![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am citit asta si pe internet. Totusi, nu ti se pare ca un om care se ridica impotriva unei ierarhii asa de mult cazuta in atatea abateri, fie ecumenism, fie colaborare cu securitatea, fie cu preoti facuti pe bani sau biserici parohiale castigate prin spaga, nu ti se pare ca cine se ridica impotriva unei astfel de ierarhii, este mai criticat ca oricare altul care baga bani in buzunar la episcopul locului? Si BOR-ul nostru este plin ochi de oameni nevrednici de slujba, insa, nimeni nu spune nimic. Si mai ales cei care sunt pe bune cu buzunarul episcopului... care, logic, nimeni nu are voie sa le critice pacatele. Si de aia sunt tainuite asa mult incat, cand nu mai baga banul in buzunar la eparhiot, atunci incepe sa apara cate un caz in presa precum cel de la Patriarhie, cu Teoctist... NU-i cam dubios si BOR-ul nostru? Acestia macar au luat initiativa impotriva unei erezii: Ecumenismul! Si sa mai spun ceva: Un pacat, oricare ar fi el, NU ESTE ASA MARE CA O EREZIE. Deci..., care-i in avantaj? :-?
|
|
||||
|
||||
![]()
Depinde cine-i in erezie si cine in pacat? Pana una alta clericii si ierarhii BOR au hirotonie valida...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Se pare ca tu ai citit tratatele vaticanului, dar pe o carte a Sfintelor Sinoade, mana nu o ai pus. Daca ai fi pus, nu m-ai fi intrebat asta, sau ai fi priceput ca raspunsul ar fi fost: ce treaba are Biserica cu umanitatea ta? Ce treaba are slujirea cu prietenia ta? Daca mama a trecut la anglicani si este episcop, trebuie s-o bage preotul de la noi in altar si sa slujeasca cu ea, pentru ca eu sunt buna prietena cu el? Sa fim seriosi...
|
|
|||
|
|||
![]()
Istoria bimilenara a crestinismului constituie cea mai buna dovada a faptului ca schismele survenite de-a lungul timpului nu au condus la o lume mai buna si nici la o credinta traita intr-un mod mai autentic. Starea actuala a lumii crestine este cum este, tocmai din cauza faptului ca nu am fost in masura (vrednici) sa pastram unitatea.
Este usor sa judecam situatia Bisericii Ortodoxe Romane sau starea morala ai ierarhilor. La fel de usor este sa formezi o "biserica paralela". Dar cui ii foloseste? Exemplul Sfantului Maxim Marturisitorul si al Papei Martin cred ca este pilduitor in acest sens. Cand Sfantul Maxim era prigonit pentru ca era impotriva ereziei monoteliste, care era impartasita de majoritatea ierarhilor vremii, acesta a marturisit adevarul pana la martiriu. Nu s-a rupt de Biserica si nici nu a intemeiat o biserica paralela, cu toate ca ar fi putut, avand Adevarul de partea sa. Pe cand acum, prigoana nici macar nu a inceput, si frati de-ai nostri deja se separa cu de la ei putere "precum oile de capre". |
|
|||
|
|||
![]()
Prigoana deja a inceput impotriva Bisericii, tocmai prin ierarhi si sa-ti spun de ce marturisesc aceasta:
In perioada comunista, ierarhii, bine stiut este, erau cei care tradau pe cei mai de seama duhovnici si acestia erau inchisi pe diferite motive si martirizati prin inchisori, scazand numarul parintilor de o inalta stare duhovniceasca ce ar fi putut ajuta la dezvoltarea trairii ortodoxe din Romania. Dupa ce a trecut aceasta prigoana ierarho-comunista, incepe una noua: Propovaduirea abuziva a ecumenismului. Acum, in toate ziarele patriarhale si pe posturile de televiziune vezi comuniuni cu catolicii, afirmatii in care ierarhii nostri ii numeste pe ei frati, sau mai rau, ierarhi care fac slujbe cu ereticii, ca si cand "si acestia sunt buni, dar de alta credinta". In acest fel credinciosii romani sunt pusi in situatii foarte dificile, iar cei cei sunt mai slabi duhovniceste merg pe la catolici ca la "fratii lor". Ei bine, catolicii au misionari si pot atrage oameni, pe cand Biserica Ortodoxa are misionari care DOAR OFERA, nu si aduc oamenii la Ortodoxie. De aceea lipta a inceput de mult, pentru ca prin aceasta libertate impusa, de a participa la ecumenism, poporul este pus intr-o situatie foarte grea ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
DA !,il vei tine afara pentru ca asa spun canoanele din Pidalion....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lor nu le este logic ce inseamna: NICI LA MASA SA-L PRIMESTI, NICI SA MERGI SA PRIMESTI DARURILE LUI DE SARBATOARE. La ei, talcuirea ar fi: sa nu-l primesti ca sa-sti gateasca, ci sa-l pui sa stea ca oaspete, sau sa nu mergi la el ca sa-i fachi cheltuiala pentru cadouri, ci sa stai acasa si sa-l chemi pe el ca sa-i dai tu.... Este cam tragica gandirea, sau mai bine zis educatia. Ce am citit acum in cartile nou-editate, nu am citit in nicio carte a Sfintilor. Nici pe Sfinti nu-i inteleg ei, dara-mi-te pe mine care ii intreb, nu ii sfatuiesc. Nici sa primesc raspunsuri care sa ma convinga nu pot, nu sunt vrednica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am si eu o intrebare - cine, cand si unde a definit ecumenismul drept erezie ? Si a doua intrebare - daca dumneavoastra sunteti de acord cu o asemenea idee, ca ecumenismul manifestat de conducerea BOR ar fi erezie, nu credeti ca participand la Liturghiile la care este pomenit Patriarhul BOR va impartasiti cu el si, implicit, sunteti si dumneavoastra eretica ? |
![]() |
Tags |
manastirea copaceana |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Donatii pentru manastire München | Ion Pop | Despre Biserica Ortodoxa in general | 4 | 17.09.2011 23:42:28 |
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? | tigerAvalo9 | Generalitati | 84 | 05.09.2011 08:32:49 |
O manastire care ingrijeste de 140 de copii | spre_rasarit | Despre Biserica Ortodoxa in general | 3 | 18.11.2010 22:53:23 |
Sfanta Liturghie - cind a aparut pentru prima data? | patinina34 | Sfanta Liturghie | 11 | 04.06.2009 02:11:51 |
Ajutor pentru o manastire! | nastac_miruna | Umanitare | 5 | 16.12.2008 15:07:44 |
|