Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.10.2010, 22:43:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Talking

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Mda, iar sobolani aduc boli, deci mori oricum.

Dar nu este mai convenient ca chemi protectia animalelor ca sa ieie acel sarpe?
Aici e problema ! In perioada de criza , trebuie sa duci tu aratarea la Protectia animalelor ( lipsa de combustibil si de fonduri ) . . .
Vechi 07.10.2010, 18:29:41
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Aici e problema ! In perioada de criza , trebuie sa duci tu aratarea la Protectia animalelor ( lipsa de combustibil si de fonduri ) . . .
Ei, stimate d-le Cristiboss56, d-na/d-ra Bast-et probabil are o oarecare afecțiune pentru toate necuvântătoarele și nu-i place să știe că oarecine omoară necuvântătoare (să nu-i mai zic faptul că sunt vânător).
Dar, poate să fie liniștită pentru că întâlnirile mele cu vipere sunt rare, iar uneori, ele reușesc să se ascundă înainte de a face eu ceva.
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!
(rugăciunea Sfântului Efrem Sirul)

Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi!
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 16:57:57
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Multi iau in bascalie problemele ce tin de aspectul psihic al oamenilor, pana la urma, iar o problema psihica poate fi foarte uricioasa, dezvoltand in timp alte si alte ramure problematice menite sa ingradeasca in neputinta bietul om, Si nu este de glumit. Depinde si de capacitatea individului de a-si administra aceasta problema, corelata si cu celelalte lucruri interioare si exterioare.
Eu locuiesc la etajul 8, acum vre-o 9 ani de zile m-am blocat in lift si nu am reusit sa ies decat dupa vre-o 20 de minute, insa cam dupa 10 minute de stat in lift am inceput sa intru in panica, mai ales ca nu aparea absolut nimeni, apoi imi tremurau picioarele si, in cele din urma am iesit.
De atunci nu am mai pus piciorul in lift, eram deja cunoscuta ca locatara care nu merge cu liftul, cam vre-o 4 ani de zile nu am calcat piciorul in lift si nici in alte lifturi, fratele statea la etaj 9, sora la etaj 7, pe toate le ucam vrednic cu piciorul si, chiar imi placea, nu conta ca am sacose sau altceva, luam in consideratie, odata cu fobia, si avantajul sanatatii prin miscare.
A urmat sarcina, ei , am urcat eu scarile cum am putut pana in luna a noua, apoi nu mai mergea, pur si simplu nu mai reuseam sa fac acest lucru inainte de a naste. O adevarata problema !
Nu puteam sa stau in casa, asa cum nu puteam sa ma mut in alta casa, deci, ce era de facut ?
Sa ma confrunt cu problema, mai ales ca mergeam din ce in ce mai mult spre o situatie imposibila, faptul de a merge cu copilul dupa nastere, si cu carutul acestuia pe scari.
Nu suna deloc bine, nici nu aveam cum sa fac acest lucru, mai ales pe o perioada de ani de zile. Parea imposibil, situatia mea parea fara iesire.
Astfel nu-mi ramanea decat sa-mi iau inima in dinti si sa urc linistita in lift cu nadejdea ca acesta va functiona bine. Am luptat ceva timp , insa, pana sa nasc am reusit sa inving aceasta teama.
De atunci au trecut 5 ani de zile de cand merg cu liftul si nu am mai avut nici o experienta negativa in acest sens...Dar, Fereasca Dumnezeu sa am !
Cu paianjenul este mai simplu, nu traiesti in mediul lui, esti ok !
Am citit undeva pe net despre o femeie insarcinata care a facut fobie la mazare, suna destul de ciudat, insa, se stie ca fobiile nu au nici un fundament rational, nici nu sunt pe deplin analizate si intelese, insa, avantajul este ca acestea pot fi vindecate, de cele mai multe ori prin confruntarea directa cu " dusmanul ".
Dar eu cred ca este nevoie si de un strop de minune pentru vindecare, fiindca exista si forme evoluate care ingradesc, efectiv, viata si libertatea individului si o pot influienta inntr-un mod negativ, pana la dramatic.
Vechi 16.10.2010, 17:06:23
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

