Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2010, 18:51:46
DAMIAN DAMIAN is offline
Banned

Data înregistrării: 28.02.2010
Locație: BUCURESTI
Religia: Ortodox
Implicit

Parerea mea personala este ca nu ar trebui sa ne fie frica de acte cu cip, atata timp cat nu sunt implementate in timpul unei prigoane anti-crestina.
Lepadarea, cum au spus multi Parinti, este launtrica. Momentan mi se pare ca actele cu cip, nu au aproape nici o implicatie spirituala, in sensul ca noi nu trebuie sa renuntam la nimic spiritual ca sa avem un asemenea act. Daca il privim naiv, cipul este doar o inovatie tehnologica, iar daca exista cineva care ar dori sa se foloseasca in mod negativ de acest cip, atunci e treaba lor; eu ca simplu cetatean “habar n-am avut pentru ca mie mi-ati spus cu totul altceva”. Cred ca atunci cand ni se propune sa renuntam la ceva duhovnicesc in schimbul cipului, ar fi semnal de alarma…daca va fi vreodata cazul. Stiu ca mai exista discutii pe tema de etica a acestor cipuri, adica in ce fel invadeaza intimitatea omului si cum sa evitam/reparam. Cred ca momentan m-ar interesa mai mult astfel de discutii (lumesti), decat sa asociez cipul cu sfarsitul vremurilor. Dumnezeu si Maica Domnului sa ne ajute!
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 21:14:46
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Liber in acest sens poti fi si cand 'big brother is watching you'.
Discutabil...
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 21:15:59
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coldworld Vezi mesajul
Asa vi se pare, in realitate problema e mult mai complexa.

Intreaba pe mami si pe tati, pentru ca tu esti mica si habar nu ai nimic de viata asta !
Este necesar ca toti oamenii sa fie prelucrati informatic
Oare asa sa fie? Raman la parerea mea!
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 21:53:59
coldworld coldworld is offline
Banned

Data înregistrării: 14.10.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
no problem! asta nu afecteaza nici mantuirea ta nici a mea.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 22:49:04
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Foarte bine, înseamnă că ai personalitate și asta-i bine, căci singură și cu ajutorul lui Dumnezeu vei găsi răspunsul corect !
Vechi 16.10.2010, 23:39:51
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DAMIAN Vezi mesajul
Parerea mea personala este ca nu ar trebui sa ne fie frica de acte cu cip, atata timp cat nu sunt implementate in timpul unei prigoane anti-crestina.
Lepadarea, cum au spus multi Parinti, este launtrica. Momentan mi se pare ca actele cu cip, nu au aproape nici o implicatie spirituala, in sensul ca noi nu trebuie sa renuntam la nimic spiritual ca sa avem un asemenea act. Daca il privim naiv, cipul este doar o inovatie tehnologica, iar daca exista cineva care ar dori sa se foloseasca in mod negativ de acest cip, atunci e treaba lor; eu ca simplu cetatean “habar n-am avut pentru ca mie mi-ati spus cu totul altceva”. Cred ca atunci cand ni se propune sa renuntam la ceva duhovnicesc in schimbul cipului, ar fi semnal de alarma…daca va fi vreodata cazul. Stiu ca mai exista discutii pe tema de etica a acestor cipuri, adica in ce fel invadeaza intimitatea omului si cum sa evitam/reparam. Cred ca momentan m-ar interesa mai mult astfel de discutii (lumesti), decat sa asociez cipul cu sfarsitul vremurilor. Dumnezeu si Maica Domnului sa ne ajute!
Amin!Sunt total de acord cu tine.Am impresia ca in realitate hotul striga -Uite ...cipul.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 18:28:24
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Langu Vezi mesajul
Amin!Sunt total de acord cu tine.Am impresia ca in realitate hotul striga -Uite ...cipul.
Cine-i hotul in aceasta poveste? Ia nu-i mai umili matale pe cei care au inteles ,,jocul'' masonilor!

