Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2010, 23:33:21
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

anna21, e OK!

știu că ar fi mai frumos să stăm cu toții într-o seară, după miezonoptică, comuniunând (iertatu-mi fie agramatismul) vreo 15 - 30 de minute și să ne urăm cu sinceritate somn ușor și fără năluciri drăcești.

însă, e imposibil... Creștinii autentici luptă arareori cu oameni vii, ei luptă cu idei, mentalități, convingeri și pretenții de și pentru sine însuși, fără scăpare, dintr-un noian de gânduri implacabil seci. Creștinii sunt oamenii ce reclamă dreptul de responsabilitate al individului, dreptul fiecăruia de-a nu uita că propria dreptate este bumerangul personal azvârlit către ceilalți și fără posibilitatea unui control asupra feed-back-ului.

acest site, e tocmai șansa unui creștin ortodox de a lupta cu sine pentru păstrarea credinței!

și apropo, pe Nero, nu l-ai inventat dumneata, stimată doamnă. El preexistă în fiecare dintre cei ce ... ard (pe sine sau pe alții).

În concluzie, să ne păstrăm credința și decența (de care, ocazional, eu nu am dat dovadă) în fața celor care nu mai știu să prețuiască Evanghelia lui Hristos.

Întru Hristos, nimeni nu e singur! Și chiar de-ar fi să fie unul singur pe acest site, pe acela l-aș numi egoist că nu a mai convins pe încă unul!

Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 15:14:43
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
însă, e imposibil... Creștinii autentici luptă arareori cu oameni vii, ei luptă cu idei, mentalități, convingeri și pretenții de și pentru sine însuși, fără scăpare, dintr-un noian de gânduri implacabil seci. Creștinii sunt oamenii ce reclamă dreptul de responsabilitate al individului, dreptul fiecăruia de-a nu uita că propria dreptate este bumerangul personal azvârlit către ceilalți și fără posibilitatea unui control asupra feed-back-ului.

acest site, e tocmai șansa unui creștin ortodox de a lupta cu sine pentru păstrarea credinței!

și apropo, pe Nero, nu l-ai inventat dumneata, stimată doamnă. El preexistă în fiecare dintre cei ce ... ard (pe sine sau pe alții).

În concluzie, să ne păstrăm credința și decența (de care, ocazional, eu nu am dat dovadă) în fața celor care nu mai știu să prețuiască Evanghelia lui Hristos.

Întru Hristos, nimeni nu e singur! Și chiar de-ar fi să fie unul singur pe acest site, pe acela l-aș numi egoist că nu a mai convins pe încă unul!

Doamne ajută!
Nu prea inteleg referirea la Nero.

In fine, sunt de acord ca am invatat foarte multe de pe acest forum, dar nu chiar in sensul la care s-ar astepta cineva.
Nu vreau sa fie o afirmatie jignitoare, dar am invatat in primul rand despre new age. Dupa cateva luni de stat oe forum am inteles ca eu nu-mi invat copiii bine si in loc sa le citesc povestiri biblice am pus cartea deoparte si am inceput sa-mi invat copilul cel mare exact acele lucruri care fac diferenta crestin-necrestin.
In urma citirii forumului am inteles ca prima lectie pe care trebuie sa o stie fii mei este:"Dumnezeu este Sf. Treime de-o fiinta si nedespartita", iar a doua lectie a fost Sf. Euharistie este cu adevarat Sf. Trup si Sangele lui Iisus Hristos..
etc..
Astazi, chiar daca-mi trezesc copilul la doua noapte si-l intreb cui ne inchinam noi, el va sti sa raspunda ca ne inchinam Sfintei Treimi.

De ce spun toate aceastea?

Pentru ca daca toti crestinii ar constientiza acest lucru, atunci ecumenimul NU ar avea o baza de discutie: noi nu ne inchinam aceluiasi dumnezeu ca si evreii din ziua de azi (care il hulesc pe Iisus Hristos) sau ca si musulmanii.

(multumesc lui andreicozia, datorita caruia am inteles multe lucruri, iar prin postarile lui recente mi-a amintit sa scriu despre acest subiect)
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 15:39:02
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit Ne inchinam aceluiasi dumnezeu?

