![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Atunci cum poti sa vezi pe paunescu ca un mare poet? Il poti compara cu Eminescu,blaga etc?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iarta-ma ca sunt sincer, maturitatea aceasta a ta frate o invidiez ! De fiecare data cind povestim ma ajuti sa vad o serie de pacate si pt. asta iti sunt indatorat ! Te rog sa ma ierti dar te apreciez sincer ... nu ca altii !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
nu mai e nimic interesant în ce a scris după 1970. Poeziile lui sunt pure declamații, în versificarea cărora a fost foarte abil, dar în rest un poet foarte slab
Alexandru Matei, critic literar Ce mă plictisește cel mai mult la necroloagele astea e ca mulți îi pun la îndoială moralitatea, dar insistă că «era un poet foarte talentat». Aș zice că nu, nici măcar un versificator spectaculos (doar patologic de prolific). Scria, în retorică și ideologie, fix ca un poet minor de secol XIX – cu diferența că un Coșbuc, de exemplu, e infinit mai muzical și mai subtil. Păunescu e monoton și lălăit, marea lui șmecherie e că a folosit elemente de cotidian «modern» – suta de lei etc., ceea ce dădea impresia că rezonează cu suferințele contemporane ale poporului.” Dan Sociu, scriitor Am trecut pe lângă cimitirul Bellu și am rămas șocat. Fanfară și onoruri militare pentru Păunescu! Dan C. Mihăilescu, critic El nu numai că nu a tăcut, dar a lăudat sistemul în gura mare, cu zbierete, urlete, cu jurăminte de adeziune la politica partidului și la președintele iubit. Din păcate, societatea noastră suferă de o amnezie periculoasă. Foarte multă lume vrea să uite că a existat comunismul. (…) Nu cred însă că în Polonia unuia ca Adrian Păunescu i s-ar face azi funeralii naționale. Mi-ar plăcea ca lumea să aibă o judecată limpede și să nu se mai lase îmbrobodită de discursurile naționaliste și de mistica și retorica asta revanșardă. Filosoful și criticul de artă Andrei Cornea Faptul că acum se vorbește despre el ca despre un erou dă cumva măsura culturii noastre revoluționare. Noi suntem cultura Adibas. Nu avem Adidas original, nu-i nimic, e bun și Adibas. Nu avem Puma e bună și Puna. Nu aveam Woodstock? Merge și Cenaclul Flacăra. Nu am avut dizidenți autentici, ci doar niște emițători de șopârlițe, buni și ăia. Ei erau eroii noștri. Atâta puteam noi. Păunescu făcea la cenaclu niște glumițe oarecum subversive pe care oamenii simpli nu puteau să le scoată pe gură și asta îi făcea și pe ei să se simtă eroi. „Le-a spus-o Păunescu!”, adică, în subtext, „ce curajoși am fost și noi care l-am ascultat.” Ce se petrecea dincolo de stadioane, că el era sluga regimului, nu mai interesa pe nimeni”. Regizorul Cristi Puiu Oamenii nu-l plâng neapărat pe Păunescu, ci își plâng tinerețea pierdută, care a însemnat și un abonament la revista Flacăra sau mersul la niște concerte ale Cenaclului”. Adrian Cioroianu, istoric nu și-a cerut vreodată scuze pentru trecutul său, ci a fost de-o violență rar întâlnită împotriva celor care îl criticau pe Ceaușescu Dorin Dobrincu, istoric Păunescu e una dintre destinațiile nostalgiei după trecutul comunist. Cu cât prezentul e mai dezamăgitor, lumea se îndreaptă într-acolo Alexandru Matei, critic literar |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
NU emit judecati superficiale. Omul caruia ii este foame/sete de Dumnezeu face multi pasi din timpul vietii ca sa-L gaseasca. Putini realizeaza ce lucru extraordinar este sa te nasti in tara ortodoxa (paranteza: zilele trecute am vazut un documentar din seria invazia pagana si eram impresionata de sacrificiile facute de occidentali in cautarea adevarului. Renuntau la avere, sotie, copii ca sa caute la sute de mii km departare pe dumnezeu.. si intr-un final cadeau sub influenta vreunui guru sau alt posedat!). Cum vor fi judecati cei nascuti in ortodoxie, nici nu vreau sa ma gandesc! Despre mersul la biserica. Zilele trecute am ajuns la biserica in timpul unui botez, la care am asistat desi oamenii imi erau necunoscuti. Preotul a explicat in final importanta botezului, a impartasaniei pt ca oamenii sa vada dincolo de ritualul pe care evident nu-l intelegeau. In final o doamna se apropie de mine si-mi spune cu un zambet larg: "ce Liturghie frumoasa!" Adica: trebuie mai mult deca mersul la biserica pt a te mantui. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aceste nume nu-mi spun nimic, dar absolut nimic!!!Niste necunoscuti!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Draga inseamna ca si literatura e o necunoscuta pentru tine...
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teodora Păunescu Tucă | Mihaela19 | Muzica Bisericeasca | 1 | 17.04.2012 23:29:02 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
Poetul din gara Sinaia | Pelerinul | Generalitati | 102 | 21.02.2011 10:59:37 |
Adrian Fageteanu | achimovjan | Generalitati | 33 | 15.10.2008 14:10:09 |
Adrian | Adrian27 | Generalitati | 11 | 23.08.2007 14:46:07 |
|