![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Apoi, fobie pentru mine reprezintă ceva de care fug pentru că nu-mi place, nu că m-aș teme. Astfel, pentru mine, fobii ar fi manelo-fobia, rock-satanic-fobia, prozelitismo-fobia, certo-fobia. restul, din ceea ce a enumerat d-na. Doriana mai sus, evit unele (șerpi - îi omor; viermi, păianjeni - îi evit).
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! (rugăciunea Sfântului Efrem Sirul) Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi! |
|
|||
|
|||
![]()
Oh, si de ce omori serpii? Deoarece tie frica? Presupun ca aceasta "fobie" vine de la indoctrinare, sa toti serpi sunt draci... Asa-i?
Te mandresti cu irationalitatea ta? In primul rand sarpele nu te ataca din propria iniziativa, ci doar cand este speriat sau amenintat de un predator, cu exceptia anacondelor, care alea le intalnesti in Africa sau in America de Sud. Tu esti un pericol pentru el, esti mai mare si n-are cum sa te manance. Si in plus sunt utili, deoarece mananc soareci si sobolani.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și șoarecii și șobolanii sunt utili că fură grâne și mâncă din mâncarea oamenilor care strâng în hambare în loc să postească... Problema e că sunt spurcați și put și pișă și cacă peste tot și fac mulți pui, și umblă peste tot și fac noaptea zgomot, că ei rod tot ce găsesc bun... dar șerpii te omoară dacă te mușcă... ![]() ![]() Last edited by vsovivi; 04.10.2010 at 16:24:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
But I am not a slave to a God, that doesn't exist And I'm not a slave to a world, that doesn't give a sh*t Last edited by Bast-et; 04.10.2010 at 21:39:28. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar, poate să fie liniștită pentru că întâlnirile mele cu vipere sunt rare, iar uneori, ele reușesc să se ascundă înainte de a face eu ceva.
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! (rugăciunea Sfântului Efrem Sirul) Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi! |
|
|||
|
|||
![]()
Multi iau in bascalie problemele ce tin de aspectul psihic al oamenilor, pana la urma, iar o problema psihica poate fi foarte uricioasa, dezvoltand in timp alte si alte ramure problematice menite sa ingradeasca in neputinta bietul om, Si nu este de glumit. Depinde si de capacitatea individului de a-si administra aceasta problema, corelata si cu celelalte lucruri interioare si exterioare.
Eu locuiesc la etajul 8, acum vre-o 9 ani de zile m-am blocat in lift si nu am reusit sa ies decat dupa vre-o 20 de minute, insa cam dupa 10 minute de stat in lift am inceput sa intru in panica, mai ales ca nu aparea absolut nimeni, apoi imi tremurau picioarele si, in cele din urma am iesit. De atunci nu am mai pus piciorul in lift, eram deja cunoscuta ca locatara care nu merge cu liftul, cam vre-o 4 ani de zile nu am calcat piciorul in lift si nici in alte lifturi, fratele statea la etaj 9, sora la etaj 7, pe toate le ucam vrednic cu piciorul si, chiar imi placea, nu conta ca am sacose sau altceva, luam in consideratie, odata cu fobia, si avantajul sanatatii prin miscare. A urmat sarcina, ei , am urcat eu scarile cum am putut pana in luna a noua, apoi nu mai mergea, pur si simplu nu mai reuseam sa fac acest lucru inainte de a naste. O adevarata problema ! Nu puteam sa stau in casa, asa cum nu puteam sa ma mut in alta casa, deci, ce era de facut ? Sa ma confrunt cu problema, mai ales ca mergeam din ce in ce mai mult spre o situatie imposibila, faptul de a merge cu copilul dupa nastere, si cu carutul acestuia pe scari. Nu suna deloc bine, nici nu aveam cum sa fac acest lucru, mai ales pe o perioada de ani de zile. Parea imposibil, situatia mea parea fara iesire. Astfel nu-mi ramanea decat sa-mi iau inima in dinti si sa urc linistita in lift cu nadejdea ca acesta va functiona bine. Am luptat ceva timp , insa, pana sa nasc am reusit sa inving aceasta teama. De atunci au trecut 5 ani de zile de cand merg cu liftul si nu am mai avut nici o experienta negativa in acest sens...Dar, Fereasca Dumnezeu sa am ! Cu paianjenul este mai simplu, nu traiesti in mediul lui, esti ok ! Am citit undeva pe net despre o femeie insarcinata care a facut fobie la mazare, suna destul de ciudat, insa, se stie ca fobiile nu au nici un fundament rational, nici nu sunt pe deplin analizate si intelese, insa, avantajul este ca acestea pot fi vindecate, de cele mai multe ori prin confruntarea directa cu " dusmanul ". Dar eu cred ca este nevoie si de un strop de minune pentru vindecare, fiindca exista si forme evoluate care ingradesc, efectiv, viata si libertatea individului si o pot influienta inntr-un mod negativ, pana la dramatic.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sora mea, la voi in italia adaposturile de caini comunitari arata mai bine decat pensiunile canine de la noi. Si daca vrei sa vezi cu ce se acupa sau daca se ocupa careva de serpi/reptile/guzgani/dihori, suna la DERATIZARE, ca doar aia or sa raspunda la apelul asta. Daca suni la vreo asociatie pt protectia animalelor, daca nu-ti iei vreo injuratura e mare lucru daca-i zici de-un sarpe. :)) P.S.- si daca-mi pune viata in pericol,sau pune in pericol viata animalelor care ma costa bani... poti tu sa zici ce vrei, dar orice om rational nu mai astepta nici o deratizare... Last edited by crestinOrtodoxa; 04.10.2010 at 22:50:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu știu dacă vreo doctrină religioasă spune că șerpii sunt draci.
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care sunt conditiile pt a te calugari? | Ioanna | Generalitati | 135 | 23.10.2017 22:35:07 |
Care sunt principiile fundamentale ? | Eutifiev_EMI | Despre Sfanta Scriptura | 33 | 08.11.2009 23:44:00 |
|