Cea mai mare capcana (in opinia mea), in plasele careia cad azi crestinii este: ne inchinam aceluiasi dumnezeu ca evreii si musulmanii.
Trebuie sa fim informati pentru ca acest punct de vedere prezentat de antihristi* sa nu ne "inchida gura" pt ca nu stim sa dam argumente.

Este fals.
Crestinii se inchina Sfintei Treimi, Dumnezeu revelat.
Evreii si musulmanii se inchina unui dumnezeu care este rodul imaginatiei lor, deci un idol.

Confuzia este sustinuta de faptul ca trei religii monoteiste se revendica a fi urmase ale religiei lui Avraam. Deci care este religia lui Avraam?
"Apoi Domnul S-a arătat iarăși lui Avraam la stejarul Mamvri, într-o zi pe la amiază, când ședea el în ușa cortului său.
2. Atunci ridicându-și ochii săi, a privit și iată trei Oameni stăteau înaintea lui; și cum l-a văzut, a alergat din pragul cortului său în întâmpinarea Lor și s-a închinat până la pământ.
3. Apoi a zis: "Doamne, de am aflat har înaintea Ta, nu ocoli pe robul Tău!"

A vazut Avraam Sf. Treime la stejarul de la Mamvri.
Avea dreptul Avraam credinta adevarata?
Neindoielnic, ne invata chiar Iisus Hristos:
"Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat."
Evident credinta lui Avraam era in Sfanta Treime.

Daca nu este sufiucient, iata ce scrie in NT:
"Deci zicea Iisus către iudeii care crezuseră în El: Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei;
32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
33. Ei însă I-au răspuns: Noi suntem sămânța lui Avraam și nimănui niciodată n-am fost robi. Cum zici Tu că: Veți fi liberi?
34. Iisus le-a răspuns: Adevărat, adevărat vă spun: Oricine săvârșește păcatul este rob al păcatului.
35. Iar robul nu rămâne în casă în veac; Fiul însă rămâne în veac.
36. Deci, dacă Fiul vă va face liberi, liberi veți fi într-adevăr.
37. Știu vă sunteți sămânța lui Avraam, dar căutați să Mă omorâți, pentru că cuvâtul Meu nu încape în voi.
38. Eu vorbesc ceea ce am văzut la Tatăl Meu, iar voi faceți ceea ce ați auzit de la tatăl vostru.
39. Ei au răspuns și I-au zis: Tatăl nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Dacă ați fi fiii lui Avraam, ați face faptele lui Avraam.
40. Dar voi acum căutați să Mă ucideți pe Mine, Omul care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a făcut aceasta.
41. Voi faceți faptele tatălui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am născut din desfrânare. Un tată avem: pe Dumnezeu.
42. Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu are fi Tatăl vostru, M-ați iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieșit și am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis.
43. De ce nu înțelegeți vorbirea Mea? Fiindcă nu puteți să dați ascultare cuvântului Meu.
44. Voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni și nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăiește minciuna, grăiește dintru ale sale, căci este mincinos și tatăl minciunii.
45. Dar pe Mine, fiindcă spun adevărul, nu Mă credeți.
46. Cine dintre voi Mă vădește de păcat? Dacă spun adevărul, de ce voi nu Mă credeți?
47. Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați pentru că nu sunteți de la Dumnezeu." (Ioan, 8:31-47)

Iar in alta parte:
"Precum și Avraam a crezut în Dumnezeu și i s-a socotit lui ca dreptate.
7. Să știți, deci, că cei ce sunt din credință, aceștia sunt fii ai lui Avraam."
(Galateni 3:6-7)

Citatele din NT sunt mai mult decat lamuritoare. Dreptul Avraam s-a aflat in dreapta credinta, iar fii lui Avraam nu sunt socotiti cei trupesti, ci cei dupa credinta dreapta.

