Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2010, 19:17:04
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
si eu cred ca nu mai este 'vorbire in limbi' .. ceea ce se numeste acum vorbire in limbi este un fals..

Fals nu este... Ei chiar vorbesc in "limbi". Intrebarea este de unde vine aceasta vorbire?.... Eu una stiu asta, mi-a fost dat de Dumnezeu sa "vad" adevarul adevarat, insa nu vreau sa ma mai contrazic cu Doriana si Penticostalulmantuibil s.a.
Vechi 11.10.2010, 20:14:44
afaraploua afaraploua is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Fals nu este... Ei chiar vorbesc in "limbi". Intrebarea este de unde vine aceasta vorbire?.... Eu una stiu asta, mi-a fost dat de Dumnezeu sa "vad" adevarul adevarat, insa nu vreau sa ma mai contrazic cu Doriana si Penticostalulmantuibil s.a.
Daca nu zideste pe vorbitor, vorbirea e de la Diavolul. Si asa este in majoritatea cazurilor. Sunt oameni pacatosi, rai, invidiosi, mincinosi, care vorbesc in limbi si tururie de zici ca-s roboti automati. Dar acolo e un duh de drac. V-ati intrebat vreodata, de ce sunt atatea vorbiri in limbi la penticostali, carismatici si catolicii carismatici, aproape toti vorbesc in limbi (pentru ca altfel considera ca nu au botezul cu Duhul!) dar sunt atat de putine daruri de talmacire! Extrem de putine! Si Pavel pune accent deosebit pe darul de talmacire. Deci nefiind talmacire, este o babilonie si o nebunie. Fiecare bolboroseste in limba lui, te miri ce! Asta nu poate fi de la Dumnezeu.
Vechi 11.10.2010, 20:41:05
ghemistris  ghemistris is offline
Member

Data înregistrării: 16.04.2010
Locație: Botosani
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colibri2 Vezi mesajul
Va dau un exemplu de vorbire in limbi la ortodocsi. Este vorba de un parinte ortodox contemporan: parintele Porfirie Noul Facator de Minuni. Vedeti aici: http://logos.md/rugaciuni/acatiste/porfirie (cititi condacul 10 s icosul 10). Citez:"prin harisma vorbirii in limbi ai grait pe intelesul celor de alt neam, iar ei mirandu-se de sfintenia ta au strigat lui Dumnezeu: Aliluia!"(condacul 10); "Vrand tu sa o ajuti pe tanara Annoula sa lepede cugetarile desarte si sa creada in Atotputernicul Dumnezeu, nu ti-a fost opreliste necunoasterea limbii pe care o vorbea aceasta, ci prin darul lui Dumnezeu ai trecut de acesta stavila,"(Icosul 10).

Va grabiti sa dati verdicte despre altii fara sa cunoasteti ortodoxia si darurile Duhului Sfant (care se manifesta chiar in biserica ortodoxa).

Valabil si pentru Geony.
Am zis ca nu se mai repeta aceasta Revelatie,si nu harisma de a vorbi in limbi.Pentru ca voi asta pretindeti,ca se pogoara Harul Duhului Sfant asupra voastra si incepeti sa vorbiti in "limbi".Nu va numiti voi Penticostali? penticosta-cincizecime,o sarbatoare a iudeilor din VT,si ziua in care s-a Pogorat Harul Duhului Sfant asupra celor 12 apostoli.Desigur ca in patericul ortodox au fost sfinti care au primit aceasta harisma pentru a PROPOVADUI IN LIMBA CELUI care urma sa se converteasca.Fara talmaci ,da? Dar hai sa vedem ce se zice in condacul 10 si icosul 10 din acatistul parintelui Porfirie,ca nu ai zis tot.

Condacul 10:
Fiind aprins de dragostea cea duhovniceasca si vrand sa propovaduiesti oamenilor credinta in Hristos, pentru ravna ta Domnul te-a chemat sa fii partas darurilor Sfintilor Apostoli si prin harisma vorbirii in limbi ai grait pe intelesul celor de alt neam, iar ei mirandu-se de sfintenia ta au strigat lui Dumnezeu: Aliluia!
Icosul 10:
Vrand tu sa o ajuti pe tanara Annoula sa lepede cugetarile desarte si sa creada in Atotputernicul Dumnezeu, nu ti-a fost opreliste necunoasterea limbii pe care o vorbea aceasta, ci prin darul lui Dumnezeu ai trecut de acesta stavila, spre bucuria celor care te lauda asa:
Bucura-te, ca niciodata nu ai gresit cand ai spus oamenilor cele pe care ti le-a aratat Domnul;
Bucura-te, cel ce din smerenie nu I-ai cerut Domnului harisme alese;
Bucura-te, ca nu te-ai mandrit pentru darurile cu care Dumnezeu te-a covarsit;
Bucura-te, ca primindu-le nu ai contenit cugetarea smerita la propria ta pacatosenie;
Bucura-te, ca minunile le-ai facut nu spre lauda ta, ci spre slava lui Dumnezeu;
Bucura-te, ca si noi am urmat povata pe care i-ai dat-o femeii credincioase, si nu ne indoim de harismele tale;
Bucura-te, ca ai trait bucuria Rusaliilor;
Bucura-te, cel ce prin luminare dumnezeiasca ai inteles necazurile oamenilor;
Bucura-te, ca ai astupat gurile celor care carteau impotriva darurilor Sfantului Duh;
Bucura-te, ca ne-ai lamurit ca puterile celor departati de Biserica vin de la ingerii cazuti;
Bucura-te, stavila pentru cei care fiind stapaniti de diavol imitau darul vorbirii in limbi;
Bucura-te, cel ce cunosteai graiurile pasarilor si ale animalelor;
Bucura-te, Parinte Porfirie, biserica vie a lui Dumnezeu!

