![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
TREZVÍE, trezvii, s.f. (Rar) Stare de limpezime a minții, de vioiciune, de agerime; curățenie sufletească. – Slav (comp. v. sl. trĕzvenije). "Iisus Hristos, ieri și azi și în veci, este același." Evrei 13,8 Minuni au fost, sunt si vor mai fi in Sfanta Biserica, intru slava lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si viata fara lumina nu este nicio minune ... in pesteri ... fara lumina exista multiple forme de viata ... nu e nimic neobisnuit cum banuiam habar nu ai ce anume a starnit interesul americanilor ... faptul ca metabolismul microorganismelor de acolo se bazeaza pe hidrogen sulfurat ... nu pe oxigen dar nici asta nu e exceptional ... exista tot felul de microorganisme ... cu "preferinte culinare" foarte diverse |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
aveti o intelegere gresita despre viata biologica daca considerti ca lumina este cea care o intretine! in adancurile oceanelor exista organisme care traiesc fara lumina. spre exemplu exista si pesti care traiesc in adacuri sau in pesteri lipsite de lumina si care nu au ochi. http://www.epochtimes-romania.com/ar...cle_85642.html ce s-a descoperit in pestera din Dobrogea a fost un ecosistem care s-a dezvoltat separat de viata la suprafata Terrei. s-au gasit forme de viata bazate pe chemosinteza, deci intelegeti gresit termenul de "abiotic". http://www.descopera.ro/descopera-in...pestera-movila Ineditul acestei descoperiri consta in existenta primului ecosistem din lume al carui viata se bazeaza pe chemosinteza. Printre creaturile descoperite se afla un miriapod care masoara 10 cm, al carui muscatura este veninoasa. Cercetatorii au identificat doua spatii cu aer. In primul se aflau specii de nevertebrate cunoscute, insa in cel de-al doilea spatiu au descoperit un strat ce avea o consistenta laptoasa. Acest strat era compus din materiale organice. Aerul nu era respirabil, fiind otravit cu gaze nocive vietii, cum ar fi hidrogenul sulfurat si dioxidul de carbon, nivelul oxigenului fiind foarte scazut. Absenta luminii solare duce la eliminarea posibilitatii de a obtine hrana prin fotosinteza, de aceea organismele aflate aici s-au adaptat la conditiile de mediu. Utilizand energia chimica rezultata din oxidarea hidrogenului sulfurat, microorgansimele foloseau chimiosinteza pentru a-si procura hrana. Acest procedeu a dus la formarea stratului cu aspect laptos, plin cu microorganisme, care au constituit hrana pentru celelalte animale aflate in pestera, ei fiind ultima veriga a lantului alimentar. Acest sistem autosustinut nu a fost niciodata intalnit la suprafata Terrei. http://getic.blogspot.com/2007/07/pe...edus-nasa.html au identificat acolo niste bacterii, adevarate fosile vii, care obtineau energia necesara supravietuirii prin chemosinteza. Astfel, in loc sa aiba un metabolism bazat pe arderi de oxigen, la fel ca toate fiintele de pe Terra, ele „procesau“ dioxidul de carbon si hidrogenul sulfurat care se regaseau in mediul din Pestera Movile. Last edited by Eugen7; 06.10.2010 at 23:24:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ce frumos incurajeaza pasiv unii useri,de dragul principiilor lor si limbajul "elevat" de maidan,dar si clonele!
