Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.10.2010, 15:57:52
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
mare adevar ai grait (pt folosi si eu arhaisme, dar asta nu ma face mai intelept, daca intelegi ce vreau sa spun).
asadar, sunt de acord cu tine, trebuie sa existe o legatura intre minte si inima, un echilibru. e greu sa gasesti punctul perfect insa trebuie macar sa oscilezi. cei mai multi de aici au rupt aceasta legatura intre minte si simtire in sensul ca nu mai au vreo legatura cu mintea sau ratiunea.
Nu ai înțeles, răstălmăcești, eu spuneam dimpotrivă, că raționarea deliberată înșeală. Rațiunea funcționează corect numai când primește adevărurile de la Dumnezeu prin intermediul Sfintei Tradiții (calea exterioară) sau a inspirației harice (calea interioară).

Îți lipsește înțelegerea despre pericolul mândriei; caută pe internet Scara și restul Filocaliei ca să te documentezi asupra acestui dușman principal în lupta duhovnicească.

Tu ești probabil un fost ateu "convertit" recent și care nu înțelegi pericolul nesupunerii, al răzvrătirii față de Biserică.

Și crede-mă, nu impreionezi pe nimeni cu ideile tale, corespunzi unui nivel pe care cei ce ți s-au adresat l-au depășit de mult și toate raționamentele tale sunt ultra-previzibile.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A fost Iisus fiul lui Dumnezeu? cosmotech Generalitati 6 16.10.2011 19:25:44
Iisus Hristos=Fiul lui Dumnezeu? joshoo Generalitati 8 03.11.2010 13:02:11
Dl IIsus stia ca este fiul lui Dumnezeu? annajanette Generalitati 27 28.06.2010 14:03:42
Demonii cred Adevarul, ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu.SI DEMONII SE MANTUIESC ? gpalama Secte si culte 23 31.05.2010 22:07:54
FIUL, sau UNUL din fii lui Dumnezeu andreicozia Din Noul Testament 17 23.02.2010 22:25:31