![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Voi de ce aveti pastori?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Totusi, daca exista vre-un raspuns limpede al "parintelui", referitor la botezul biblic, indica-mi locul unde este postat (esti "fan" al "parintelui" si cred ca ma poti ajuta cu acest lucru). Daca nu, poate-mi dai chiar tu un raspuns. |
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa avem pe cine lua la intrebari.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu te pripi in raspunsuri ca nu faci decat sa arati cat de jos esti in ale credintei, si cata capacitate de intelegere ai. Inainte de a raspunde, creceteaza ce a vrut sa zica cineva cu adevarat. ``A spus avva Antonie: am văzut toate mrejele vrăjmașului întinse pe pământ, și am suspinat zicând: cine o să treacă printre ele? Și am auzit o voce care zicea: smerenia`` ``Unul care vâna sălbăticiuni în pustie l-a văzut pe avva Antonie veselindu-se cu frații și s-a scandalizat. Iar bătrânul, vrând să-l înduplece că trebuie din vreme în vreme să te pogori la frați, îi spuse: ia o săgeată în arc și încoardă. Și când el făcu așa, îi zise iar: mai încoardă. El mai întinse, și iar: încoardă. Îi răspunse vânătorul: dacă încord peste măsură, se frânge arcul. Iar bătrânul: așa și cu lucrarea lui Dumnezeu: dacă se încoardă frații peste măsură, se frâng curând. Așa că trebuie din vreme în vreme să avem îngăduință cu ei. Și auzind vânătorul se smeri, și lămurindu-se mult de pe seama bătrânului plecă. Iar frații se duseră la locurile lor întăriți.`` ``A spus avva Antonie: cel care bate fierul, mai întâi se gândește ce va face, seceră, sabie, secure. Așa și noi trebuie să ne gândim, ce virtute vrem să dobândim, ca să nu ne ostenim în zadar.`` Degeaba stai cu Scriptura in mana si zici ca o citesti daca nu o intelegi asa cum trebuie. Nu iti ramane decat sa faci ascultare pana se indura Domnul sa iti deschida ochii, pe masura greselilor tale. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te intereseaza provocarea nu raspunsul ca daca nu ar fi asa nu ai provoca ci ai cauta cu adevarat raspunsurile acolo unde trebuie. despre ``fan `` am sa incerc sa trec cu vederea . iaca esti si tu un ratacit. Domnul sa aiba grija si de tine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce te opresta sa ma ajuti sa o inteleg cum trebuie? Citat:
Pt. tine ce inseamna "ascultare"? |
|
|||
|
|||
![]() Despre ceea ce nu intelegem. Sau despre ceea ce ni se pare ca este gresit la el (la noi nu se umbla cu "saru'mana parinte"). |
|
||||
|
||||
![]()
Iarta-l Doamne ca nu stie ce zice.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu ma intereseaza ortodoxia si nici vre-un alt curent religios (decat pentru a-mi forma o cultura generala). Ma intereseaza, foarte mult, crestinismul si invataturile sale autentice (ale Mantuitorului si ale Sfintilor Sai Apostoli).
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului | alynna | Biserica Ortodoxa Romana | 22 | 10.05.2013 08:28:51 |
Care este sensul Botezului Domnului? | Florin-Ionut | Botezul | 33 | 07.01.2013 15:38:30 |
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi | georgeval | Botezul | 22 | 21.02.2012 23:08:48 |
Taina Botezului în Filocalie | NECTARIE | Botezul | 6 | 23.11.2011 15:34:34 |
|