Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2010, 19:27:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
M-am hotarit, ramine cum am stabilit : ORI !

Vorba lui om-bum , de la tine aveam pretentia sa simti mesajul dar se pare ca te-am creditat mai mult decit poti ! Asta este !

Sa fi iubit si iertat !... sau ORI !
Esti JOSNIC , dar te IERT !
Vechi 09.11.2010, 19:34:23
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Esti JOSNIC , dar te IERT !
(Pai ce, te doare mina sa scri asta !? Cu sufletul este un pic mai dificil !)

Vezi, asta este cusurul tau : ai un suflet prea mare si iubesti prea mult ! (sic !)

Dar tinind cont ca esti si prea patimas facind risipa de bunatati duhovnicesti cu cei din jur am sa ma retrag de pe acest thread ! Putem iubi fratii menajindu-i !!!

Pina la o revedere pe alt thread iti doresc sa fi iubit si iertat mult !
Vechi 09.11.2010, 19:43:05
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
(Pai ce, te doare mina sa scri asta !? Cu sufletul este un pic mai dificil !)

Vezi, asta este cusurul tau : ai un suflet prea mare si iubesti prea mult ! (sic !)

Dar tinind cont ca esti si prea patimas facind risipa de bunatati duhovnicesti cu cei din jur am sa ma retrag de pe acest thread ! Putem iubi fratii menajindu-i !!!

Pina la o revedere pe alt thread iti doresc sa fi iubit si iertat mult !
Doamne Ajuta !+
Vechi 09.11.2010, 19:50:57
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Dorina, nu este vorba de preferinte literare.

Ma intreb ce carti mai au crestinii prin bagaje.

(eu sincer, credeam ca idolatria crestinilor actuali se rezuma la poftele trupesti si la orgoliu.. dar nu, mai e o latura culturala).

Eu nu am mai vazut asa o vehementa de cand eram in liceu si eram innebunite (eu si o colega) dupa nietzsche. Ni se parea ca este genial, ca spune lucruri profunde, ca nu mai exista altul ca el.

Astazi ma ingrozesc ca citeam nietzsche, totusi in apreciere nu am gresit: era genial, spunea chestii profunde, nu mai e altul ca el si a marcat profund societatea prin scrierile lui.

Ma intreb.. sa-l trec in poimelnic? (gluma, nu dati cu bata!)

Ce vreau sa spun este ca preferintele personale si nici macar recunoasterea sociala a valorii nu sunt un garant pt folosul duhovnicesc.. zic si eu.

(off topic: fratele Zaharia are un umor aparte! pacat ca nu sesizati)
Vechi 09.11.2010, 19:57:14
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul

Si tu ai un umor, anna21. Mi-ai descretit fruntea, dupa citirea postarilor de mai-nainte.
(Si mie imi place cum scrie fratele Zaharia. De am mai avea ca el...)
Vechi 09.11.2010, 20:02:33
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Ma bucur sa aud , ca si tu si mai ales Anca Miha aveti un simt al umorului mult mai dezvoltat decat altii ! Sincer !
Vechi 09.11.2010, 21:57:23
VladCat
Guest

Implicit

Citat:

Astazi ma ingrozesc ca citeam nietzsche, totusi in apreciere nu am gresit: era genial, spunea chestii profunde, nu mai e altul ca el si a marcat profund societatea prin scrierile lui.

Daca ti-a placut asa mult TRECE-L....Andrei Scrima il trecea pe Kant pt care avusese o slabiciune aparte.....e un lucru foarte frumos
Vechi 09.11.2010, 19:40:45
dorinastoica14
Guest

Implicit

Am deschis acest thrend dintr-un sentiment de compasiune pentru suferința poetului și din admirație pentru poezia lui.
Consider că cele scrise pro sau contra acestuia au contribuit la formarea unui portret mai luminos sau mai întunecat așa cum este vazut de noi cei care suntem creștini și români.