Masonul Nick Rockefeller recunoaște că scopul elitei mondiale este reducerea la jumătate a populației globului și controlul prin implantul de microcipuri
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 19:07:53
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DAMIAN Vezi mesajul
Cam asa vad si eu lucruile.
Vechi 17.10.2010, 19:10:10
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Discutabil...
De ce?
Libertatea adevarata este una launtrica: 'adevarul va va face liberi', si 'cine este rob al pacatului nu este liber'.
Aceastza libertate trebuie sa o cautam intai si intai.
Vechi 17.10.2010, 19:13:43
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

In acest sens, postez aici un text care pe mine m-a impresionat foarte tare.
Nu ca as fi neaparat capabila sa urmez aceste trei solutii.. Dar ele arata cum anume putem fi liberi chiar si cand Big Brother is watching you.

TREI SOLUȚII
Testament politic
Pentru a ieși dintr-un univers concentraționar - și nu e neapărat nevoie să fie un lagăr, o temniță ori o altă formă de încarcerare; teoria se aplică oricărui tip de produs al totalitarismului - există soluția (mistică) a credinței. Despre aceasta nu va fi vorba în cele ce urmează, ea fiind consecința harului prin esență selectiv.
Cele trei soluții la care ne referim sunt strict lumești, au caracter practic și se înfățișează ca accesibile orișicui.
Soluția întîi: a lui Soljenițîn
în Primul cerc, Alexandru Isaievici o menționează pe scurt, revenind asupră-i în volumul I al Arhipelagului Gulag.
Ea constă, pentru oricine pășește peste pragul Securității sau altui organ analog de anchetă, în a-și spune cu hotărîre: în clipa aceasta chiar mor. îi este permis a-și vorbi consolîndu-se: păcat de tinerețele ori vai de bătrînețele mele, de nevasta mea, de copiii mei, de mine, de talentul ori de bunurile ori puterea mea, de iubita mea, de vinurile pe care n-am să le mai beau, de cărțile pe care n-am să le mai citesc, de plimbările pe care n-am să le mai fac, de muzica pe care n-am să o mai ascult etc. etc. etc. Dar ceva e sigur și ireparabil: de-acum încolo sunt un om mort.
Dacă așa gîndește, neșovăitor, insul e salvat. Nu i se mai poate face nimic. Nu mai are cu ce fi amenințat, șantajat, amăgit, îmbrobodit. De vreme ce se consideră mort nimic nu-l mai sperie, îmbrobodi, atrage, ațîța. Nu mai poate fi amorsat. Nu mai are - fiindcă nu mai speră, fiindcă a ieșit din lume - după ce jindui, ce păstra sau redobîndi, pe ce își vinde sufletul, liniștea, onoarea. Nu mai există moneta în care să-i poată fi achitat prețul trădării.
Se cere însă, firește, ca hotărîrea să fie fermă, definitivă. Te declari decedat, primești a te învoi morții, desființezi orice speranță. Te poți regreta, ca doamna d'Houdetot, poți regreta, însă această sinucidere morală și prin anticipație nu dă greș. Riscul unei cedări, al consimțirii la denunț, al unei recunoașteri fanteziste a pierit cu desăvîrșire.
Soluția a doua: a lui Alexandru Zinoviev
Este cea găsită de unul din personajele cărții înălțimile găunoase. Personajul e un om tînăr, prezentat sub porecla alegorică Zurbagiul. Soluția stă în totala neadaptare în sistem. Zurbagiul nu are domiciliu stabil, nu are acte în regulă, nu e în cîmpul muncii; e un vagabond, e un parazit, e un coate goale și o haimana. Trăiește de azi pe mîine, din ce i se dă, din ce pică, din te miri ce. E îmbrăcat în zdrențe. Muncește pe apucate, uneori, cînd și dacă i se ivește prilejul. își petrece mai toată vremea în pușcării ori lagăre de muncă, doarme pe unde apucă. Hoinărește. Pentru nimic în lume nu intrăm sistem, nici măcar în cea mai neînsemnată, mai păcătoasă, mai neangajantă slujbă. Nici măcar păzitor la porci nu se bagă, neurmînd pilda eroului unei nuvele a lui Arthur Schnitzler: acela, obsedat de frica de răspundere, sfîrșește porcar. NU, Zurbagiul s-z proiectat (în stil existențialist) odată pentru totdeauna cîine de pripas, capră rîioasă, călugăr budist cerșetor, smintit, nebun pentru (întru) libertate.
