![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Inca ceva: Ecumenismul calca Dogmele Bisericii si Hotararile Sfintelor Sinoade CARE AU COMBATUT EREZII. Adica, ecumenismul face acele erezii pe care FINTII PARINTI LE-AU COMBATUT DEJA, atunci! Ce trebuie, sa mai fie un sinod sa spuna acelasi lucru, ca oricine nu se inchina la icoane sau oricine nu are succesiune, sau oricine nu impartaseste cu Trup si Sange, sunt eretici? Trebuie sa se mai faca un Sinod sa mai aminteasca ce s-a amintit deja? Asta nu inseamna: sa ramanem in Biserica. Asta inseamna: sa nu facem nimic! Sa inghitim orice ni se arunca de catre puterea politico-religioasa, care a născut de asemenea si ecumenismul actual.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Recunoasterea Tainelor ereticilor - CANONISITA Ori... ecumenismul calca CANOANE CE DEJA S-AU DAT DE CATRE SFINTII PARINTI!!! Adica este nevoie de un alt Sinod care sa fie ascultat... ca pe cele ce s-au facut deja nu le pot asculta? S-a spus deja despre slujirea cu ereticii, despre schimbarea dogmelor si slujirea cu cei ce fac acestea, s-au lasat canoane si legi impotriva celor ce slujesc sau se roaga, sau imprumuta obiceiuri de la ereitici sau recunosc taine ale ereticilor. Ecumenistii recunosc tainele ereticilor. Ce ar mai fi nevoie de un Sinod? Un Sinod facut tot de ecumenisti care sa combata ceea ce au lasat Sfintele Sinoade Ecumenice si sa faca legi care sa le dea lor dreptate? Ce Sinod ar mai trebui? La vremurile de acum... sa ma ierte Dumnezeu... dar ierarhii acestia, din niste fosti securisti, numai cuvantul Duhului Sfant nu l-ar purta. Si sa mai spun ceva: Sfintii Parinti cu stradanie si osteneala au purtat cuvantul Sfantului Duh, nu cu limuzine si putrezi de bogati. Ce sinod ai vrea sa mai apara? |
|
|
|||
|
|||
|
Bravo lor!Au curaj si Sf Duh sa ii inspire cu putere pentru a lupta in continuare!
Fratilor, faceti cum doriti, dar nu va mai dati cu parerea aiurea despre toate. Asta e specific romanesc: sa facem pe "interesantii", chiar daca nu ni s-a cerut parerea. Nu ii criticati pe astia ca nu se supun BOR. In ziua de azi BOR este o afacere. Nu credeti.Uitati-va mai bine ce se intampla. Spuneti unui calugar in Ag.Oros ca la noi se vinde pasca si aghiasma sa vedeti ce zice. Sau cum se fac cununiile, ca la fabrica, pe banda rulanta, 15 min ceremonia. Mai oameni buni, ati orbit? Biserica nu a putut fi distrusa din afara, asa ca au inceput din interior si vad ca partial au reusit. Masoneria asta....off... Bineinteles ca multi din orgoliu sau stiu eu ce motive, nu vor recunoaste in veci, ca deh de ce sa vedem barna din ochiul nostru, nu? De cand se plateste frate intrare la Man. din Moldova? Deci chiar au luat-o razna. Nu mai sunt Biserici, ci corporatii, ca nu cauta decat BANU'! M-am scarbit tare mult. Mai ales pentru faptul ca pentru a te preoti ori tre sa fii baiatu' lu tata ori sa faci o "donatie". Simonie.Si zice cineva ceva? Nu, ca asa ne place sa fim destepti pe forumuri si atat. In rest...praf! Nu mai avem in biserici rugaciuni, cantari simple... Odata i-am dat sa asculte unui calugar niste cantari corale si psaltice de pe la noi din biserica. Si el ma intreaba: "Asta e la teatru?" Am ramas mut. Am inteles ulterior ce a vrut sa spuna si sa ii dau dreptate. Oricum, din ce vad, ecumenismul isi face intrarea usor-usor. Patriarhul Bartolomeu o sa moara de cancer ca cei dinaintea lui care au luat-o pe calea ereziei... Isi bat joc! http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/02/23/mitropolitul-serafim-de-pireu-ecumenistilor-si-tuturor-ereticilor-anatema/ Ehh despre asta de ce nu vorbeste mai nimeni? Si daca se vorbeste de ce ii reduce rapid la tacere? Pentru ca e adevarat ce se intampla si nu e nevoie sa afle adevarul si "prostimea"[credinciosii]. Auzi strategie: se scot icoanele din scoli; urmatorii 3 ani, parca, nu se mai hirotonesc preoti; preotii nu vor mai avea voie sa poarte rasa in public, fiind considerata o simpla UNIFORMA; usor usor introducerea bio-cipului pe care vad ca usor usor BOR il accepta, adica nu au mai zis nimic ultima vreme despre asta. La Sinoadele BOR cu alte Patriarhii pe nou se discuta despre cum sa puna problema cu papistasii, auzi! La cei pe calendar vechi se discuta despre ecumenism si cum se infiltreaza in biserici. Deci? Sunt multe de zis. Sunt ofticat ca lumea se cearta pe niste detalii cand pericolul este cu mult mai mare. Oameni buni, stati pe ganduri oleaca si analizati ce se intampla pe plan mondial sa vedeti manipulare la greu! Alta chestie, celor care se leaga de ce tineri, ca vai sunteti tineri si prosti sau nu stiu cum: daca voi astia batrani sunteti asa destepti, rezolvati sfintiile voastre problemele actuale. Plus ca noi astia tinerii suntem rezultatul educatiei voastre. Gotcha? Domne fereste-ne! Avem destule.... |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Solutia la indreptarea relelor ce se petrec in Biserica nu sta in afara ei, ci inauntrul ei. