualitati, anunturi 26 08.04.2017 17:48:21
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. tigerAvalo9 Intamplari adevarate 4 20.12.2012 12:22:21
Cine vrea sa aiva arsa cartea pacatelor: Cartea lui Iosif tamplarul spre_rasarit Generalitati 1 29.12.2011 13:04:00
Cine vrea sa ma ajute!?! podolski_2 Generalitati 0 04.01.2010 20:38:00