![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si de cate ori trecem de post, imi pare rau ca trebuie sa-mi reiau obisnuinta. De fapt, de multe ori spun ca m-as lasa de mancat carne, dar ce ma fac cu cei ai casei?
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
De e cumpatare , nu-i bai , dar sa nu fie o obsesie mancatul carnii , caci exista si aceasta " obsesie " , o obsesie ramasa din " epoca de aur " , cand toti alergam dupa carne si ne ghiftuiam precum purcelusii , neavand alt scop decat fuga dupa " ce mai baga . . . " , ori omul ( si omu bun ) are cu totul alta menire in asta viata decat : masini , pile si "relatii " . . . !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cam asa gandesc- indiferent ce fel de alimente consumam, tot in stomac ajung. Deci, e bine sa ne multumim cu tot ce da Dumnezeu.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
" Toate sa le incercati ; tineti ce este bine ! "
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fireste, inteleg situatia ta, cand esti legata de cei din casa. Poate ca asta este jertfa ta... Si eu sunt legata de cei din casa si nu pot sa tin post asa cum trebuie si chiar asa cum imi doresc eu, atunci cand sunt acasa, pentru ca nu as face decat sa starnesc foarte multa tulburare si cearta. Si atunci, care ar mai fi scopul postului meu, asa cum este el?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
"Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce ! ", si acesta poate fi un scop , un scop - "porunca " ! ! !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si uite asa ma mandresc eu, crezand ca as tine postul de la cap la coada, asa cum trebuie, daca nu as locui cu ai mei. Stiu eu ca altcineva in locul meu ar tine cum trebuie tot postul si i-ar face pe toti cei din casa sa faca la fel, stiu, dar inca nu am ajuns la masura aceea.
|
||||
|
||||
![]()
Adică cum, vă bagă pe gât friptură și cârnați, când vreți să țineți post ? Bunicul e cu mâna stângă înfiptă în părul dv, în timp ce cu mâna dreaptă vă pensează nasul, silindu-vă să deschideți gura ? Iar bunica e de cealaltă parte a scaunului, grăbindu-se să vâre cârnații cât e gura deschisă, în vreme ce dv strigați "Nu ! Nu și nu !" ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hramuri in Romania ! | windorin | Biserica Ortodoxa Romana | 14 | 05.10.2016 00:11:10 |
Let's do it Romania | Florin-Ionut | Intamplari adevarate | 20 | 28.09.2010 13:05:55 |
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! | elenavioletacocos | Generalitati | 22 | 22.11.2009 22:58:28 |
Romania | IonutS | Generalitati | 3 | 10.05.2009 01:38:27 |
Romania | ancah | Generalitati | 5 | 27.09.2007 17:08:53 |
|