![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu, nu a fost canonizat.
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc si eu stiam la fel.Dar intrucat procedura de canonizare a fost initiata si tinand cont de felul cum a trait Credinta,se poate spune ca sunt mari sanse sa fie canonizat.S-ar putea sa fie doar o problema de timp.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu. Parintele Ilarion Argatu este destul de controversat. Nu stiu daca procedura de canonizare a fost initiata in mod oficial, ma indoiesc. In ceea ce priveste cultul lui, sunt mai mult initiative locale. Am fost la Boroaia o data, si nu mi-a placut faptul ca este expus spre inchinare la fel ca si sfintii intr-o racla, etc. Parerea mea este ca, atata timp cat Biserica nu s-a pronuntat asupra sfinteniei unei persoane, este bine sa ne abtinem de la a o trata precum sfintii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trupul neputrezit nu este singurul, si poate nici cel mai important, criteriu pentru sfintenie. Trupurile pot sa nu putrezeasca din n motive. Adevaratul criteriu pentru sfintenie este viata in Hristos, lipsa ereziei si a practicilor eretice si altele. Asta, parerea mea, doar Biserica poate hotari daca asa a fost. Si apoi, parca am citit undeva sau am ascultat un interviu cu un preot care a fost de fata la dezgroparea parintelui Argatu, si din ce spunea el nu prea este vorba de moaste neputrezite si frumos mirositoare. Deci...
|
||||
|
||||
![]()
"Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos, e mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu".
Parintele Arsenie Sa ne rugam, nu ne opreste nimeni, sa o facem in taina. Avem toti nevoie de ganduri bune.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citez din spusele tale:,, S-a mai discutat despre asta. Sfinții nu-i alege Biserica ci Hristos. Dacă trupul a fost găsit neputrezit și așa a rămas și după dezlegarea preoților atunci e Sfânt și cu asta basta." Conform celor spuse de tine Hristos,Capul Bisericii,alege sfintii,preotii doar constata un singur aspect(neputrezirea)si apoi pronunta canonizarea.Esti la un pas de erezie amice. Ia de la un protestant sa citesti ceea ce trebuia sa stii>conditiile canonizarii .Macar eu am avut bunul-simt sa nu zic nimic categoric cand ai dat ca exemplu de sfant pe cineva care nu este declarat asa de Biserica din care faci parte. Ba am incercat,discret,sa-ti spun ca esti pe nispuri miscatoare cu acest gen de afirmatii categorice care contrazic invatura Bisericii Ortodoxe in materie.Da tu,ca un vajnic apologet,in loc sa citesti cu atentie, ai binevoit sa ma pui la punct pe un ton arogant.Multam cone dar sa te mai uiti si in oglinda.Din cand in cand. Last edited by Scotsman; 07.12.2010 at 21:51:22. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.formula-as.ro/2006/718/sp...ui-argatu-7016 - „Trupul parintelui Ilarion Argatu a fost gasit neputrezit si placut mirositor,...” http://publicatii.com/viatacrestina/...IV/argatul.htm - „Vineri seara, IPS PIMEN, cu un sobor de 30 de preoti, a oficiat slujba de dezgropare a parintelui Ilarion Argatu. S-au descoperit moaste intregi si frumos mirositoare. ” Ce trup, poți să-mi zici și mie, poate fi nestricăcios și frumos mirositor, decât a unui Sfânt ? Eu până acum n-am auzit de vreun vrăjitor sau vraci a cărui trup a fost frumos mirositor... Și-apoi, în caz că nu știi, părintele Ilarion Argatu are și un paraclis: http://cadelnita.blogspot.com/2010/0...on-argatu.html
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciune pentru elevi si pentru profesori | spre_rasarit | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 5 | 07.07.2012 02:50:19 |
Grup de rugaciune pentru neputintele noastre si pentru tara. | dorinastoica14 | Rugaciuni | 186 | 29.09.2010 22:45:09 |
|