Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.12.2010, 23:28:41
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Belphegor Vezi mesajul
una e a indeplini si alta a declara ca accepti un D-zeu cand nu ai citit 3 randuri de Darwin caci acea mare majoritate nu este informata si de tabara cealalta
Serios? Nu stiu ce te face sa crezi ca cei din tabara celor ce cred sunt atat de limitati. Dimpotriva, cred ca a ametit Darwin cat l-au intors pe toate partile. Daca tu ai fi fost curios ai fi avut mii de posibilitati sa afli ce-a ajuns teoria darwinista. Dar cazi singur in tabara "dezinformatilor" pe care de altfel ii dispretuiesti fara menajamente.

Citat:
În prealabil postat de Belphegor Vezi mesajul
daca te scufunzi intr-atat in iluzie astfel incat crezi ca tot ce e in afara,tot ce presupune un vartej de gandire este periculos pentru spirit,intre noi fie vorba ,inexistent?..La intamolare intra multa perceptie selectiva de care tu nu esti constient.
Expicatia asta pompoasa (si nu stiu de ce, fiindca nimeni nu vrea sa para mai destept decat este, si pur si simplu nu luptam sa dovedim ceva, ci ne aparam cu ceea ce avem) este mult prea complicata, cand putea fi exprimata mult mai simplu. O fi periculos "vartejul de gandire", pentru spirit, dar in masura in care Adevarul nostru ar ramane o iluzie sau ar fi... inexistent. Este foarte adevarat ca din tabara voastra pare a fi vorba de o iluzie, dar daca ai incerca sa te documentezi, nu de gura noastra, ci din orgoliu, ai afla ca iluzia asta a fost palpabila inainte de venirea Mantuitorului, iar dupa aceea cu atat mai mult. Lumina ce se aprinde si care nu mistuie, icoane care plang in toata lumea asta, oameni cu handicapuri sau boli incurabile vindecati in mod miraculos, Sfinte Moaste izvoratoare de mir, dar mai ales acel miracol care se petrece cu fiecare din noi, (care am indraznit sa credem in El) nu zilnic, ci in fiecare clipa, chiar si in somn, ne determina pe noi sa spunem ca Darwin a fost un naiv frustrat care si-a dat seama prea tarziu in viata cat de mult a ratacit si si-a irosit intelectul pe o ipoteza falsa. Si, in ciuda a tot ce credeti despre noi, ca suntem limitati intelectual, ca suntem mistici si fanatici, ca suntem ignoranti de-a dreptul, ne este sincer mila de fiecare fiinta umana (e greu de definit personajul ce neaga creatia si Creatorul si care a rupt orice relatie cu El) nu numai fiindca sunt lipsiti de privilegiul de a trai sublimul, dar si de nenorocirea ca-si atrag propria condamnare in lumea vesniciei...
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce se intampla cu sufletul nebotezat? serb_crina Generalitati 25 20.01.2013 20:06:31
sufletul nostru ANDREEA-CRISTINA momosica Umanitare 0 23.09.2011 01:01:51
Ce se intampla cu sufletul dupa moarte heorhe Generalitati 85 02.08.2010 16:09:02
Despre sufletul nostru patinina34 Generalitati 31 10.03.2009 21:32:57