Articole care dau multe detalii lamuritoare despre acest subiect:
http://hristofor.wordpress.com/2008/...lasi-dumnezeu/
http://www.dervent.ro/rostiri.php?cI...e=ART&rOP=more

* "Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduiește că Iisus este Hristosul? Acesta este antihristul, cel care tăgăduiește pe Tatăl și pe Fiul.
Oricine tăgăduiește pe Fiul nu are nici pe Tatăl; cine mărturisește pe Fiul are și pe Tatăl." (I Ioan 2:22)
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 16:17:00
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Mie nu mi se pare că sunt puțini ortodocși.
Lasă-i să deschidă topicuri cu ce vor, doar îndemnul "Crede și nu cerceta!" nu-i ortodox; caută și ei răspunsuri. Iar userii ortodocși vor încerca să-i lumineze.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 18:46:36
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Mie nu mi se pare că sunt puțini ortodocși.
Lasă-i să deschidă topicuri cu ce vor, doar îndemnul "Crede și nu cerceta!" nu-i ortodox; caută și ei răspunsuri. Iar userii ortodocși vor încerca să-i lumineze.
da ... sunt cativa membri MISA care incerca sa imprastie nebunia lor printre ortodocsi ...

pretind ca sunt ortodocsi, ca Sfintii Parinti si duhovnicii imbunatatiti sunt toti prosti ...

in schimb pe ei i-a luminat Bivolaru ... ei inteleg Ortodoxia mult mai bine

ii recunoastem usor:

1. sunt "ortodocsi"
2. restul ortodocsilor sunt prosti, Sfintii Parinti sunt prosti ... ei au inteles mai mult ... ei "vorbesc cu ingerii"
3. nu contrazic direct credinta ortodoxa ... doar o "imbunatatesc"
4. pun parerea lor inaintea invataturii ortodoxe
5. sunt mandri; foarte mandri
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 18:08:25
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Cea mai mare capcana (in opinia mea), in plasele careia cad azi crestinii este: ne inchinam aceluiasi dumnezeu ca evreii si musulmanii.
Trebuie sa fim informati pentru ca acest punct de vedere prezentat de antihristi* sa nu ne "inchida gura" pt ca nu stim sa dam argumente.

Este fals.
Crestinii se inchina Sfintei Treimi, Dumnezeu revelat.
Evreii si musulmanii se inchina unui dumnezeu care este rodul imaginatiei lor, deci un idol.

Confuzia este sustinuta de faptul ca trei religii monoteiste se revendica a fi urmase ale religiei lui Avraam. Deci care este religia lui Avraam?
"Apoi Domnul S-a arătat iarăși lui Avraam la stejarul Mamvri, într-o zi pe la amiază, când ședea el în ușa cortului său.
2. Atunci ridicându-și ochii săi, a privit și iată trei Oameni stăteau înaintea lui; și cum l-a văzut, a alergat din pragul cortului său în întâmpinarea Lor și s-a închinat până la pământ.
3. Apoi a zis: "Doamne, de am aflat har înaintea Ta, nu ocoli pe robul Tău!"

A vazut Avraam Sf. Treime la stejarul de la Mamvri.
Avea dreptul Avraam credinta adevarata?
Neindoielnic, ne invata chiar Iisus Hristos:
"Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat."

Evident credinta lui Avraam era in Sfanta Treime.

Aceasta asa zisa evidenta ca credinta lui Avraam era in sfinta Treime este o dorinta "arzatoare" in mintea ta :))) un "wishful thinking" cum spunea Traditie mai sus :))
Ai prins indrazneala celor ce ridicindu-se pe virfuri afirma ca "aici in Biserica NUMAI EU VORBESC" si de a pune cuvinte in gura marelui nostru Parinte Avraam si pentru ASTA vor raspunde cu siguranta!

Cum puteti avea acest tupeu de neimaginat si aroganta iesita din comun sa crezi ca marele profet Avraam ar fi putut sa neglijeze faptul ca Dumnezeu reprezinta de fapt O TREIME de entitati.
Oare care ar fi ratiunea lui Dumnezeu pentru a ascunde aceasta manifestare a Sa de unul dintre favoritii sai caruia i-a incredintat alinarea sufletelor oamenilor in bratele sale ceresti.
CARE este motivul acestei omiteri???....din moment ce Avraam a fost mare decit orice Apostol si profet de dupa el iar felul in care Dumnezeu s-a apropiat de el prin cei trei ingeri.

Sfinta Treime este o alta manifestare a lui Dumnezeu, la fel cum El se manifesta sub alte forme in alte religii.

Faptul ca Dumnezeu chiar in religia iudeeo-crestina are diverse forme si vorbeste in diverse feluri si are diverse atitudini destul de diferite de la epoca la epoca denota faptul ca ADEVARUL SAU este revelat in cele mai diverse forme de care cunoastem foarte putin.

