![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Citat:
1. Se cumpara boabe de soia (bio, 500 de grame) 2. Se lasa 24 de ore sa se moaie in apa. Atentie ca se umfla ca fasolele. E bine sa schimbati apa macar o data, cand devine galbena. 3. Dupa aceea, se arunca apa in care au stat. 4. Se fierb boabele minim 3 ore intr-o oala mare impreuna cu condimente FUCHS (plicul pe care scrie Mirodenia, 100% natural). Au rolul sa scoata gustul tipic de soia si nu contin conservanti sau coloranti artificiali. Apa sa fie multa, pentru ca scade destul de tare. Nu adaugati apa rece daca a scazut prea mult si boabele nu sunt moi, ci completati cu apa calda. 5. Separat, se dau prin razatoare 2 morcovi mari, o radacina de patrunjel si o telina. Se maruntesc vreo 5 cepe medii. Toate astea se fierb putin in apa (normal se calesc in ulei, insa prefer varianta mai sanatoasa). 6. Se toaca soia, dupa ce s-a racit, prin masina de tocat carne. Apoi treceti prin masina si trei felii de paine inmuiata in apa si apoi stoarsa. 7. Se toaca si legumele, ca sa fie maruntite. 8. Se amesteca toate acestea intr-un vas mare. Adaugati ulei de masline, boia de ardei dulce, piper si sare dupa gust. 9. Maruntiti o legatura de frunze de patrunjel si o legatura de marar - e foarte important pentru gust. 10. Se pune amestecul intr-o tava unsa cu ulei si se deseneaza o cruce mare inainte, apoi se lasa in cuptor la foc mic cam trei sferturi de ora - o ora. E normal sa capete o crusta deasupra. In ultimele 10 minute se da focul mai tare. * Treaba se desfasoara pe durata a doua sau trei seri. In prima seara puneti boabele in apa pentru 24 de ore... ** Nu este neaparat sa razuiti legumele, puteti doar sa le tocati in masina de carne dupa ce au fiert putin. Pofta buna si sa-mi spuneti daca v-a placut! Noua ne-a iesit o mancare gustoasa. Nu uitati ca soia contine mai multe proteine decat carnea.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 24.11.2010 at 11:20:31. |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Pasta de naut
Ingrediente: - 400 grame de naut boabe - 15 catei de usturoi mici - 1 legatura de patrunjel - 1-2 lingurite de seminte de susan - ulei, sare, piper, boia de ardei dulce 1. Se spala boabele de naut si se lasa la muiat in apa timp de 24 de ore. 2. Se arunca apa in care s-au muiat boabele si acestea se fierb timp de aproximativ 3 ore si jumatate (intr-o cantitate considerabila de apa). 3. Cand boabele sunt destul de moi, ele se separa de apa in care au fiert (care se pastreaza intr-un vas pentru a fi folosita ulterior) si se lasa la racit. 4. Boabele de naut astfel pregatite se maruntesc (cu ajutorul blenderului, al masinii de tocat carne sau al pisatirului pentru piure) si, pentru a ajunge de consistenta unei paste, se amesteca impreuna cu o parte din apa in care au fiert (aproximativ 500 ml = 1.5 cani) si cu uleiul (cateva linguri). 5. In continuare se adauga patrujelul si usturoiul tocate marunt, semintele de susan (1-2 lingurite), sarea, piperul si boiaua de ardei dulce, dupa gust si se amesteca toate. 6. Se consuma sub forma de tartine, cu muraturi. Este o alta reteta excelenta si foarte hranitoare datorita nautului si sanatoasa datorita usturoiului. De remarcat ca in formula aceasta mirosul de usturoi nu se simte, in parte multumita frunzelor de patrunjel. A se consuma de preferinta cu paine integrala. Pofta buna!
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu aș vrea să știu altceva: cum se poate prepara somonul, în afară de făcut la grătar ?
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com |
|
#5
|
||||
|
||||
|
Pîine crudă fără drojdie:
Reteta 1 - 1 cana boabe de grau inmuiate 1 zi, apoi maruntite in blender - 1 cana boabe de secara inmuiate 1 zi, apoi maruntite in blender - 10 linguri de seminte de floarea soarelui macinate sau nu, dupa gust - 2 linguri de seminte de in macinate - 3 linguri de seminte de susan - 3 linguri de boabe de hrisca macinate - 2 linguri de boabe de quinoa macinate - 2 linguri de boabe de amarant macinate - apa cat sa iasa un aluat legat (aprox. 250 ml) - sare - mirodenii (cimbru, oregano, busuioc) Reteta 2 - 500 de grame de faina de grau integral - 7 linguri de seminte de floarea soarelui macinate sau nu, dupa gust - 2 linguri de seminte de in macinate - 5 linguri de seminte de susan - 200 ml de apa - sare - mirodenii (cimbru, oregano, busuioc) Se amesteca toate, se formeaza painici si se dau la cuptor la temperatura minima cu usa deschisa la maxim, pentru aprox o ora.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. |
|
#6
|
||||
|
||||
|
Pateu de soia - foarte gustos:
- 1 kg de boabe de soia inmuiate 24 de ore, fierte 3 ore si racite - 3 cepe medii - 5 capatani de usturoi medii (sau dupa gust) - 1 ardei gras (optional iarna) - 1 rosie (2 linguri de rosii pasate iarna) - 15 masline fara samburi (optional) - mirodenii (oregano, busuioc, cimbru, boia de ardei dulce, piper) - ulei de masline - zeama de la 1 lamaie - sare - 1 legatura de marar - 1 legatura de patrunjel Se paseaza soia, usturoiul, ardeiul, rosia si maslinele in blender cu o cantitate potrivita de apa si se amesteca apoi cu ceapa, mararul si patrunjelul tocate marunt la cutit si cu uleiul de masline, sarea si mirodeniile. Se consuma cu muraturi.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. |
|
#7
|
|||
|
|||
|
Si eu-s un mare fan al preparatelor din soia. Recomand reteta asta de pateu.
|
|
#8
|
|||
|
|||
|
Am mancat azi niste snitele de soia delicioase. Oare are careva o reteta pentru a obtine crusta foarte crocanta?
______________________________________ Steve de la Napoli Centrale |
|
#9
|
||||
|
||||
|
Citat:
Somonul poate fi gatit inabusit in ceaun, in 10 minute e gata. Ultima oara am mancat peste inabusit cu garnitura de hrisca - hrisca fiind in topul semintelor de maxima importanta pentru sanatate, alaturi de soia, naut, linte si fasole. Se poate si cu orez, dupa preferinte...
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. |
|
#10
|
||||
|
||||
|
Citat:
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| mancare de post pentru bufet | ioana.ctin | Generalitati | 10 | 26.04.2022 15:56:58 |
| Despre mancare, delicatese. | romandragut | Generalitati | 64 | 28.03.2016 15:04:02 |
| Fara apa si mancare de 70 de ani | andreicozia | Alte Religii | 108 | 28.02.2011 15:01:05 |
| 12 retete de post | Alternative | Intrebari utilizatori | 17 | 24.02.2010 00:01:48 |
| retete de post | dorinel78 | Generalitati | 1 | 08.07.2007 02:07:02 |
|
|