Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.10.2010, 14:54:14
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemistris Vezi mesajul
aceasta este puterea lui Dumnezeu,lasata sfintilor apostoli si prin succesiune apostolica episcopilor si preotilor din zilele noastre.
Nu înțeleg de ce mai insistați pe o problemă ce e profund antibiblică. În Sfânta Scriptură nu se pomenește nimic de ”succesiune apostolică” și nimic de ”hirotonirea preoților”. Biserica Creștină Primară nu avea în rândurile ei nici un preot, decât foști preoți evrei și eventual foști preoți păgâni convertiți la creștinism. Puteți spune că Biserica ce a urmat Bisericii Apostolice (Biserica din timpul vieții apostolilor)a rânduit ierarhia aceasta (preoți, protopopi, mitropoliți, patriarhi, cardinali și papi), puteți spune că aceasta este o tradiție frumoasă și milenară cu o bogată încărcătură istorică, dar vă rog frumos nu mai afirmați că rădăcinile ei sunt biblice, apostolice ori hristice! Minciuna aceasta grosolană nu face decât să îndepărteze definitiv de Biserica Ortodoxă pe toți care descoperă adevărul, și nu cred că aveți asemenea intenții. Recunoașteți franc că Scriptura nu vorbește și nu recomandă o asemenea ierarhie și poate veți păstra în rândurile Bisericii mai mulți enoriași cititori ai Bibliei.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2010, 21:41:06
ghemistris  ghemistris is offline
Member

Data înregistrării: 16.04.2010
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu înțeleg de ce mai insistați pe o problemă ce e profund antibiblică. În Sfânta Scriptură nu se pomenește nimic de ”succesiune apostolică” și nimic de ”hirotonirea preoților”. Biserica Creștină Primară nu avea în rândurile ei nici un preot, decât foști preoți evrei și eventual foști preoți păgâni convertiți la creștinism. Puteți spune că Biserica ce a urmat Bisericii Apostolice (Biserica din timpul vieții apostolilor)a rânduit ierarhia aceasta (preoți, protopopi, mitropoliți, patriarhi, cardinali și papi), puteți spune că aceasta este o tradiție frumoasă și milenară cu o bogată încărcătură istorică, dar vă rog frumos nu mai afirmați că rădăcinile ei sunt biblice, apostolice ori hristice! Minciuna aceasta grosolană nu face decât să îndepărteze definitiv de Biserica Ortodoxă pe toți care descoperă adevărul, și nu cred că aveți asemenea intenții. Recunoașteți franc că Scriptura nu vorbește și nu recomandă o asemenea ierarhie și poate veți păstra în rândurile Bisericii mai mulți enoriași cititori ai Bibliei.
Ratacesti,ratacesti,ratacesti si nu vrei sa pricepi nimic.Bine,succesiune apostolica nu exista in opinia ta in BOR(mi-aduc aminte ca ti-am mai dat tie niste raspunsuri legate de istoria religiei si implicit a harului Duhului Sfant,unde s-a pastrat el.Daca ai citi bine ai face),dar spunem cum este cu succesiunea apostolica la voi.De unde,cand si cum a venit "harul "peste voi?Arata-ne succesiunea apostolica.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 05:24:59
Banned

Implicit

Citat:
Ratacesti,ratacesti,ratacesti si nu vrei sa pricepi nimic.
Singura rătăcire este cea adusă de necunoașterea Scripturii (Mat.22,29) și mă așteptam să-mi aduci măcar un pasaj al Scripturii care să-mi arate "rătăcirea". Din nefericire pentru tine, nu ai așa ceva.

Citat:
dar spunem cum este cu succesiunea apostolica la voi.De unde,cand si cum a venit "harul "peste voi?Arata-ne succesiunea apostolica.
Însuși termenul "succesiune apostolică" este nebiblic, singura succesiune fiind cea a învățăturii apostolice. Apostoli ai lui Hristos au fost doar acei martori oculari care au umblat cu El, nelăsând alți apostoli după ei. Urmașii lor nu s-au mai numit apostoli, nu au mai fost martori oculari și nu au mai umblat fizic cu Mântuitorul Cel înălțat. Experiența aceasta a apostolilor a fost unică și nereproductibilă, termenul de "succesiune apostolică" fiind o aberație. "Succesorii" lor au fost doar niște prezbiteri rânduiți (hirotoniți) în bisericile nou înființate. Iar dacă învățătura apostolilor a fost denaturată în decursul veacurilor următoare, acei prezbiteri, episcopi nu au transmis mai departe decât o succesiune a ereziei. Și te rog nu te ataca... am scris "dacă"...
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 14:05:35
antoniap
Guest

