Citat:
În prealabil postat de haitchi
Mirela
Acesta din pacate nu este un loc potrivit pentru asemenea discutii. Eu m-am lamurit demult si i-am lasat in pace ca nu am cu cine discuta din simplul motiv ca nu se face diferenta dintre medicina energetica si mai stiu eu ce initieri de 2 bani. Pe "piata initierilor" sunt multi si doar cativa merita atentia. Pe de alta parte, e foarte bine sa fii credincios, dar si mai bine este sa stii ce inseamna acest lucru, mai precis sa cunosti diferenta dintre dogma si aplicarea credintei in viata de toate zilele. Celor care le este frica sau nu inteleg ce se intampla in sfera energetica, ii inteleg. Daca "meseria" asta nu este facuta asa cum trebuie, te poti expune unor riscuri foarte mari pe toate planurile. Biserica in sine, prin rugaciunea de zi cu zi sau in biserica, asigura o protectie energetica DOAR daca aceia care se roaga inteleg pe deplin ce inseamna acest lucru. Blocajele energetice apar din cauza greselilor noastre, insa daca greselile sunt mari...de multe ori, vindecarea se face pe cealalta lume. Mirela, eu pot sa-ti spun doar asa: gaseste un maestru adevarat daca vrei sa continui sa practici ceea ce ai inceput iar daca nu mai vrei, nu mai practici si gata.
Eu mai multe nu pot sa-ti spun aici. Asteapta-te sa fii bombardata dupa aceasta postare, insa recomandarea mea este sa nu raspunzi in nici un fel pentru ca e doar timp si energie pierduta.
Numai bine si sanatate
|
Look haitchi ce am descoperit eu in aceasta perioada de...confuzie as zice.Pe mine m-a cam mirat,cum pana acum nu a reusit sa-mi explice niciun maestru din cei 3 intrebati pana acum...
Reikiul provine din Japonia ,deci intr-o mare/mica masura are influenta budista.NU ar fi rau avand in vedere ca si budisti merg dupa principii nu chiar f. diferite de ale noastre(referindu-ma la scop).Ok simbolurile sunt acelea,care fac o anumita conexiune cu Divinitatea,energia creatoare si totodata vindecatoare...bun ...Problema mea a survenit cand mi s-a zis sa avansez direct in Karuna.
Ca un "elev" sarguincios ce sunt :) am inceput sa ma informez de inainte,ce presupune,pe ce se bazeaza,cum arata simbolurile etc..LA simboluri insa,mi s-a aprins "beculetul" ca sa spun asa :)) AM observat ca deja prin monitor imi transmiteau energie(cu toate ca nu le-am activat ci doar le-am privit) apoi m-am uitat la descriere:simbolul conecteaza Arhanghelul Mihail,altul pe Arhanghelul Gabriel,altul cu Rafael si inca unul "Harth" daca nu ma insel,conecteaza cu Sf. Feciara Maria.Am tot stat si m-am gandit....dar oare budisti au ingeri ? ca poate asa cum D-zeu este la noi este pt ei Budha...o conexiune,o asemanare cautam si nu gaseam.Apoi am cautat amanuntit ,am aflat ca in unele culte budiste exista dvasi atribuiti ingerilor nostri si acestia sunt subordonati zeului Boddishatva care este numit si zeu COMPASIUNI (principiu de baza in Reiki Karuna),dar repet ca in anumite culte si culmea ca acele culte sunt precum la noi exista secte,deci nu sunt gasiti (acesti dvasi) in filosofia budista.
Deci practic,toti adeptii Reikiului KARUNA sunt inchinatorii lui Boddishatva ,cu toate ca nu stiu lucrul acesta,dar conecteaza dvasi (care dupa cum am vazut,au o forta destul de mare)si practic incalca prima porunca din cele 10 .
DAr totusi...mi-am mai pus o problematica in aprarea REikiului :-? daca totusi Buddha nu a emis concret existenta dvasilor si i-au lasat pe adepti sa-i descifreze prelegerile.Deci daca acesti dvasi exista,ar fi vorba despre acesti arhangheli si totusi nu ar fi un pacat ....daca dvasi din japoneza s-ar traduce inger DAR ce e cu HArth?Cum adica el conecteaza cu Sf. Fecioara ca budismul nu o recunoaste.Si acest detaliu imi denota ca aici este o capcana:ca daca reikiul ar fi medicina energetica,nu ar combina religia cu metode de vindecare (asa cum este Feng Shui spre ex.).si daca ar face=-o nu ar incerca sa induca adeptii in confuzie...ca altfel nu pot sa o numesc daca pana acum nu am primit niciun raspuns.Poate imi poti raspunde sau cineva de aici mi-ar putea raspunde sa ma conving ca ma insel,ca nu este o capcana.DAr stiti..ca in Apocalipsa scrie ca Iisus cand va veni sa aleaga dreptii de pacatosi pe cei fara de pacat ii va pune la dreapta Sa,iar pe cei pacatosi la stanga Sa,DAR"Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tau? SI N-AM FACUT NOI MINUNI IN NUMELE TAU?"
Atunci le voi spune curat: "Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege." ]Mat 7:22,23 Cee ce cred eu ca oamenii aceia sunt acest "paranormali" din ziua de astazi care fara sa=si dea seama aluneca in noi metode de a-si imbunatati calitatile(dupa cum am fost si eu "ajutata")stiind ca nu incalca niciun principiu Divin,ca respecta cele 10 porunci(si nu se inchina la Boddishatva)si pe langa asta,fac si fapte bune.