![]() Curat murdar,mon cher... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise
Capitolul 11 26. Iată, eu vă pun astăzi înainte binecuvântare și blestem: 27. Binecuvântare veți avea dacă veți asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru, pe care vi le spun eu astăzi; iar blestem, dacă nu veți asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru." Capitolul 30 10. De vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tău, păzind și împlinind toate poruncile Lui, hotărârile Lui și legile Lui, și de te vei întoarce la Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău. 11. Căci porunca aceasta care ți-o poruncesc eu astăzi nu este neînțeleasă de tine și nu este departe. 12. Ea nu este în cer, ca să zici: Cine se va sui pentru noi în cer, ca să ne-o aducă și să ne-o dea s-o auzim și s-o facem? 13. Și nu este ea nici peste mare, ca să zici: Cine se va duce pentru noi peste mare, ca să ne-o aducă, să ne facă s-o auzim și s-o împlinim? 14. Ci Cuvântul acesta este foarte aproape de tine; el este în gura ta și în inima ta, ca să-l faci. 15. Iată eu astăzi ți-am pus înainte viața și moartea, binele și răul, 16. Poruncindu-ți astăzi să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, să umbli în toate căile Lui și să împlinești poruncile Lui, hotărârile Lui și legile Lui, ca să trăiești și să te înmulțești și să te binecuvânteze Domnul Dumnezeul tău pe pământul pe care îl vei stăpâni. 17. Iar de se va întoarce inima ta și nu vei asculta, ci te vei lăsa ademenit și te vei închina la alți dumnezei și le vei sluji lor, 18. Vă dau de știre astăzi că veți pieri și nu veți trăi mult în pământul pe care Domnul Dumnezeu ți-l dă și pentru a cărui stăpânire treci tu acum Iordanul. 19. Ca martori înaintea voastră iau astăzi cerul și pământul: viață și moarte Ti-am pus eu astăzi înainte, și binecuvântare și blestem. Alege viața ca să trăiești tu și urmașii tăi. |
|
||||
|
||||
![]()
Observ cu mare uimire cat de variat este arsenalul pierzatorului si cat de mieroase sunt caile sale.Dupa o contestare nereusita a Fiului, cu o scurta eschiva spre ratiune iata si corolarul ereziei: toate religiile ajung la Dumnezeu,toate mantuiesc.Se vede treaba ca nu degeaba au spus ce au spus Sfintii Parinti,incercand sa ne previna cu privire la ce se va intimpla. Iata cum vorbele lor se adeveresc si iata si cum vorbele Matuitorului despre falsii prooroci (Sfânta Evanghelie după Matei 24,11) veniti sa predice un alt chip la manturii ne rasar in fata ochilor mintii.
Daca mai spunem ca acesta tendinta este insotita de alte solicitari ale altor eretici,de data acesta schismatici din trecut,atunci parca incepi sa intelegi cum de se inteleg asa de bine dracu si omu asa-zis rational si universal.Frumos le sade in aceiasi barca a pierzaniei. De aceea vor unii sa-L nege pe Hristos. Turbeaza satana cand vede cuvintele prin care Hristos ne-a avertizat cum sa ne aparam de el.Dar daca Hristos nu ar fi Fiul lui Dumnezeu,asa cum vor unii sa tot spuna,atunci ce valoare ar mai avea vorbele lui?Ar putea sa fie dor niste vorbe ale unui om,nu-i asa?Ar putea fi ignorate,trecute cu vederea…Pina la urma,in numele unei amagitoare iubiri,in fara lui Hristos,necuratul iti ofera si (Sfânta Evanghelie după Matei) Capitolul 4: 8.Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor. 9. Și I-a zis Lui: Acestea toate Ți le voi da Ție, dacă vei cădea înaintea mea și Te vei închina mie. Pai hai sa ne dea necuratu ,,iubirea” si ,,toleranta” eretica si sa-L lasam pe Hristos cu iubirea Lui.Iata acele aspecte despre care spunea Parintele Arsenie Boca,iata unirea necurata a tuturor religiilor sub puterea intunericului ca doar ne-a prevenit si el ca nu cumva sa cadem din Dreapta Credinta,singura mantuitoare:,,Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!" Si ce este cu adevarat hazliu este ca dupa ce necuratu vine si zice ,,Unde scrie ca este Hristos Fiul lui Dumnezeu in Sfanta Scriptura?Eu nu cred" tot el vine si zice:,,Ai citit biblia de zeci de ori dar n-ai inteles nimic nimic. Sa-ti ajute Dumnezeu sa iesi din intunericul fanatismului religios.". Ptiu drace...
