Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2010, 20:59:40
colibri2 colibri2 is offline
Banned

Data înregistrării: 08.10.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemistris Vezi mesajul
Am zis ca nu se mai repeta aceasta Revelatie,si nu harisma de a vorbi in limbi.
"Acest dar a fost trimis doar celor 12 apostoli". Sunt cuvintele dvs. Le recunoasteti? Acum incercati sa o scaldati.

Citat:
Pentru ca voi asta pretindeti,ca se pogoara Harul Duhului Sfant asupra voastra si incepeti sa vorbiti in "limbi".Nu va numiti voi Penticostali?
Nu. Eu ma numesc adventist de ziua a saptea.

Citat:
Eu mereu am o nedumerire cand citesc din postarile voastre,voi nu pomeniti deloc ,sau aproape de loc de diavol.
Lasati ca pomenesc altii si pentru noi, in compensatie (ma refer, in special, la cei care dracuie si blastama) .

Si, ma rog, de ce am pomeni despre diavol. Ii recunoastem existenta si puterea de inselare. Dar, incercam sa nu avem treaba cu dumnealui. Ascultam de sfatul Sfantului Apstol Iacov: "Supuneti-va dar lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi". (Iacov 4:7).
Vechi 11.10.2010, 23:33:35
ghemistris  ghemistris is offline
Member

Data înregistrării: 16.04.2010
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colibri2 Vezi mesajul
"Acest dar a fost trimis doar celor 12 apostoli". Sunt cuvintele dvs. Le recunoasteti? Acum incercati sa o scaldati.

Nu. Eu ma numesc adventist de ziua a saptea.

Lasati ca pomenesc altii si pentru noi, in compensatie (ma refer, in special, la cei care dracuie si blastama) .

Si, ma rog, de ce am pomeni despre diavol. Ii recunoastem existenta si puterea de inselare. Dar, incercam sa nu avem treaba cu dumnealui. Ascultam de sfatul Sfantului Apstol Iacov: "Supuneti-va dar lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi". (Iacov 4:7).
Ca si revelatie dumnezeiasca pentru propovaduirea evangheliei in acele timpuri.Li s-a spus dinainte de catre Mantuitorul Hristos ca Mangaietorul va veni.Ori ei(penticostali) cred ca se intampla acelasi lucru,dar nu se vad efectele revelatiei.Iar parintele Porfirie din dorinta de a face cunoscut acelei copile pe Iisus Hristos,s-a rugat si a primit darul acesta in scopul comunicarii cu ea.
Vechi 11.10.2010, 23:53:23
Penticostalmantuibil Penticostalmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 11.10.2010
Implicit

Citat:
Ca si revelatie dumnezeiasca pentru propovaduirea evangheliei in acele timpuri.
Ori ei(penticostali) cred ca se intampla acelasi lucru,dar nu se vad efectele revelatiei.
Eu nu cred ca vorbirea in limbi a fost data in principal pentru ca Apostolii sa propovaduiasca evanghelia. A fost data in primul rand in scopul rugaciunii, apoi in scopul zidirii bisericii (impreuna cu darul talmacirilor) si abia apoi (poate) pentru propovaduire. Daca doriti referinte va voi da.

Dumnevoastra aveti vreo dovada din Biblie sau din Sfanta Traditie care sa confirme ceea ce spuneti?
Sau cunoasteti vreo situatie in Istoria Bisericii cand un apostol a propovaduit evanghelia in alte limbi?

Daca da, prezentati-le si abia apoi faceti paralela intre apostoli si penticostali.

Last edited by Penticostalmantuibil; 12.10.2010 at 00:03:16.
Vechi 12.10.2010, 07:05:00
afaraploua afaraploua is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalmantuibil Vezi mesajul
Eu nu cred ca vorbirea in limbi a fost data in principal pentru ca Apostolii sa propovaduiasca evanghelia. A fost data in primul rand in scopul rugaciunii, apoi in scopul zidirii bisericii (impreuna cu darul talmacirilor) si abia apoi (poate) pentru propovaduire. Daca doriti referinte va voi da.

Dumnevoastra aveti vreo dovada din Biblie sau din Sfanta Traditie care sa confirme ceea ce spuneti?
Sau cunoasteti vreo situatie in Istoria Bisericii cand un apostol a propovaduit evanghelia in alte limbi?

Daca da, prezentati-le si abia apoi faceti paralela intre apostoli si penticostali.
Ai dreptate in ceea ce spui, insa problema la penticostali este ca obtin aceasta vorbire in limbi prin metode tehnice, repetand un cuvant ore in sir, pana li se incurca limba, ca o mantra yoghina. In general, nu sunt vorbiri in limbi de la Duhul Sfant ci de la alte duhuri. Duhul umple, nu trebuie retete si practici pentru a dobandi "limbile".
Vechi 12.10.2010, 17:32:04
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalmantuibil Vezi mesajul

As vrea sa ne arati cum a fost data vorbirea in limbi in scopul rugaciunii..
Vechi 12.10.2010, 17:49:22
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nu poate sa-ti arate, decat numai daca il auzi vorbind in limbi.

1 Corinteni 14:4 *Cine vorbește în altă limbă, se zidește pe sine însuși; dar cine prorocește, zidește sufletește Biserica.
1 Corinteni 14:4 *Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica.
Vechi 12.10.2010, 18:10:51
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de afaraploua Vezi mesajul
Nu poate sa-ti arate, decat numai daca il auzi vorbind in limbi.

1 Corinteni 14:4 *Cine vorbește în altă limbă, se zidește pe sine însuși; dar cine prorocește, zidește sufletește Biserica.
1 Corinteni 14:4 *Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica.
explica cum ai ajuns la concluzia rugaciune din versetele alea?
Vechi 12.10.2010, 18:14:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Poate te ajuta:

"cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine." 1 Cor 14:2

Noi, oamenii, numim de obicei comunicarea cu Dumnezeu rugaciune.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 12.10.2010, 18:30:00
Banned

Implicit

Citat:
vorbirea in limbi este intotdeauna o rugaciune in limbi, nu exista vorbire in limbi in sensul de a palavragi ceva.
Vechi 12.10.2010, 17:50:21
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
De fapt nu poate sa-ti arate pentru ca e putin cam banat.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10