Un asemenea om, aflat în marginea societății, e și el imun: nici asupra lui nu au de unde exercita presiuni, nu au ce-i lua, nu au ce-i oferi. îl pot oricînd închide, hărțui, disprețui, batjocori: dar le scapă. Odată pentru totdeauna a consimțit a-și trăi viața conform exemplului și modelului unui perpetuu azil de noapte. Din sărăcie, neîncredere, neseriozitate și-a făcut un crez; se aseamănă unul animal sălbatec, unei fiare jigărite, unui tîlhar la drumul mare. E Ferrante Palia al lui Stendhal. E Zacharias Lichter al lui Matei Călinescu. E un iurodivîi laic, un drumeț neplictisit (iar Wotan coborînd pe-acest pămînt ce nume poartă? Der Wanderer), un jidov rătăcitor.
Și-i slobod la gură, vorbește de istov, dă glas celor mai primejdioase anecdote, nu știe ce-i respectul, toate le ia de sus, spune ce-i trece prin minte, rostește adevăruri pe care ceilalți nu-și pot îngădui să le șoptească. E copilul din povestea regelui gol, a lui Andersen. E bufonul regelui Lear. E lupul din fabula - și ea îndrăzneață - a lui La Fontaine: habar nu are de cgardă.
E liber, liber, liber.
Soluția a treia: a lui Winston Churchill și Vladimir Bukovski
Ea se rezumă: în prezența tiraniei, asupririi, mizeriei, nenorocirilor, urgiilor, năpastelor, primejdiilor nu numai că nu te dai bătut, ci dimpotrivă scoți din ele pofta nebună de a trăi și de a lupta.
în martie 1939, Churchill îi spune Marthei Bibescu: „Va fi război. Praf și pulbere se va alege din imperiul britanic. Moartea ne pîndește pe toți. Iar eu simt că întineresc cu douăzeci de ani".
Cu cît îți merge mai rău, cu cît sunt greutățile mai imense, cu cît ești mai lovit, mai împresurat ori mai supus atacurilor, cu cît nu mai întrevezi vreo nădejde probabilistică și rațională, cu cît cenușiul, întunericul și vîscosul se intensifică, se puhăvesc și se încolăcesc mai inextricabil, cu cît pericolul te sfruntează mai direct, cu atît ești mai dornic de luptă și cunoști vn simțămînt (crescînd) de inexplicabilă și covîrșitoare euforie.
Ești isaltat din toate părțile, cu forțe infinit mai tari ca ale tale: lupți. Te înfrîng: le sfidezi. Ești pierdut: ataci. (Așa vorbea Churchill în 1940). Rîzi, îți ascuți dinții și cuțitul, întinerești. Te furnică fericirea, nespusa fericire de a lovi și tu, fie chiar infinit mai puțin. Nu numai că nu deznădăjduiești, că nu te declari învins și răpus, dar și guști din plin bucuria rezistenței, a împotrivirii și încerci o senzație de năvalnică, dementă voioșie.
Soluția aceasta, firește, presupune o tărie de caracter excepțională, o concepție militară a vieții, o formidabilă îndîrjire morală a trupului, o voință de oțel înnobilat și o sănătate spirituală adamantină. E probabil că presupune și un duh sportiv: să-ți placă bătălia în sine - încăierarea - mai mult decît succesul.
E și ea salutară și absolută, deoarece e bazată pe un paradox: pe măsură ce ei te lovesc și-ți fac mai mult rău și-ți impun suferințe din ce în ce mai nedrepte și te încolțesc în locuri mai fără de ieșire, tu te veselești mai tare, tu te întărești, tu întinerești!