,,Iar Iisus zicea: Părinte, iartă-le lor, că nu știu ce fac. Și împărțind hainele Lui, au aruncat sorți."(Sfânta Evanghelie după Luca) Last edited by Patmos; 07.10.2010 at 13:44:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu comentez aici despre partea cu satana, caci este ridicola si amuzanta. Revenind la "corolarul ereziei". Daca religiile celelalte sunt gresite, de ce nu dispar? De ce le lasa Dumnezeu sa fie? Catolicismul e gresit? Protestantii sunt pe cai gresite? S-a intrebat careva cum arata un forum catolic/protestant si cum se vorbeste acolo despre ortodoxie? Asta ca sa enumar numai cateva dintre ramurile crestinismului. De ce ar fi gresite? Exista vreun ARGUMENT REAL in afara ca asa au zis candva niste preoti? Ca cineva a incercat sa va "previna cu privire la ce se va intampla" vi se pare relevant? Dar la varianta ca acei parinti erau cu capul pe umeri si stiau ca exista hibe logice in toata argumentatia asta v-ati gandit? Ca poate tocmai de aia au spus ce au spus? Eu am de partea afirmatiilor mele REALITATEA. Exista multe religii. Unele aparute inaintea crestinismului altele aparute dupa. Toate (cele care au ramas, evident) sunt ok, exista, oamenii care sunt adepti ai acelor religii traiesc si mor cu demintate, cei mai multi isi duc viata in pace si moralitate. De ce oamenii aia s-ar afla pe un drum gresit? Pt ca nu adopta calea voastra? Sunt si in alte religii sfinti si oameni care au dovedit o legatura puternica cu Dumnezeu, nu numai in ortodoxie/crestinism. Invatati sa respectati pe cei din jurul vostru, inainte de toate. Terminati cu limbajul arhaic si cu blestemele si trimiterile la satana, sunteti hilari si penibili. Last edited by wassabi; 07.10.2010 at 14:26:47. |
|
|||
|
|||
![]()
Ideile eretice (ale ereticilor din toate timpurile) au două surse: fie o viață de patimi, fie închipuirea de sine. Nu poți avea o credință dreaptă dacă nu duci o viață curată, de înfrânare sau dacă ești închis în lumea părerilor tale din cauza mândriei.
Iar când un om neînfrânat mai capătă și veleități de teolog, se produc perle 'teologice'. Înclinarea spre un raționalism exclusivist, ruperea legăturii între minte (gândire) și inimă (simțire) duce inevitabil la o grămadă de devieri. Puțini înțeleg sensul profund al cuvintelor Mântuitorului "împărăția cerurilor este în lăuntrul vostru", puțini au o înțelegere filozofico-practică a ceea ce înseamnă adevărul, realitatea, fiindcă lipsește raportarea la poarta către Principiul existenței care este în inimă. Cei mai mulți oameni au o gândire superficială, instinctiv-falsă, bazată pe aparențe, pe credința în propriile impresii. Alții (de pildă ateii) au o gândire care exacerbează rolul rațiunii, necunoscând că rațiunea nu poate produce adevărul și nici nu are puterea pătrunderii realității decât în măsură nesemnificativă, fiindcă realitatea nu o cunoaștem prin procedee matematice, logice, e ceva mai profund. Este greu să te separi obiectiv de propria gândire atât timp cât nu te-ai găsit pe tine însuți, cât nu cunoști cine și ce ești și nu poți știi cine ești dacă nu duci o viață de rugăciune. Este greu să accepți că rațiunea joacă feste, că mintea ta nu funcționează așa infailibil cum credeai. Căutarea adevărului se face împletind viața de asceză cu rugăciunea, nu altfel. Orice altă modalitate va reflecta fie atașamentul față de patimile păcătoase, fie fanteziile noastre.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 07.10.2010 at 14:28:59. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
,,Cred intr-unul Dumnezeu Tatal atottiitorul, facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si al nevazutelor. Si intr-unul Domn Iisus Christos, Fiul lui Dumnezeu, unul nascut, care din Tatal s-a nascut inainte de toti vecii; lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut; cel de o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut; Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire s-a pogorat din cer si s-a intrupat din Duhul Sfant si din Maria Fecioara si s-a facut om; Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat, a patimit si s-a ingropat; Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi; Si S-a suit in ceruri si sade de-a dreapta Tatalui. Si iarasi va sa vina cu marire sa judece viii si mortii, a carui imparatie nu va avea sfarsit. Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, care din Tatal purcede; cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si marit, carele a grait prin prooroci. Si intr-una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica. Marturisesc un botez pentru iertarea pacatelor. Astept invierea mortilor. Si viata veacului ce va sa vie. Amin."
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A fost Iisus fiul lui Dumnezeu? | cosmotech | Generalitati | 6 | 16.10.2011 19:25:44 |
Iisus Hristos=Fiul lui Dumnezeu? | joshoo | Generalitati | 8 | 03.11.2010 13:02:11 |
Dl IIsus stia ca este fiul lui Dumnezeu? | annajanette | Generalitati | 27 | 28.06.2010 14:03:42 |
Demonii cred Adevarul, ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu.SI DEMONII SE MANTUIESC ? | gpalama | Secte si culte | 23 | 31.05.2010 22:07:54 |
FIUL, sau UNUL din fii lui Dumnezeu | andreicozia | Din Noul Testament | 17 | 23.02.2010 22:25:31 |
|