![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fals nu este... Ei chiar vorbesc in "limbi". Intrebarea este de unde vine aceasta vorbire?.... Eu una stiu asta, mi-a fost dat de Dumnezeu sa "vad" adevarul adevarat, insa nu vreau sa ma mai contrazic cu Doriana si Penticostalulmantuibil s.a.
|
|||
|
|||
![]()
Daca nu zideste pe vorbitor, vorbirea e de la Diavolul. Si asa este in majoritatea cazurilor. Sunt oameni pacatosi, rai, invidiosi, mincinosi, care vorbesc in limbi si tururie de zici ca-s roboti automati. Dar acolo e un duh de drac. V-ati intrebat vreodata, de ce sunt atatea vorbiri in limbi la penticostali, carismatici si catolicii carismatici, aproape toti vorbesc in limbi (pentru ca altfel considera ca nu au botezul cu Duhul!) dar sunt atat de putine daruri de talmacire! Extrem de putine! Si Pavel pune accent deosebit pe darul de talmacire. Deci nefiind talmacire, este o babilonie si o nebunie. Fiecare bolboroseste in limba lui, te miri ce! Asta nu poate fi de la Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Condacul 10: Fiind aprins de dragostea cea duhovniceasca si vrand sa propovaduiesti oamenilor credinta in Hristos, pentru ravna ta Domnul te-a chemat sa fii partas darurilor Sfintilor Apostoli si prin harisma vorbirii in limbi ai grait pe intelesul celor de alt neam, iar ei mirandu-se de sfintenia ta au strigat lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul 10: Vrand tu sa o ajuti pe tanara Annoula sa lepede cugetarile desarte si sa creada in Atotputernicul Dumnezeu, nu ti-a fost opreliste necunoasterea limbii pe care o vorbea aceasta, ci prin darul lui Dumnezeu ai trecut de acesta stavila, spre bucuria celor care te lauda asa: Bucura-te, ca niciodata nu ai gresit cand ai spus oamenilor cele pe care ti le-a aratat Domnul; Bucura-te, cel ce din smerenie nu I-ai cerut Domnului harisme alese; Bucura-te, ca nu te-ai mandrit pentru darurile cu care Dumnezeu te-a covarsit; Bucura-te, ca primindu-le nu ai contenit cugetarea smerita la propria ta pacatosenie; Bucura-te, ca minunile le-ai facut nu spre lauda ta, ci spre slava lui Dumnezeu; Bucura-te, ca si noi am urmat povata pe care i-ai dat-o femeii credincioase, si nu ne indoim de harismele tale; Bucura-te, ca ai trait bucuria Rusaliilor; Bucura-te, cel ce prin luminare dumnezeiasca ai inteles necazurile oamenilor; Bucura-te, ca ai astupat gurile celor care carteau impotriva darurilor Sfantului Duh; Bucura-te, ca ne-ai lamurit ca puterile celor departati de Biserica vin de la ingerii cazuti; Bucura-te, stavila pentru cei care fiind stapaniti de diavol imitau darul vorbirii in limbi; Bucura-te, cel ce cunosteai graiurile pasarilor si ale animalelor; Bucura-te, Parinte Porfirie, biserica vie a lui Dumnezeu! Mai spune asa,Bucura-te,ca ne-ai lamurit ca puterile celor departati de Biserica(Ortodoxa desigur) vin de la "ingerii cazuti"; Bucura-te,stavila pentru cei care fiind stapaniti de diavol "IMITAU DARUL VORBIRII IN LIMBI"; Deci sa intelegi si tu,ca tot cei rupt de Biserica ortodoxa,nu are partasie cu Harul Duhului Sfant si este sub stapanirea diavolului. Eu mereu am o nedumerire cand citesc din postarile voastre,voi nu pomeniti deloc ,sau aproape de loc de diavol.Este ca si cum nu ati avea cunostinta ca el exista ,ca el inseala pe oameni,ca are anumite puteri asupra omului.Aceasta este una din marile inselaciuni ale lui,sa-l faca pe om sa creada ca el nu exista si ca toate vin de la Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Citeste si tu din acatistul Parintelui Porfirie ca sa intelegi vorbirea aceasta "in limbi".Si cum ti-a dat tie Dumnezeu sa "vezi"(bine ca ai pus intre ghilimele) adevarul adevarat,despre falsa vorbire" in limbi"?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Si, ma rog, de ce am pomeni despre diavol. Ii recunoastem existenta si puterea de inselare. Dar, incercam sa nu avem treaba cu dumnealui. Ascultam de sfatul Sfantului Apstol Iacov: "Supuneti-va dar lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi". (Iacov 4:7). |
|
|||
|
|||
![]()
Dvs. cand ati citit prima data acest acatist? Nu cumva, la recomandarea unui neortodox?
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnule, acolo se specifică foarte clar că este vorba despre "prin harisma vorbirii in limbi ai grait pe intelesul celor de alt neam", cu alte cuvinte este vorba despre o vorbire în limbi care era inteligibilă celor de alt neam. Ori așa-zisa vorbire în limbi a "penticostaliiilor" nu este inteligibilă pentru nimeni.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cunosc acest aspect (dacat din auzite) si nu ma pronunt. De fapt, nu m-as pronunta nici daca as cunoaste. Este o problema a fratilor penticostali, pe care stiu ei cel mai bine sa o rezolve (daca e ceva de rezolvat). |
|
|||
|
|||
![]()
Viata parintelui Porfirie am citit-o,nu si acatistul.Pot spune ca la "recomandarea "unui neortodox am citit prima data acest acatist.Ma bucura ca ai si preocupari ortodoxe.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|