Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.12.2010, 21:13:57
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Toate conteaza ! Toate se " contabilizeaza " ! Toate conteaza , si nu pot fi rupte unele de altele ! Toate : si ce mancam , si ceea ce suntem , si ce facem , si ce gandim , si . . . TOT ! Citeste ( cu toate ca stiu ca nu-ti pasa ) cele scrise de zaharia , sunt scrise in stilul lui ironic , dar de asta data sunt la obiect , la obiectul fara obiect pentru unii !

Obisnuiesc sa spun ca postul trupesc reprezinta un clopotel de atentionare-"Evita pacatul, e post!". Aceasta idee persista si dupa ce trece postul, pentru ca ne pastram obiceiul cel bun de a fi cumpatati in toate. Postul este foarte important si nu reprezinta un regim alimentar.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 11.12.2010, 21:37:45
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Obisnuiesc sa spun ca postul trupesc reprezinta un clopotel de atentionare-"Evita pacatul, e post!". Aceasta idee persista si dupa ce trece postul, pentru ca ne pastram obiceiul cel bun de a fi cumpatati in toate. Postul este foarte important si nu reprezinta un regim alimentar.
Din pacate , este de multe ori confundat cu un regim alimentar , uitandu-se ca aceasta infranare are ca drept scop curatirea trupului - sufletului si a mintii noastre ! Vai , vai , ce ma fac , doar cu un castravete si o rosie ! Daca punem astfel problema , nu am inteles nimic din postire si rolul ei !
Vechi 11.12.2010, 21:44:30
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Din pacate , este de multe ori confundat cu un regim alimentar , uitandu-se ca aceasta infranare are ca drept scop curatirea trupului - sufletului si a mintii noastre ! Vai , vai , ce ma fac , doar cu un castravete si o rosie ! Daca punem astfel problema , nu am inteles nimic din postire si rolul ei !

Si vreau sa spun ca am fost carnivora- declarand ca nu stiu sa gatesc fara carne. S-a dovedit contrariul.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 11.12.2010, 21:49:53
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Si vreau sa spun ca am fost carnivora- declarand ca nu stiu sa gatesc fara carne. S-a dovedit contrariul.
Totul e posibil , dar numai sa vrem , si in primul rand sa avem credinta ! Deci : credinta si vointa !
Vechi 11.12.2010, 21:57:55
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Totul e posibil , dar numai sa vrem , si in primul rand sa avem credinta ! Deci : credinta si vointa !

Si de cate ori trecem de post, imi pare rau ca trebuie sa-mi reiau obisnuinta. De fapt, de multe ori spun ca m-as lasa de mancat carne, dar ce ma fac cu cei ai casei?
Reply With Quote
Vechi 11.12.2010, 22:07:15
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si de cate ori trecem de post, imi pare rau ca trebuie sa-mi reiau obisnuinta. De fapt, de multe ori spun ca m-as lasa de mancat carne, dar ce ma fac cu cei ai casei?
De e cumpatare , nu-i bai , dar sa nu fie o obsesie mancatul carnii , caci exista si aceasta " obsesie " , o obsesie ramasa din " epoca de aur " , cand toti alergam dupa carne si ne ghiftuiam precum purcelusii , neavand alt scop decat fuga dupa " ce mai baga . . . " , ori omul ( si omu bun ) are cu totul alta menire in asta viata decat : masini , pile si "relatii " . . . !
Vechi 11.12.2010, 22:15:18
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
De e cumpatare , nu-i bai , dar sa nu fie o obsesie mancatul carnii , caci exista si aceasta " obsesie " , o obsesie ramasa din " epoca de aur " , cand toti alergam dupa carne si ne ghiftuiam precum purcelusii , neavand alt scop decat fuga dupa " ce mai baga . . . " , ori omul ( si omu bun ) are cu totul alta menire in asta viata decat : masini , pile si "relatii " . . . !

Cam asa gandesc- indiferent ce fel de alimente consumam, tot in stomac ajung. Deci, e bine sa ne multumim cu tot ce da Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hramuri in Romania ! windorin Biserica Ortodoxa Romana 14 05.10.2016 00:11:10
Let's do it Romania Florin-Ionut Intamplari adevarate 20 28.09.2010 13:05:55
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28
Romania IonutS Generalitati 3 10.05.2009 01:38:27
Romania ancah Generalitati 5 27.09.2007 17:08:53