Mai spune asa,Bucura-te,ca ne-ai lamurit ca puterile celor departati de Biserica(Ortodoxa desigur) vin de la "ingerii cazuti";
Bucura-te,stavila pentru cei care fiind stapaniti de diavol "IMITAU DARUL VORBIRII IN LIMBI";

Deci sa intelegi si tu,ca tot cei rupt de Biserica ortodoxa,nu are partasie cu Harul Duhului Sfant si este sub stapanirea diavolului.

Eu mereu am o nedumerire cand citesc din postarile voastre,voi nu pomeniti deloc ,sau aproape de loc de diavol.Este ca si cum nu ati avea cunostinta ca el exista ,ca el inseala pe oameni,ca are anumite puteri asupra omului.Aceasta este una din marile inselaciuni ale lui,sa-l faca pe om sa creada ca el nu exista si ca toate vin de la Dumnezeu.
Vechi 11.10.2010, 20:46:49
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Citeste si tu din acatistul Parintelui Porfirie ca sa intelegi vorbirea aceasta "in limbi".Si cum ti-a dat tie Dumnezeu sa "vezi"(bine ca ai pus intre ghilimele) adevarul adevarat,despre falsa vorbire" in limbi"?
Vechi 11.10.2010, 20:59:40
colibri2 colibri2 is offline
Banned

Data înregistrării: 08.10.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemistris Vezi mesajul
Am zis ca nu se mai repeta aceasta Revelatie,si nu harisma de a vorbi in limbi.
"Acest dar a fost trimis doar celor 12 apostoli". Sunt cuvintele dvs. Le recunoasteti? Acum incercati sa o scaldati.

Citat:
Pentru ca voi asta pretindeti,ca se pogoara Harul Duhului Sfant asupra voastra si incepeti sa vorbiti in "limbi".Nu va numiti voi Penticostali?
Nu. Eu ma numesc adventist de ziua a saptea.

Citat:
Eu mereu am o nedumerire cand citesc din postarile voastre,voi nu pomeniti deloc ,sau aproape de loc de diavol.
Lasati ca pomenesc altii si pentru noi, in compensatie (ma refer, in special, la cei care dracuie si blastama) .

Si, ma rog, de ce am pomeni despre diavol. Ii recunoastem existenta si puterea de inselare. Dar, incercam sa nu avem treaba cu dumnealui. Ascultam de sfatul Sfantului Apstol Iacov: "Supuneti-va dar lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi". (Iacov 4:7).
Vechi 11.10.2010, 21:01:23
Banned

Implicit

Citat:
Citeste si tu din acatistul Parintelui Porfirie ca sa intelegi vorbirea aceasta "in limbi".
Dvs. cand ati citit prima data acest acatist? Nu cumva, la recomandarea unui neortodox?
Vechi 11.10.2010, 21:07:45
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
Dvs. cand ati citit prima data acest acatist? Nu cumva, la recomandarea unui neortodox?
Domnule, acolo se specifică foarte clar că este vorba despre "prin harisma vorbirii in limbi ai grait pe intelesul celor de alt neam", cu alte cuvinte este vorba despre o vorbire în limbi care era inteligibilă celor de alt neam. Ori așa-zisa vorbire în limbi a "penticostaliiilor" nu este inteligibilă pentru nimeni.
Vechi 11.10.2010, 21:15:54
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Domnule, acolo se specifică foarte clar că este vorba despre "prin harisma vorbirii in limbi ai grait pe intelesul celor de alt neam", cu alte cuvinte este vorba despre o vorbire în limbi care era inteligibilă celor de alt neam.
Sunt de aceeasi parere cu dvs.

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Ori așa-zisa vorbire în limbi a "penticostaliiilor" nu este inteligibilă pentru nimeni.
Nu cunosc acest aspect (dacat din auzite) si nu ma pronunt. De fapt, nu m-as pronunta nici daca as cunoaste. Este o problema a fratilor penticostali, pe care stiu ei cel mai bine sa o rezolve (daca e ceva de rezolvat).
Vechi 11.10.2010, 23:19:00
Member

Implicit

Citat:
Viata parintelui Porfirie am citit-o,nu si acatistul.Pot spune ca la "recomandarea "unui neortodox am citit prima data acest acatist.Ma bucura ca ai si preocupari ortodoxe.
Vechi 11.10.2010, 23:33:35
Member

Implicit

Citat:
"Acest dar a fost trimis doar celor 12 apostoli". Sunt cuvintele dvs. Le recunoasteti? Acum incercati sa o scaldati.

Nu. Eu ma numesc adventist de ziua a saptea.

Lasati ca pomenesc altii si pentru noi, in compensatie (ma refer, in special, la cei care dracuie si blastama) .

Si, ma rog, de ce am pomeni despre diavol. Ii recunoastem existenta si puterea de inselare. Dar, incercam sa nu avem treaba cu dumnealui. Ascultam de sfatul Sfantului Apstol Iacov: "Supuneti-va dar lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi". (Iacov 4:7).
Ca si revelatie dumnezeiasca pentru propovaduirea evangheliei in acele timpuri.Li s-a spus dinainte de catre Mantuitorul Hristos ca Mangaietorul va veni.Ori ei(penticostali) cred ca se intampla acelasi lucru,dar nu se vad efectele revelatiei.Iar parintele Porfirie din dorinta de a face cunoscut acelei copile pe Iisus Hristos,s-a rugat si a primit darul acesta in scopul comunicarii cu ea.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10