Implicit

Cum se pot pocăi jidovii, dacă vor cu adevărat

Pocainta este si o lucrare launtrica prin care luptam cu pacatele proprii. Tuturor oamenilor Sfantul Ioan Botezatorul ne spune: Pocaiti-va! Adica ne spune sa renuntam la pacate si sa facem voia lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 15:42:43
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu va este rusine obrazului sa colportati asemenea mizerii antisemite ?
Reply With Quote
Vechi 01.11.2010, 11:00:45
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu va este rusine obrazului sa colportati asemenea mizerii antisemite ?
"Atunci tot poporul evreiesc care era acolo a crezut în Domnul nostru Iisus Hristos și, căzînd înaintea icoanei Domnului, au strigat cu lacrimi, zicînd: “Mărire Ție, Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, că faci minuni ca acestea. Mărire Ție, Hristoase Dumnezeule, că deși părinții noștri Te-au răstignit, noi credem în Tine și primește-ne pe noi care credem în Tine, Stăpîne”.

"Iar episcopul, văzîndu-i că s-au pocăit cu adevărat, i-a primit cu bucurie și, învățîndu-i sfînta credință, i-a botezat pe toți, cu femei și copii, iar școala lor a făcut-o Biserică Domnului nostru Iisus Hristos. Atunci a fost mare bucurie în cetatea aceea, nu numai pentru neputincioșii care au fost tămăduiți, ci și pentru necredincioșii evrei care s-au botezat, căci au primit sfînta credință pentru minunea care s-a făcut de icoana Domnului"

`
Acestea sunt asa zis "mizeriile antisemite"???
Reply With Quote
Vechi 02.11.2010, 19:20:09
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
`
Acestea sunt asa zis "mizeriile antisemite"???
Nu. Mizeriile antisemite sunt urmatoarele:

"A doua zi s-a adunat mult popor și împreună cu arhierei și bătrîni au mers la casa unde era icoana Domnului. Și intrînd înăuntru au găsit icoana pe care au scos-o afară și au pus-o în mijlocul lor, zicînd: “Precum părinții noștri au batjocorit pe Iisus, așa și noi să facem cu această icoană”. Și au început a scuipa icoana și a lovi chipul lui Iisus Hristos de o parte și de alta. După aceea au zis: “Am auzit că părinții noștri pe lemn L-au răstignit pe Iisus, deci să facem și noi la fel cu această icoană”. Și luînd piroane, le-au bătut în chipul Lui, în mîinile și picioarele Lui și punînd în trestie un burete de oțet l-au lipit de gura Domnului. După aceasta au adus o suliță și au poruncit unuia ca să împungă coasta Domnului."

Demonizarea evreilor, reprezentati ca un popor care in corpore, in frunte cu preotii si batranii, il scuipa si il rastignesc pe Cristos, tradeaza o atitudine antisemita.

A colporta asemenea basme nu este cu nimic mai civilizat decat a-i acuza pe evrei de otravirea fantanilor, de rapirea pruncilor crestini pentru a le bea sangele sau de ultra mega conspiratia iudeo-serpiliano-balauriano-antihristica.

De asemenea, antisemit este termenul de "jidovi".
Reply With Quote
Vechi 31.10.2010, 22:05:41
ghemistris  ghemistris is offline
Member

Data înregistrării: 16.04.2010
Locație: Botosani
Implicit

Citat:
Singura rătăcire este cea adusă de necunoașterea Scripturii (Mat.22,29) și mă așteptam să-mi aduci măcar un pasaj al Scripturii care să-mi arate "rătăcirea". Din nefericire pentru tine, nu ai așa ceva.

