Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2010, 21:47:03
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Adevarat; Biserica Catolica le are pe toate trei, chiar daca unii ortodocsi, printre care si dumneavoastra, nu cred in sfintii nostri. Nu-i nimic, ii aveti si dumneavoastra pe cei ortodocsi, asa ca, nu ne mai ramine decit sa ne transformam viata intr-o viata plina de roade.; Dumnezeu sa va dea harul Lui astfel incit sa faceti in toate voia LUI; si ma rog sa-mi dea si mie acelasi har, iar daca nu e prea mult, poate ne da si harul sa devenim chiar sfinti.
BC nu are har, asa cum am aratat. Prezenta harului nu se poate arata decat daca exista minuni. Altfel toti oamenii din orice religie pot afirma ca au har, dar trebuie sa existe si dovada.
Multumesc pentru urare, chiar daca nu va dati seama eu incerc sa va fac un bine, sa va spun ca nu exista mantuire decat in ortodoxie. Pentru ca nu vreau sa va pierdeti mantuirea.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 08:38:49
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
BC nu are har, asa cum am aratat. Prezenta harului nu se poate arata decat daca exista minuni. Altfel toti oamenii din orice religie pot afirma ca au har, dar trebuie sa existe si dovada.
Multumesc pentru urare, chiar daca nu va dati seama eu incerc sa va fac un bine, sa va spun ca nu exista mantuire decat in ortodoxie. Pentru ca nu vreau sa va pierdeti mantuirea.
In Biserica Catolica exista mintuire deoarece exista si har, exista si minuni si exista si fapte, indifernt ca dumneavoastra credeti sau nu in ele. Faptul ca, de exemplu, o asemuititi pe maica Tereza de Calcutta cu Bill Gates si nu vedeti ca in primul caz, o biata femeie a renuntat la viata ei pentru Cristos, iar pentru El a facut tot ceea ce a facut (de fapt Isus a facut prin ea), iar in al doi-lea caz vorbim despre un om care a a primit bogatie de la Dumnezeu si da din surplusul lui, sau ca moastele noastre cu siguranta nu sint moaste si imi aduceti motive subiective, imi arata ca pentru dumneavoastra ortodoxia este pusa inaintea lui Dumnezeu. Exact aceleasi argumente lipsite de fundament le pot aduce si eu daca as analiza roadele ortodoxe fara dorinta de a le intelege si numai cu dorinta de a ajunge la concluzia preconceputa "eu sint mai bun ca celalat, si mai mult, eu sint singurul bun". Inca nu am auzit ca mumiile sa fi facut minuni, sau samanii sa fi renuntat la toate pentru Isus.

Binele pe care vreti sa mi-l faceti nu are sanse de reusita dintr-un motiv simplu: puneti biserica ortodoxa inaintea lui Isus. Nici ce a spus parintele Cleopa, nici ce a spus nu stiu ce ierarh impotriva catoliclilor, nu are in fata mea nici o valoare in fata faptului ca o femeie umila, maica Tereza de Calcutta, a avut puterea sa-si daruiasca viata saracilor, si asta pentru Isus. Un astfel de exemplu vreau sa urmez, nu oameni plini mindrie,care au un singur mesaj: noi sintem mai buni ca ceilalti! Daca voi vedea exemple mai inaltatoare de traire in Cristos, poate, voi analiza ceva. Deocamdata, de as fi eu in stare sa traiesc macar cum au trait sfintii nostri, iar daca gresesc crezind ca Duhul Sfint purcede de la Tatal si de la Fiul, sint sigur ca Dumnezeu ma va ierta pentru atita lucru, pentru ca e nemarginit de bun si indurator. De-as fi eu invingator in lupta pe care trebuie sa o duc zi de zi, lupta cu propriile mele pacate!

Iar cind spuneti ca in Biserica Catolica nu exista mintuire, asigurati-va ca ati stat de vorba, inainte, du Duhul Sfint, pentru ca vai de cei prin care vin prilejurile de sminteala.

Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne mintuieste de cel rau. Amin

Last edited by nutucutu; 14.12.2010 at 16:32:03.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Episcopii catolici Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 145 16.11.2016 08:14:07
Pentru catolici Hartford Intrebari utilizatori 17 08.05.2012 19:43:13
"sfinti catolici" umilinta Biserica Romano-Catolica 7 04.04.2008 10:31:14
Ortodoxi-Catolici daniel7 Stiri, actualitati, anunturi 1 03.12.2007 18:39:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05