De abia acum incepem sa "zgiriem virful aisbergului" CUNOASTERII si sa intelegem cite ceva.

Last edited by andreicozia; 14.12.2010 at 18:15:12.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 22:52:17
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Cum puteti avea acest tupeu de neimaginat si aroganta iesita din comun sa crezi ca marele profet Avraam ar fi putut sa neglijeze faptul ca Dumnezeu reprezinta de fapt O TREIME de entitati.
Oare care ar fi ratiunea lui Dumnezeu pentru a ascunde aceasta manifestare a Sa de unul dintre favoritii sai caruia i-a incredintat alinarea sufletelor oamenilor in bratele sale ceresti.
CARE este motivul acestei omiteri???....din moment ce Avraam a fost mare decit orice Apostol si profet de dupa el iar felul in care Dumnezeu s-a apropiat de el prin cei trei ingeri.
Dumnezeu nu S-a descoperit ca Sfânta Treime decât în Noul Testament.

Citat:
Sfinta Treime este o alta manifestare a lui Dumnezeu, la fel cum El se manifesta sub alte forme in alte religii.
Ăsta este exact genul de discurs ant-hristic, de unde se poate vedea că acest user andreicozia nu este decât un înainte-mergător al satanei.

Citat:
Faptul ca Dumnezeu chiar in religia iudeeo-crestina are diverse forme si vorbeste in diverse feluri si are diverse atitudini destul de diferite de la epoca la epoca denota faptul ca ADEVARUL SAU este revelat in cele mai diverse forme de care cunoastem foarte putin.
Nu există nici o religie iudeo-creștină, ci există două religii distincte: Iudaismul și Creștinismul. Creștinismul este Revelația Dumnezeiască, iudaismul fiind doar un pre-mergător al Creștinismului. Adevărul lui Dumnezeu este descoperit treptat iar formele prin care este revelat, adică cuvântul și experiențele profeților, Cuvântul lui Dumnezeu Care S-a făcut trup și Duhul Adevărului vorbind prin sfinții Bisericii, nu afectează cu nici un chip unitatea și unicitatea adevărului ultim al existenței și anume Dumnezeu.

Citat:
De abia acum incepem sa "zgiriem virful aisbergului" CUNOASTERII si sa intelegem cite ceva.
În ceea ce te privește pe dumneata s-ar putea să fi zgâriat puțin vârful aisbergului în materie de cunoaștere lumească; în materie de Revelație Dumnezeiască încă n-ai văzut nimic, și prin urmare orice pretenție a dumitale nu este decât manifestarea ignoranței profunde care te caracterizează.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 23:05:13
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

[quote=doctor_faustus;313312]Dumnezeu nu S-a descoperit ca Sfânta Treime decât în Noul Testament.

SPUNE-I ANEI21 NU MIE, CU EA AI UN OS DE ROS IN PRIVINTA ASTA

Ăsta este exact genul de discurs ant-hristic, de unde se poate vedea că acest user andreicozia nu este decât un înainte-mergător al satanei.

NIMIC NOU SUB RAMURILE DE MASLIN. :)) ...AH, DA...SI UNDE ZICEAI CA TI-AI LASAT IUBIREA APROAPELUI?. OARE STII CA SI HIDUSII SUNT APROAPELE TAU, NU NUMAI VECINUL DE LA PARTER

Nu există nici o religie iudeo-creștină, ci există două religii distincte: Iudaismul și Creștinismul. Creștinismul este Revelația Dumnezeiască, iudaismul fiind doar un pre-mergător al Creștinismului. Adevărul lui Dumnezeu este descoperit treptat iar formele prin care este revelat, adică cuvântul și experiențele profeților, Cuvântul lui Dumnezeu Care S-a făcut trup și Duhul Adevărului vorbind prin sfinții Bisericii, nu afectează cu nici un chip unitatea și unicitatea adevărului ultim al existenței și anume Dumnezeu.

SERIOS?, DAR OARE PAVEL LA CINE TRAGEA IN CALATORIILE LUI, NU LA EVREI SI PRIN SINAGOGI LA RUDE UNDE A SI INTOCMIT CRESTINISMUL. DACA NU ESTE SI IUDEO- ATUNCI DE CE NE MAI STROFOCAM SA CITIM PSALMII DE CE MAI MERGEM LA MASLURI?