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cei de la Copaceana sunt separati de ce fel de episcopi? Ca Teodosie si ca fostii secursti care au tradat Biserica timp de atatia ani, iar acum se dau drept mantuitori? Si noi, cei din BOR, ce facem? Ne plecam inaintea unor ecumenisti care pe vremea comunismului stricau Biserica prin turantorie, acum o strica prin ecumenism! NU vi se pare ca exageram cand judecam unii oameni care se razvratesc cu dretpate? Nu este un sistem de alarma pe care trebuie sa ni-l tragem cu totii? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Mi se pare incredibil pentru un crestin sa gaseasca scuze pentru departarea de Hristos. Multi au crezut de-a lungul timpului ca fac bine separandu-se de Biserica (in fapt, toti schismaticii), mergand in neascultare dupa mintea lor cea lipsita de luminarea Duhului Sfant. Daca vrei sa-i urmezi, n-ai decat. Dar nu veni aici sa ne predici noua despre ereziile si schismele voastre. |
|
|
|||
|
|||
|
Am inteles din dicutiile unor preoti ca Patriarhia a impus un bir fiecarei parohii din tara. Este un impozit ilegal. La aceasta se mai adauga si atitudinea pro-ecumenica a Patriarhului, agresivitatea diferitilor ierahi sau birocrati din mitropolii impotriva celor prea ortodocsi stareti din tara, etc...Imi este teama ca noua conducere BOR va duce la scindarea Bisericii...
|
|
|
|||
|
|||
|
Lavrentiu, daca tu consideri ca eu fac propaganda, inseamna ca nu ai citit primele mesaje, care au fost sa va cer parerea, pentru ca nu stiu exact ce sa fac: sa raman sub BOR-ul ecumenist sau sa trec cu acestia care au cat de cat o marturisire foarte curata si pe care nu o calca prin eresuri, cum fac mai marii BOR. Uite, daca tu crezi ca nu este indreptatita decizia mea daca as dori sa trec cu ei, citeste bine Canonul acesta dat de Sf. Parinti, care erau destul de constienti cand au spus:
„Cele rânduite pentru preoți, episcopi și mitropoliți, se potrivesc cu mult mai vârtos pentru patriarhi. Drept aceea, dacă vreun preot, episcop sau mitropolit ar îndrăzni, să se depărteze de împărtășirea către patriarhul său, și n-ar și n-ar pomeni numele lui precum este hotărât și rânduit, la dumnezeieștile taine, mai-nainte de înfățișarea Sinodului și condamnarea lui definitivă, face schismă. Sfântul Sinod a hotărât ca acest străin de toată preoția, în caz că se va vădi de acest nelegiuit lucru. Acestea s-au pecetluit și s-au hotărât mai ales pentru cei ce aduc vinovății și se depărtează de întâii lor stătători, fac schismă și rup unirea Bisericii. Pe de altă parte cei ce se despart de împărtășirea ce către întâiul stătător al lor, pentru oarecare eres condamnat de Sfintele Sinoade, sau de Sfinții Părinți, aceia care predică eresul în public și cu capul descoperit îl învață în Biserică, unii ca aceștia nu numai că sunt supuși certării, canonice, îngrădindu-se pe sine de împărtășirea cu numitul episcop, înainte de cercetarea Sinodului, ci și de cinstea cuvenită dreptslăvitorilor se vor învrednici, că n-au osândit episcopi, ci mincinoși episcopi și mincinoși învățători. Și n-au rupt unirea Bisericii, prin schismă, ci s-au silit a izbăvi Biserica de schismă și de dezbinare” (Canonul 15 al Sinodului ce s-a numit I-II, din Constantinopol, întrunit la anul 861). |
![]() |
| Tags |
| manastirea copaceana |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Donatii pentru manastire München | Ion Pop | Despre Biserica Ortodoxa in general | 4 | 18.09.2011 00:42:28 |
| Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? | tigerAvalo9 | Generalitati | 84 | 05.09.2011 09:32:49 |
| O manastire care ingrijeste de 140 de copii | spre_rasarit | Despre Biserica Ortodoxa in general | 3 | 18.11.2010 23:53:23 |
| Sfanta Liturghie - cind a aparut pentru prima data? | patinina34 | Sfanta Liturghie | 11 | 04.06.2009 03:11:51 |
| Ajutor pentru o manastire! | nastac_miruna | Umanitare | 5 | 16.12.2008 16:07:44 |
|
|