![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu stiu daca pedeapsa penala ar fi solutia salvatoare in cazul femeilor care avorteaza. In alta ordine de idei, nu inteleg de ce nimeni nu pomeneste dubla responsabiltate a acestor crime, deoarece, de foarte multe ori, femeile sunt indemnate sa "scape de copil" de catre barbatii lor. O mare problema o constituie si pozitia bisericii vizavi de contraceptie. Nimic nu e acceptabil, cu exceptia abstinentei. Fireste ca abstinenta nu e acceptata de foarte multi, asa ca se ajunge intr-un final la crima. Eu ma intreb de ce biserica nu e dispusa - dupa atatea si-atatea intreruperi de sarcina in randul populatiei - sa coboare putin stacheta si sa accepte, de exemplu, prezervativul (sau in orice caz, o metoda contraceptiva non-abortiva).
|
|||
|
|||
![]()
Asa ceva ar fi nu strigator,ci URLATOR la Cer,nu ma intelegeti gresit nu sunt un extremist,dar cu v-ati putea imagina ca Biserica,sa indemne la desfranare,pai actul sexual a fost facut pentru perpetuare nu pentru placere,noi i-am schimbat functia,acum facem copii,nu atat de mult ca ne-am dorii ci mai mult din ,,greseala '',ca dorim placerea actului nu rodul lui.Cine crezi ca astepata acordul Bisericii,daca Bisrica ar face acesta ar smintii jumatate din practicantii ei,si pana la urma Cuvantul Domnului ramane in veac ,nu putem separa Biserica de Dumnezeu.Adica Bisreica cu ale ei si Dumnezeu cu ale LUI,nu ci una stran legata de cealalta ,ca mirele de mireasa.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca oricum marea majoritatea a oamenilor se fereste din toata timpurile, folosind o multime de metode, insa problema mai grava e ca dupa ce ca se fereste, cand apare o viata...se mai recurge si la crime, ori aici e problema...ca incep prin a se feri si se tot feresc fara sa fie nevoie sa isi dea cineva acordul sau nu...si mai acumuleaza si crime...atunci cand se intampla sa apare un bebe, care oricum nu apare atat de des pe cat ar fi natural sa se intample.
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! Last edited by AndruscaCIM; 09.11.2010 at 17:27:41. |
|
|||
|
|||
![]()
Razbointrucuvant publica povestea emotionanta a unei mame care si-a sacrificat viata pentru fiul ei.
Pentru cei care au fost activi pe forum, povestea nu este noua, cred ca a mai fost spusa de fratele Zaharia pe un thread (cred ca despre aceeasi persoana a vorbit) http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...rie-de-eghina/ Merita sa cititi si sa va bucurati ca exista astfel de crestine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Spre exemplu, oricât ne-am dori să știm că cei mici avortați se mântuiesc, Biserica nu poate afirma acest lucru. Ea transmite ceea ce i-a fost revelat. Mântuirea copiilor nebotezați nu i-a fost revelată. Deci, să nu uităm nici o clipă caracterul divino-uman al Bisericii. Nu e ca o multinațională, în care se întâlnesc CEO cu șefii diviziilor din națiuni și cu experții pe probleme și zic: "domle, având în vedere că un mare număr dintre clienții noștri ar dori să știe că cei avortați sunt mântuiți, hai să dăm un decret în care să le spunem asta."
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 09.11.2010 at 21:11:13. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu ma intreb de ce biserica nu e dispusa - dupa atatea si-atatea intreruperi de sarcina in randul populatiei - sa coboare putin stacheta si sa accepte, de exemplu, prezervativul (sau in orice caz, o metoda contraceptiva non-abortiva).[/quote]
Pentru inceput vreau sa subliniez ca nu judec pe nimeni si nimic ci imi spun doar parerea. Fara suparare dar ceea ce propui tu imi suna a tocmeala cu Dumnezeu. Hai sa fim seriosi! Se pare ca Biserica Ortodoxa Romana nu prea mai ia atitudine .Accepta microcipuri in acte si mai tarziu va accepta implantarea acestora pe mana sau pe frunte, curand vor accepta asemeni Vaticanului existenta OZN-urilor,mai nou dau bani cu camata, nu mai e o problema intrarea in Biserica cu capul descoperit asa ca nu m-ar mira ca ceea ce propui tu intr-o buna zi sa nu mai fie considerat pacat . Nu Biserica a lasat legile pe Pamant ci Dumnezeu si nu le putem schimba noi oamenii.Dumnezeu ne-a dat constiinta pentru a putea discerne ce e rau si ce e bine restul tine de noi. Uitati-va la musulmani si vedeti cati copii fac in timpul casniciei.De aceea devin puternici.Sunt multi, isi respecta religia si se sprijina unul pe celalalt.Motiv pentru care au impanzit lumea. Nu vreau sa ma abat de la subiect dar eu lucrez cu ei ii vad zi de zi si vreau sa va spun ca atunci cand vine ora de rugaciune (si nu e doar una pe zi sunt vreo 5 )daca nu se duc la moschee ,merg intr-un apartament de la cel mai mic la cel mai mare cu zecile.Nu ma intelegeti gresit nu sustin nici o alta religie decat cea Ortodoxa am dat doar un exemplu pentru a intelege ca ei nu se tocmesc. Alta idee care se incearca indoctrinata este ca suntem prea multi dar Dumnezeu daca credea ca pamantul nu e indeajuns nu ne sfatuia sa mergem si sa ne inmultim. Unde mananca doua guri mananca si a treia , unde mananca trei guri mananca si a patra si tot asa. Cati stim invatatura ortodoxa? De ce cautam sa alegem calea mai simpla? Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Si prin ce anume sunt acesti musulmani deosebiti?Ce calitati deosebite le aduc acele ore de rugaciune?Orele de rugaciune,nu spun nimic,vrem fapte!
