![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar toate cele trei solutii presupun o libertate de optiune, adica sa fi in masura sa iei deciziile neinfluentat si in deplina capacitate de judecata. Mi se pare ca tu, draga Fani, privesti cipul ca pe un element PASIV, ce ar contine doar niste date. Nu, cipul final, cel al antihristului, nu va fi pasiv, ci ACTIV. El va fi capabil sa INDUCA stari si atitudini. Gandeste-te la prima solutie, ea poate fi usor anihilata daca ti se induce o stare de placere pentru o anumita mancare, de exemplu; la solutia a doua se poate induce o stare de anxietate, iar la cea de-a treia o stare de frica, de teama. Eu cred ca se subestimeaza cercetarile in domeniile psihologiei si ale roboticii. Acestea doua impreunate cu tehnologia computerelor si a comunicatiilor vor da suficiente elemente pentru a crea un cip de tip controler. Iar explicatia va fi ceva de genul: pentru securitatea planetara, acum cand un singur om poate declansa dezastrul atomic, virusologic sau genetic, cu consecinte nebanuite, e NECESAR sa controlam fiecare om. Pentru binele nostru al tuturor, adica. Mintea nu va mai fi complet libera si nu vei mai putea lua deciziile cele pe care tu le doresti, ci unele induse de starile pe care ti le provoaca acel cip. Vei spune "bine, dar pot sa nu accept acel cip", da, vei putea daca stii sigur ce face acela, dar nu ti se va spune adevarul si, pe de alta parte, esti deja inclinat sa accepti tocmai pentru le-ai acceptat si pe celelalte, cele pasive, inofensive, si in virtutea inertiei le accepti si pe cele active. Concluzie: cipurile prezente sunt pasive, dar ele pregatesc terenul pentru cele active. Nu ni se dau dintruna cele active tocmai ca sa se evite refuzul nostru. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tragedie in Germania | Hector | Stiri, actualitati, anunturi | 27 | 09.08.2013 10:09:09 |
Preoti pentru Germania | Ion Pop | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 55 | 17.06.2013 11:38:52 |
Xcellcenter, Germania | LapetiteMoc | Stiri, actualitati, anunturi | 13 | 24.04.2011 21:39:34 |
noile buletine cu nr 666 | varia | Generalitati | 34 | 24.01.2011 13:59:46 |
Buletine biometrice? | colaps | Generalitati | 81 | 05.10.2010 11:08:49 |
|