Însuși termenul "succesiune apostolică" este nebiblic, singura succesiune fiind cea a învățăturii apostolice. Apostoli ai lui Hristos au fost doar acei martori oculari care au umblat cu El, nelăsând alți apostoli după ei. Urmașii lor nu s-au mai numit apostoli, nu au mai fost martori oculari și nu au mai umblat fizic cu Mântuitorul Cel înălțat. Experiența aceasta a apostolilor a fost unică și nereproductibilă, termenul de "succesiune apostolică" fiind o aberație. "Succesorii" lor au fost doar niște prezbiteri rânduiți (hirotoniți) în bisericile nou înființate. Iar dacă învățătura apostolilor a fost denaturată în decursul veacurilor următoare, acei prezbiteri, episcopi nu au transmis mai departe decât o succesiune a ereziei. Și te rog nu te ataca... am scris "dacă"...
TIMOTEI Epistola 1-a ;Cap.1
18. Această poruncă îți încredințez, fiule Timotei, ca potrivit proorociilor făcute mai înainte asupra ta, să te lupți lupta cea bună, după cuvântul lor,
19. Având credință și cuget bun, pe care unii, lepădându-le, au căzut din credință;
20. Dintre aceștia sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat satanei, ca să se învețe să nu hulească.
APOI CITESTE TOT CAPITOLUL 3,CAP.-4/11. Acestea să le poruncești și să-i înveți.
12. Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale, ci fă-te pildă credincioșilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credința, cu curăția.
13. Până voi veni eu, ia aminte la citit, la îndemnat, la învățătură.
14. Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu PUNEREA MAINILOR MAI-MARILOR PREOTILOR.
15. Cugetă la acestea, ține-te de acestea, ca propășirea ta să fie vădită tuturor.
16. Ia aminte la tine însuți și la învățătură; stăruie în acestea, căci, făcând aceasta, și pe tine te vei mântui și pe cei care te ascultă.CAPITOLUL 5/ 17. Preoții, care își țin bine dregătoria, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul și cu învățătura.
18. Pentru că Scriptura zice: "Să nu legi gura boului care treieră", și: "Vrednic este lucrătorul de plata sa".
19. Pâră împotriva preotului să nu primești, fără numai de la doi sau trei martori.
20. Pe cei ce păcătuiesc mustră-i de față cu toți, ca și ceilalți să aibă teamă.
21. Te îndemn stăruitor înaintea lui Dumnezeu și a lui Iisus Hristos și a îngerilor aleși, ca să păzești acestea, fără a lua o hotărâre dinainte, nefăcând nimic cu părtinire.
22. NU-TI PUNE MAINILE DEGRABA PE NIMENI, nici nu te face părtaș la păcatele altora. Păstrează-te curat.
CAP.6/20. O, Timotei, păzește comoara ce ți s-a încredințat, depărtându-te de vorbirile deșarte și lumești și de împotrivirile științei mincinoase,

TIMOTEI,Epistola a-2-a ,CAP.1
6. DIN ACEASTA PRICINA, ITI AMINTESC SA APRINZI SI MAI MULT DIN NOU HARUL LUI DUMNEZEU, CARE ESTE IN TINE, PRIN PUNEREA MAINILOR MELE.
7. Căci Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii și al dragostei și al înțelepciunii.
8. Deci, nu te rușina de a mărturisi pe Domnul nostru, nici de mine, cel pus în lanțuri pentru El, ci pătimește împreună cu mine pentru Evanghelie după puterea de la Dumnezeu.
9. El ne-a mântuit și ne-a chemat cu chemare sfântă, nu după faptele noastre, ci după a Sa hotărâre și după harul ce ne-a fost dat în Hristos Iisus, mai înainte de începutul veacurilor, 13. Ține dreptarul cuvintelor sănătoase pe care le-ai auzit de la mine, cu credința și cu iubirea ce este în Hristos Iisus.
14. COMOARA CEA BUNA CE TI S-A INCREDINTAT, PAZESTE-O CU AJUTORUL SFANTULUI DUH, CARE SALASLUIESTE INTRU NOI.
Capitolul 2
1. Tu, deci, fiul meu, întărește-te în harul care e în Hristos Iisus,
2. Și cele ce ai auzit de la mine, cu mulți martori de față, acestea le încredințează la oameni credincioși, care vor fi destoinici să învețe și pe alții.
14. Tu însă rămâi în cele ce ai învățat și de care ești încredințat, deoarece știi de la cine le-ai învățat,
15. Și fiindcă de mic copil cunoști Sfintele Scripturi, care pot să te înțelepțească spre mântuire, prin credința cea întru Hristos Iisus.
16. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate,
17. Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun.