A nu se confunda o simpla repulsie sau o teama oarecare fata de un obiect, o situatie sau o ganganie, cu formarea unei adevarate fobii.
Fobia are trasaturi specifice si ajunge la stadiul de boala reala, constientizata medical, numai daca intruneste aceste trasaturi, cum ar fi ; teama exagerata si irationala, transpiratia, cresterea tensiunii arteriale, lesinul, insomnia ( in cazul unor anumite fobii ce tin de faptul social ), pesimism si nesiguranta, ingrasarea parului intr-un mod instantaneu, nelinistea,urinare frecventa, declansarea adrenalinei ca un impuls de " razboi ", ori supravietuire, sa-i spunem asa.
Ca atare, prin aceste caracteristici, fobia poate dezvolta la randul ei si alte afectiuni, sau fobia poate fi derivata din afectiuni ce tin de anxietate, depresie, etc.
Exista, asadar, fobii mai periculoase si fobii mai putin periculoase care pot fi ignorate in functie de gradul de acaparare si integrare in viata individului afectat. Aceste fobii pot fi tratate cu succes, dar, de cele mai multe ori tine de vointa individului si de capacitatea acestuia de a le trata in consecinta. Tin si de stilul de viata .
Ei bine, eu nu am fost la doctor pentru confirmarea fobiei de lift( spatiu stramt ), mai ales ca am constatat ulterior, faptul ca in lifturile japoneze nu aveam probleme, deci, poate doar nesiguranta in lifturile noastre primitive, imi determina teama de acestea, teama rationala, pana la urma....desi, nici pentru lifturile noi nu ma ingramadesc, o oarecare reticienta inca mai exista.
Nu pot spune ca am teama de spatii stramte intr-un mod concret, dar nici in vre-o pestera stramta nu m-as avanta. Oricum, este in regula daca le pot evita.
Cand am fost asta iarna in Disneyland ma gandeam ca, datorita experientelor cu liftul, probabil nu o sa mai pot merge oriunde doresc sa intru prin locurile de distractie,( sub pamant, in cosmos, sau mai stiu eu ce loc " ingradit " de spatiu ), dar am alungat orice gand si, chiar am fost peste tot fara retinere.
Lupta cu factorii nocivi care tind sa ne zdruncine, ramane cea mai importanta arma in drumul spre invingere.

Last edited by ory; 16.10.2010 at 17:17:58.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2010, 13:05:46
mihaelaflorina's Avatar
mihaelaflorina mihaelaflorina is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.01.2010
Locație: Romania
Unhappy Teama

Wow...dupa ce am citit aici vad ca nu sunt singura cu nenumarate temeri si frici mai mult sau mai putin neintemeiate,mai mult sau mai putin "normale".Mie imi e teama de paianjeni,intuneric,inaltime,singuratate(nu suport sa stau singura in casa),ape adanci,moarte(catalepsie,cred ca asa se numeste starea aceea in care persoana este ca si moarta)...hm...mai am cateva...Ma intreb de unde vin aceste temeri neobisnuite si nejustificate uneori.E foarte greu de trait cu ele.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2010, 14:20:36
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaelaflorina Vezi mesajul
Wow...dupa ce am citit aici vad ca nu sunt singura cu nenumarate temeri si frici mai mult sau mai putin neintemeiate,mai mult sau mai putin "normale".Mie imi e teama de paianjeni,intuneric,inaltime,singuratate(nu suport sa stau singura in casa),ape adanci,moarte(catalepsie,cred ca asa se numeste starea aceea in care persoana este ca si moarta)...hm...mai am cateva...Ma intreb de unde vin aceste temeri neobisnuite si nejustificate uneori.E foarte greu de trait cu ele.
Sunt de la cel rău!
"Începutul înțelepciunii este frica de Dumnezeu"
De ce să-mi fie frica dacă Dumnezeu veghează mereu asupra mea și semnul crucii este "armă împtriva diavolilor"????
Ia gândiți-vă la pusnici?
Reply With Quote
Vechi 04.09.2014, 16:55:14
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

claustrophobia, si teama de multime inghesuita(e posibil sa intre tot la claustrfobie, nu mai stiu exact)
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care sunt conditiile pt a te calugari? Ioanna Generalitati 135 23.10.2017 23:35:07
Care sunt principiile fundamentale ? Eutifiev_EMI Despre Sfanta Scriptura 33 09.11.2009 00:44:00