Cu soluția Churchill se identifică și soluția Vladimir Bukovski. Bukovski povestește că atunci cînd a primit prima convocare la sediul KGB n-a putut închide un ochi toată noaptea. Firesc lucru, își va spune cititorul cărții sale de amintiri, cum nu se poate mai firesc; nesiguranța, frica, emoția. Dar Bukovski urmează: n-am mai putut dormi de nerăbdare. Abia așteptam să se facă ziuă, să fiu în fața lor, să le spun tot ce cred eu despre ei și să intru în ei ca un tanc. Fericire mai mare nu-mi puteam închipui.
Iată de ce n-a dormit: nu de teamă, de îngrijorare, de emoție. Ci de nerăbdarea de a le striga adevărul de la obraz și de a intra în ei ca un tanc!
Cuvinte mai extraordinare nu cred să se fi pronunțat ori scris vreodată în lume. Și mă întreb - nu pretind că e așa cum spun eu, nu, cîtuși de puțin, mă întreb doar, nu pot să nu mă întreb - dacă nu cumva universul acesta, cu toate roiurile lui de galaxii cuprinzînd fiecare mii ori milioane de galaxii fiecare cu miliarde de sori și cel puțin cîteva miliarde de planete
în jurul acestor sori, dacă nu cumva toate spațiile, distanțele și sferele acestea măsurate în ani-lumină, parseci și catralioane de mii de mile, toată viermuirea aceasta de materie, aștri, comete, sateliți, pulsari, quasari, găuri negre, pulberi cosmice, meteori, mai știu eu ce, toate erele, toți eonii, toate timpurile și toate continuumurile spațio-temporale și toate astrofizicile newtoniene ori relativiste au luat ființă și există numai pentru ca să fi putut fi exprimate aceste cuvinte ale lui Bukovski.
Concluzie
Tustrele soluții sunt certe și fără greș.
Altele pentru a ieși dintr-o situație-limită, dintr-un univers concentraționar, din mrejele unui proces kafkian, dintr-un joc de tip domino, labirint sau cameră de anchetă, din teamă și panică, din orice cursă de șoareci, din orice coșmar fenomenal nu știu să existe. Numai acestea trei. însă oricare din ele e bună, suficientă și izbăvitoare.
Luați aminte: Soljenițîn, Zinoviev, Churchill, Bukovski. Moartea consimțită, asumată, anticipată, provocată; nepăsarea și obrăznicia; vitejia însoțită de o veselie turbată. Liberi sunteți să alegeți. Dar se cuvine să vă dați seama că - lumește, omenește vorbind - altă cale de a înfrunta cercul de' fier - care-i în bună parte și de cretă (vezi Starea de asediu a lui Camus: temeiul dictaturii e o fantasmă: frica) - e foarte îndoielnic să găsiți.
Veți protesta, poate, considerînd că soluțiile subînțeleg o formă de viață echivalentă cu moartea, ori mai rea ca moartea ori implicînd riscul morții fizice în orice clipă. Asta așa este. Vă mirați? Pentru că nu l-ați citit pe Igor Safarevici, pentru că încă nu ați aflat că totalitarismul nu e atît închegarea unei teorii economice, biologice ori sociale cît mai ales manifestarea unei atracții pentru moarte. Iar secretul celor ce nu se pot încadra în hăul totalitar e simplu: ei iubesc viața, nu moartea.
Moartea, însă, cine. Singur, a învins-o? Cel ce cu moartea o a călcat.

Nicolae Steinhardt, Jurnalul Fericirii

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tragedie in Germania Hector Stiri, actualitati, anunturi 27 09.08.2013 10:09:09
Preoti pentru Germania Ion Pop Sectiune dedicata profesorilor de religie 55 17.06.2013 11:38:52
Xcellcenter, Germania LapetiteMoc Stiri, actualitati, anunturi 13 24.04.2011 21:39:34
noile buletine cu nr 666 varia Generalitati 34 24.01.2011 13:59:46
Buletine biometrice? colaps Generalitati 81 05.10.2010 11:08:49