Sunt oameni minunati?iubitori?iertatori?politicosi?prietenosi? Lamuriti-va dvs ca doar locuiti printre ei...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am spus ca sunt deosebiti.Nu cred ca ai inteles mesajul meu.Am vrut sa subliniez ca ei nu se tocmesc cu Dumnezeu.
Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Fratilor copiii sunt darul lui Dumnezeu pentru om, sunt binecuvantare nu povara.
Pacat mare este sa doresti doar activitatea sexuala in sine, exclusiv placerea trupeasca, refuzand acest dar al vietii de la Dumnezeu care sunt pruncii. Acest lucru este evident in cazul familiilor care nu doresc sa aiba deloc copii sau care au doar 1,2,3 copii. Insa in cazul familiilor care au deja mai multi copii (peste 5) este oare acelasi lucru? Raspunsul nu este chiar asa de simplu. Familia nu este doar o "fabrica de facut copii". Desigur ca aceasta este o problema teologica ortodoxa extrem de importanta si de actuala, discutata la cel mai inalt nivel. Este gresit sa gandim "Doamne pruncul s-a zamislit dupa legea TA, Tu ii dai suflarea de viata in momentul zamislirii trupesti, atunci ia-l TU Doamne ca noua nu ne trbuie, noi nu am cerut asta. Ti-l dam tie prin avort, sau alte metode contraceptive care ucid ceea ce ce zamisleste (ovulul fecundat), dupa voia si legea TA." Doresc sa precizez ca Onan a fost omorat de Dumnezeu nu pentru ca intretinea relatii sexuale firesti de familie ci pentru ca nu dorea sa aiba nici un copil cu sotia lui (cea dupa legea leviratului), ferindu-se de zamislire prin aruncarea "semintei" (masculine). Problema morala ce se pune, ar fi fost el omorat de Dumnezeu pentru ca se ferea sa faca copii chiar daca ar fi avut 12 copii spre exemplu, cu acea sotie? Putem oare spune familiilor tinere care s-au casatorit dupa randuiala Bisericii, a Sfintilor Parinti si a Sfintei Scripturi (adica in jurul varstei de 20 de ani) si care pana la varsta de 30 de ani au deja 4 sau 5 sau mai multi copii, ca daca nu mai doresc copii atunci sa se abtina de la viata sexuala fireasca de familie? Desigura ca unii ortodocsi crestini mai "evlaviosi" ar raspunde: bineinteles ca da, trebuie sa se abtina, ina eu i-as ruga sa se abtina... caci doar cei care sunt in aceasta situatie pot sa raspunda. Hristos insusi spune depsre farisei ca "punu pe popor juguri cu anevoie de purtat pe care ei nu le ating cu un deget". In acest caz trebuie tinut cont de avasul stiintei mai ales al medicinei care a dus la cresterea sperantei de viata si la scaderea drastica a mortalitatii infanitile. Intrebati bunicii vosti depsre mortalitatea infantila in vremea lor si o sa vedeti ca poate era peste 50%. Dupa cum am precizat si in alte postari, scopul casatoriei nu este nasterea de pruci ci mantuirea intregii familii (nu o sa reiau argumentele teologie care Sfantului Pavel, parintele Arsenie Boca si parintele Dumintru Staniloae). Last edited by Eugen7; 15.04.2011 at 09:42:45. |
|
|||
|
|||
![]()
Chiar și copilul cu malformații are dreptul la viață.
Să ne gândim puțin: oamenii se pot naște perfect sănătoși iar după ceva timp, în urma unui accident nefericit să rămână cu sechele mari, grave și mai ales vizibile. Atunci ce le-am face? I-am ucide pentru că sunt anormali? I-am părăsi pentru că nu mai sunt ca noi? Eu cred că nu... pentru că unii din ei ne sunt părinți, frați, soți și chiar copii, persoane pe care ajungem să le cunoaștem, să le iubim. Deci... ce ne/drept au aceștia, în plus, față de cei nenăscuți sau proaspăt născuți să trăiască? Nici unul. Sănătate, tuturor, vă doresc! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Radiestezie pro sau contra? | mirabela | Generalitati | 52 | 26.07.2012 14:32:28 |
Despre avort... | amatyyy | Homosexualitatea | 173 | 23.09.2011 11:37:36 |
Solutie contra avort! | ladyanda | Generalitati | 44 | 24.12.2010 19:13:14 |
|