Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin
ce ti-e greu sa pricepi ca eu nu pierd nimic,dar tu daca exista Dumnezeu pierzi totul.pe mine nu ma costa nimic pe tine viata vesnica,tu iti inchipui in capul tau inteligent ce inseamna vesnicia.ce nu ai priceput inteligentsuperextra?
|
Eu am inteles ce vrei sa zici cu vesnicia si stiu ca daca exista D-zeu nu sunt intr-o pozitie prea buna. Ma consolez cu gandul ca toti oamenii interesanti sunt in iad, dar ma streseaza gandul ca de fapt iadul pentru noi ar fi sa stam langa voi e eternitate.
Revenind la ce pierzi daca nu exista D-zeu, e la mintea cocosului ca ai investit timp si bani in credinta ta cand puteai sa le folosesti intr-un mod mai constructiv. Deci "nimic" este o exprimare intentionat eronata pentru a favoriza un anume rezultat. Din pacate la mine nu tin acest gen de argumente ilogice. Voi chair pierdeti enorm daca D-zeu nu exista, ca sa nu mai spun ca toate crimele justificate de religie ar fi absolut de condamnat. Daca D-zeu nu exista, pentru ce au murit martirii? N-au pierdut nimic? Nici macar ani buni din viata? Cum poti sa ignori aceste aspecte si sa pretinzi ca nu pierzi nimic daca D-zeu nu exista? Si ca sa trecem si in alt registru, religia va dicteaza cand e voie sa va impreunati evident cu sotia. Pai daca D-zeu nu exista, nu inseamna ca ati pierdut o groaza de ocazii sa-i oferiti pertenerei/partenerului un orgasm? Sau mai multe? Corect ar fi sa prezentati toate aceste pierderi cand vorbiti de pariul lui Pascal dar, intentionat sau nu, spuneti ca de fapt nu pierdeti nimic. Si din moment ce ti-am aratat ca nu e asa, perpetuand aceasta minciuna extrem de convenabila, devii mincinos. Minti lumea ca nu pierde nimic. Sunt dispus sa imi cer scuze daca imi explici cum cele enumerate sunt egale cu nimic in cazul in care D-zeu nu exista! Dar te rog mult, intelege ca este vorba despre varianta pariului in care D-zeu nu exista. Discutam si celelalte variante dar as vrea sa lamurim mai intai acest caz.
Citat:
.te rog scoate capul din scorbura.de ce ma faci mincinos caci eu nu sunt mincinos ci doar tu nu poti sa pricepi la tine-i vina.mai citeste o data rugaciunea ce ti-am scris-o mai sus,cu atentie mare.
Dumnezeu si Maica Domnului sa te scoata la lumina.Amin.
Dumnezeule cel vesnic indura-te de aceasta fiinta ce traieste intru intuneric,ca mortii cei din viacuri,si o scote pe dinsa la lumina dupa mare mila ta.Slava Tie Doamne Slava Tie.
|
Multumesc, esti foarte dragut! Din pacate iar ai folosit niste argumente care nu au sens. Rugaciunile au efect doar in cazul credinciosilor. Oricum intentia conteaza!