În ceea ce te privește pe dumneata s-ar putea să fi zgâriat puțin vârful aisbergului în materie de cunoaștere lumească; în materie de Revelație Dumnezeiască încă n-ai văzut nimic, și prin urmare orice pretenție a dumitale nu este decât manifestarea ignoranței profunde care te caracterizează.[/QUOTE

POVESTESTE-MI SI MIE DESPRE REVELATIA TA PERSONALA DUMNEZEIASCA LA CARE EU AM NUMEROASE LACUNE CA SA-MI DOVEDESTI PRIN ROADE SI FAPTE CINE ESTI. ALTFEL... SA AVEM PARDON
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 23:18:13
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Oameni buni, e timpul ca lupta voastră fără miză semnificativă să intre în vacanță de Crăciun, precum războaiele din Evul Mediu. Ar fi cazul să vă țineți o vreme veninul în glandă, mai ascultați o colindă să vă liniștiți, și discutați ceva mai destins.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2010, 00:24:04
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Smile Concluzii

Pe mine ortodoxia nu m-a convins de loc prin teorie, ci numai prin experienta si prin fapte.
Iar dintre fapte cea mai mare a fost iubirea.
Nu sunt un exemplar care sa se considere vredinc de a sfatui, dar uneori cand stiu un exemplu de traire ce l-am vazut candva aleg sa il impartasesc cu toata lumea.
Nu intotdeauna gasesc cuvintele potrivite, mai ales ca un forum este lipsit de viata.

Cat despre problema ridicata aici, tot din exemplul altora stiu ca solutia nu este nici sa le dam ban celor care nu raspund crestineste, dar nici sa ii "scarpinam intre coarne", ca sa le facem jocul.

Stiu ca unii vin cu intentie sincera, cauta raspunsuri, altii doar sa bage erezii, si sa faca lumea sa se certe pe forum.
Lumea e confuza in general, fie ea ortodoxa sau nu.

Eu cred ca cel mai bine e sa ne spunem parerea la un topic, sau sa citam din cazul cu care putem face analogie (un exemplu din vietile sfintilor, sau scrierile lor) si sa nu ne animam dupa in diverse controverse, ajungand chiar la cearta.

Un lucru am observat: ca un catolic, budist, protestant etc. daca cauta adevarul, adevarata dragoste si credinta pana la urma ajunge ortodox.

Dar ortodoxul care cauta sa se mareasca, sa se laude cu inteligenta, frumusetea, nepatimirea si dreptatea sa sau are interese materiale/economice/politice ajunge mai rau decat ereticii.

Asa ca purtarea noastra fata de ei ar trebui sa fie una cu dragoste. Si cand zic asta nu ma refer sa punem capul jos si sa nu mai zica nimeni nimic.
Ci sa spunem punctul nostru de vedere frumos, sa explicam unde e greseala, iar apoi sa ii lasam sa se certe cu peretii daca vor.

Oricum cine cauta cu adevarat raspunsul la intrebarea, sa zicem "Trebuie sa tinem post?" si va citi raspunsul ortodoxului( care zice da, si da ca argument ajungerea la dragoste, la bunatate si la rabdare) si raspunsul altcuiva (care va zice ca nu ca te chinui, te imbolnavesti etc.) va asculta pe ortodox si va incerca pe pielea lui, si din experienta se va convinge.
Iar cel care cauta prin intrebare sa se justifice ca nu il tine(fie el si ortodox), va asculta argumentele celuilalt ca sa isi impace constiinta.

Asa ca noi sa spunem adevarul pe cat putem si stim, si sa lasam pe fiecare sa-si faca alegerile. Uneori o vorba buna poate topi gheata de pe inima omului, indiferent cine este el.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
IPS Teofan un antihrist? mihailt Biserica Ortodoxa Romana 29 04.08.2014 16:25:08
Catolicismul= pregatirea lui antiHrist myself00 Generalitati 51 09.08.2012 01:54:04
Semenle timpurilor de pe urma si venirea lui antihrist ortodox4life Generalitati 80 27.04.2012 16:38:23
Sfintii Prooroci Ilie si Enoh luptandu-se cu Antihrist vidoveczandrei Din Noul Testament 33 13.06.2011 14:48:47
Despre Antihrist patinina34 Din Noul Testament 11 10.05.2009 23:06:25