![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Din cate-mi amintesc de la fizica, era o formula destul de simpla care spune ca frecventa radiatiei emisa de o sursa e proportionala cu puterea a patra a temparaturii corpului. Daca stii formula, nu trebuie sa te deplasezi pana la Alfa centauri ca sa masori temperatura de la suprafata stelei sau sa intri in camera unde se ciocnesc hardronii la LHC ca sa stii ce temperatura se degaja in momentul experimentului.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Formula_lui_Planck Formula lui Planck (cunoscută și ca legea lui Planck pentru radiația termică), este o expresie matematică, ce stabilește dependența intensității radiației corpului negru de lungimea de undă a radiației emise și de temperatura corpului emisiv. În conformitate cu legile radiației ale lui Kirchhoff, raportul între emisivitatea și absorbtivitatea unui material oarecare pentru radiația electromagnetică este o funcție universală (adică independentă de material) I(λ,T), de lungimea de undă λ a radiației și de temperatura absolută T a materialului. Această funcție este numită și intensitatea radiației corpului negru. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cele zece porunci | Dia20_diana | Din Vechiul Testament | 12 | 07.11.2017 22:15:51 |
Grade de rudenie | costel | Nunta | 83 | 28.10.2016 09:17:56 |
De ce e saracie-Rezervele de cupru ale Romaniei de miliarde de euro privatizate. | hydro314 | Generalitati | 40 | 01.11.2012 00:37:47 |
Apple a pierdut 10 miliarde de dolari in ultimele zile | absolutep0wer | Generalitati | 11 | 19.07.2010 19:21:08 |
grade de rudenie | anita86 | Generalitati | 7 | 12.11.2009 23:58:10 |
|