Mi se pare firesc ca unora să nu le placa altora să le placă foarte mult.
Suntem diferiți,suntem pe trepte duhovnicești diferite,unii am lepădat pe drumul nostru spre mântuire tot ce nu are legătură cu aceasta iar alții(printre care și eu) mai ascundem prin bagaj câte o carticică mai lumească așa cum făceau și călugării din cartea lui Umbreto Ego(Numele trandafirului).
Așadar haideți să nu cădem în ridicol prin schimburi de replici caustice care unora ar putea să le creeze insomnii.
Așdar fraților PACE .
Vechi 09.11.2010, 19:58:34
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Am deschis acest thrend dintr-un sentiment de compasiune pentru suferința poetului și din admirație pentru poezia lui.
Consider că cele scrise pro sau contra acestuia au contribuit la formarea unui portret mai luminos sau mai întunecat așa cum este vazut de noi cei care suntem creștini și români.

Mi se pare firesc ca unora să nu le placa altora să le placă foarte mult.
Suntem diferiți,suntem pe trepte duhovnicești diferite,unii am lepădat pe drumul nostru spre mântuire tot ce nu are legătură cu aceasta iar alții(printre care și eu) mai ascundem prin bagaj câte o carticică mai lumească așa cum făceau și călugării din cartea lui Umbreto Ego(Numele trandafirului).
Un raspuns si pentru anna21 ! Draga , ana ma intreb ce cauti aici , la generalitati , singurul Topic creat de administratie pentru orice fel de subiect ! Aici nu-i vorba de a-l ridica in slavi pe Adrian Paunescu ! Gresita parerea ta ! Te rog citeste intreg thread-ul si mai ales care este scopul initiatorului acestui thread ! O seara in pace si liniste sa ai !
Vechi 09.11.2010, 20:11:48
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Un raspuns si pentru anna21 ! Draga , ana ma intreb ce cauti aici , la generalitati , singurul Topic creat de administratie pentru orice fel de subiect ! Aici nu-i vorba de a-l ridica in slavi pe Adrian Paunescu ! Gresita parerea ta ! Te rog citeste intreg thread-ul si mai ales care este scopul initiatorului acestui thread ! O seara in pace si liniste sa ai !
Acum voi fi directa.

Nu ma refer la scopul propus al threadului, ci la ce se intampla in fapt.
Scopul poate fi nobil, foarte bine.. dar ce se posteaza ne reflecta pe noi in detaliu.
Foarte bine ca-l iubiti pe Adrian Paunescu, dar mie acest thread mi-a dat mult de gandit.

Ma gandeam la cei morti din familia mea: bunicii mei care ne-au iubit si ne-au crescut cu sacrificii (bunica mergea cu doua carje, dar asta nu a impiedicat-o nicicand in munca.. avea patru clase, ca afost data slujnica de mica si nu a avut mai multa scoala, dar era foarte inteleapta si rabdatoare).. ei bine, bunicii mei la batranete au trecut la baptisti.. (comunitatea baptista era f mare in acel sat, si chiar erau oameni saritori, milosi etc..).
Ei bine, eu pe bunicii mei nu-i pot pune la Sf. Liturghie.
Nu cred ca-i iubesc destul ca sa ma rog destul pentru ei ca sa-i ierte Dumnezeu. Rugaciunil mele sunt scurte si jalnice. Milostenia este si ea putina (ca sa fim seriosi, milostenie inseamna angajament sufletesc, nu bani aruncati saracului). Sunt neputincioasa, vad cu groaza ca un lucru bun nu pot face pentru ei ca sa-i ajut de aici pentru simplu fapt ca eu nu am credinta necesara...

Si atunci sa am pretentia sa fac ceva pt un strain? Ar fi un orgoliu nebunesc, zic eu. Eu nu-mi vad masura?
Cum stiu eu cum a trait el ca sa-l trec la Sf. Liturghie, alaturi de Sf. Maica a Domnului si de sfintii lui Dumnezeu? Nu ar fi ca o uraciune, daca omul era ne-crestin?

Sunt intrebari foarte serioase.

Ma joc eu de-a crestinismul si sunt "marinimoasa" batandu-mi joc de ceea ce inseamna Sf. Liturghie?

Last edited by anna21; 09.11.2010 at 20:13:51.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teodora Păunescu Tucă Mihaela19 Muzica Bisericeasca 1 17.04.2012 23:29:02
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
Poetul din gara Sinaia Pelerinul Generalitati 102 21.02.2011 10:59:37
Adrian Fageteanu achimovjan Generalitati 33 15.10.2008 14:10:09
Adrian Adrian27 Generalitati 11 23.08.2007 14:46:07