Capitolul 4
1. Eu te îndemn deci stăruitor în fața lui Dumnezeu și a lui Hristos Iisus, Care va să judece viii și morții, la arătarea Lui și în împărăția Lui;
2. Propovăduiește cuvântul, stăruiește cu timp și fără de timp, mustră, ceartă, îndeamnă, cu toată îndelunga-răbdare și învățătura.
3. Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învățătura sănătoasă, ci - dornici să-și desfăteze auzul - își vor grămădi învățători după poftele lor,
4. Și își vor întoarce auzul de la adevăr și se vor abate către basme.
5. Tu fii treaz în toate, suferă răul, fă lucru de evanghelist, slujba ta fă-o deplin!

Aici doar o mica parte de succesiune apostolica.Mai sunt si altele.DE RECOMANDAT A SE CITI IN INTREGIME EPISTOLELE,ASA VEI PRICEPE MAI BINE.

Last edited by ghemistris; 31.10.2010 at 22:12:15.
Reply With Quote
Vechi 01.11.2010, 04:10:55
Banned

Implicit

Citat:
Aici doar o mica parte de succesiune apostolica.Mai sunt si altele.DE RECOMANDAT A SE CITI IN INTREGIME EPISTOLELE,ASA VEI PRICEPE MAI BINE.
Citat:
Mai sunt si multe alte locuri de unde reiese ca episcopul si preotul au fost asezati de catre apostoli,primind darul proorociei prin punerea mainilor pe cap.Ei sunt cei care au transmis mai departe invatatura apostolilor.Aceasta se numeste succesiune apostolica.Sigur ca mai sunt multe de spus.Toate la timpul lor.
Poate n-am fost suficient de clar: eu nu resping învățătura despre punerea mâinilor, despre hirotonire. Aceasta se practică în toate bisericile neoprotestante, inclusiv în Biserica AZȘ. Singura diferență e că nu se numește "succesiune apostolică", iar oficianții nu se numesc preoți.
Niciunul din textele amintite nu folosește termenul "succesiune apostolică", ori "continuitate apostolică", ori "transmiterea apostoliei", ori mai știu eu ce formulă asemănătoare... puteți verifica dacă nu credeți. De asemenea, în niciunul din versetele enumerate nu apare cuvântul "preot", ori "mai marii preoților". Puteți de asemenea verifica în originalul grecesc: http://www.scripture4all.org/OnlineI...reek_Index.htm
Reply With Quote
Vechi 01.11.2010, 10:07:40
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
Poate n-am fost suficient de clar: eu nu resping învățătura despre punerea mâinilor, despre hirotonire. Aceasta se practică în toate bisericile neoprotestante, inclusiv în Biserica AZȘ. Singura diferență e că nu se numește "succesiune apostolică", iar oficianții nu se numesc preoți.
Dă-i sectarule, dă-i înainte că poate se prinde ceva plevușcă !! Problema este că punerea mâinilor, care în interiorul Bisericii se face de la apostoli încoace la episcopi, iar de la episcopi la alți episcopi, și prin care se transmite harul Duhului Sfânt care a fost dat apostolilor și apoi prin ei Episcopilor Bisericii, care îl dau și preoților chiar dacă nu în întregime, preoții neputând să hirotonească pe nimeni, această punere a mâinilor nu este în cultul/secta voastră care nu este biserică (ci doar se autointitulează așa !!) și nici nu face parte din Biserică. Voi aveți o falsă punere a mâinilor, pentru că nu aveți transmis harul Sfântului Duh, neavând succesiune apostolică. Sunteți doar niște răzvrătiți, vă puneți mâinile dar nu se transferă nimic așa cum toate ritualurile voastre sunt lipsite de harul Duhului Sfânt. Așa-zisa voastră "punere a mâinilor" este un simplu formalism care în realitate nu are nici o funcție alta decât aceea de a părea, în ochii celor mai nepricepuți, că ați avea vreo legătură cu Biserica lui Hristos.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce inseamna? VladCat Spiritualitatea ortodoxa 42 17.12.2011 00:11:19
ce inseamna...? victortiti89 Din Vechiul Testament 1 18.05.2011 11:51:40
Ce inseamna.... Noesisaa Generalitati 6 31.03.2011 13:10:17
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta I.Calin Generalitati 2 17.01.2011 20:21:42
Termenul de pocait Tudor Pocainta 25 03.07.2008 19:19:11