Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.10.2010, 16:10:33
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Iisus nu este fiul lui Dumnezeu ci Dumnezeu-Fiul. Ființa lui Dumnezeu cuprinde Trei Persoane, nu doar una, deși Ființa lui Dumnezeu este una prin perfecțiunea legăturii între Cei Trei.
poti detalia? de ce e nevoie de trei entitati? (Dumnezeu este atotputernic, de ce are nevoie de trucuri pt a ne revela ceva?)

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Dacă tu crezi în Dumnezeu așa cum spui, roagă-L să te lumineze. A întreba pe un forum nu seamănă a intenție sinceră de găsire adevărului ci a prozelitism sectar, posibil musulman.
nu fac prozelitism. iar daca as face in nici un caz n-as face pt vreo secta crestina sau islam, cred ca este evident ca sunt adeptul unei gandiri libere iar islamul, ca si crestinismul, nu incurajeaza asa ceva (pana acum n-am primit vreun raspuns argumentat ci doar trimiteri la "crede si nu cerceta")
Reply With Quote
Vechi 04.10.2010, 16:20:14
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Interesanta intrebare...
Dar nu stiu sa-ti raspund.
Vechi 07.10.2010, 18:09:03
ghpepene ghpepene is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Dumnezeu Tatal are din vesnicie un Fiu, altfel nu ar fi Tata din vesncie sau persoana, ptr ca persoana are nevoie de alta persoana, deci nu a fost o vreme cand Fiul nu ar fi existat. Din vesnicie avem cele trei Persoane ale Sfintei Treimi, "ptr ca nu a fost candva cand nu a fost nimic"
Despre jertfa Fiului s-a raspuns- este dovada a iubirii lui Dumnezeu fata de oameni. Venirea Fiului s-a realizat la plinirea vremii cand omenirea a fost pregatita si a recunoscut necesitatea unui Rascumparator.
Nu inteleg. Din cate stiu, Isus Hristos s-a nascut si a trait 33 de ani pe pamant.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 23:33:33
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
:)))Stai linistit ca eu te inteleg, si nu ma supar ca injuri si dai dintr-una in alta. Eu lucrez cu oameni ca tine si sunt obisnuit. Nu am trecut prin ce enumeri tu, deci informatiile primite de la Irina/Anna21 care din plictidseala sotiei fara ocupatie face lobby impotriva mea pe privat sunt aiurea
Dragule, ce am avut de zis am zis direct (aici, in vazul tuturor).. si nu ma face sa zic mai multe despre tine ca nu o sa-ti placa.
Si daca tot vrei sa fii sincer si nemincinos cu tine.. recunoaste ca nu ma cunosti.. deci nu vad de ce-mi tot spui Irina (ma stii de undeva? m-ai visat azi noapte? ce-ti veni de ma numesti asa?) Citeste bine numele meu de utilizator and stick to it!

Nu vad de ce crezi ca fac lobby impotriva ta.. cand am cerut banarea ta te-am anuntat in prealabil (in caz ca vrei sa-ti schimbi atitudinea).
Daca vrei sa stii adevarul, acum atitudinea ta anti-ortodoxa este atat de evidenta incat nu cred ca mai pacalesti pe cineva ca ai fi credincios.. deci orice lobby nu-si are rostul.. oamenii vad singuri si se feresc.
Reply With Quote
Vechi 04.10.2010, 21:47:13
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
poti detalia? de ce e nevoie de trei entitati? (Dumnezeu este atotputernic, de ce are nevoie de trucuri pt a ne revela ceva?)
Eu am spus Persoane, nu entități. Nuanța este importantă pentru că Dumnezeu este o singură Entitate în Trei Persoane. Însă trebuie să te documentezi asupra conceptului de persoană în teologia ortodoxă, fiindcă este ceva diferit, chiar opus conceptului de individ. Persoana este ființa vie, rațională, care trăiește în comuniune cu alte persoane. Deci opusul individualismului.

Treimea este însăși natura existenței divine, nu o stare adoptată. Treimea nu este o necesitate pentru că Dumnezeu nu are necesități.

De ce sunt Trei Persoane? Dar de ce ar fi doar una?
Tocmai aici stă frumusețea, că Dumnezeu nu este un singuratic ci o comuniune de persoane și nu a creat un singur om ci o familie mare de oameni. Noi nu putem pătrunde cu mintea în tainele existenței divine, dar cu puterea de înțelegere ce o posedăm înțelegem că acel concept de Dumnezeu-persoană unică e inferior celui de Dumnezeu-Treime, chiar și pe plan filozofic. Pentru că persoana (divină, umană sau îngerească) se poate realiza numai în comuniune cu alte persoane, singur nu există decât o pustietate sfâșietoare.

Citat:
nu fac prozelitism. iar daca as face in nici un caz n-as face pt vreo secta crestina sau islam, cred ca este evident ca sunt adeptul unei gandiri libere iar islamul, ca si crestinismul, nu incurajeaza asa ceva (pana acum n-am primit vreun raspuns argumentat ci doar trimiteri la "crede si nu cerceta")
Creștinismul încurajează rugăciunea fiindcă prin rugăciune primim de la Dumnezeu inspirație, înțelegere, care sunt mai de preț decât ce am putea "produce" cu raționamentele noastre. Dacă noi credem în existența lui Dumnezeu ca Ființă vie, rațională, atunci ar trebui să credem și că El intervine și luminează pe cei ce se adresează Lui.

Deci, dacă îl ai pe Dumnezeu nu e mai logic să te adresezi Lui? Ce speri să obții mai mult de la niște oameni decât de la El?
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A fost Iisus fiul lui Dumnezeu? cosmotech Generalitati 6 16.10.2011 20:25:44
Iisus Hristos=Fiul lui Dumnezeu? joshoo Generalitati 8 03.11.2010 14:02:11
Dl IIsus stia ca este fiul lui Dumnezeu? annajanette Generalitati 27 28.06.2010 15:03:42
Demonii cred Adevarul, ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu.SI DEMONII SE MANTUIESC ? gpalama Secte si culte 23 31.05.2010 23:07:54
FIUL, sau UNUL din fii lui Dumnezeu andreicozia Din Noul Testament 17 23.02.2010 23:25:31