Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2011, 15:08:54
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Da cum au masurat aceia temperatura de acolo la respectivul experiment?
Din cate-mi amintesc de la fizica, era o formula destul de simpla care spune ca frecventa radiatiei emisa de o sursa e proportionala cu puterea a patra a temparaturii corpului. Daca stii formula, nu trebuie sa te deplasezi pana la Alfa centauri ca sa masori temperatura de la suprafata stelei sau sa intri in camera unde se ciocnesc hardronii la LHC ca sa stii ce temperatura se degaja in momentul experimentului.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 15:19:04
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Din cate-mi amintesc de la fizica, era o formula destul de simpla care spune ca frecventa radiatiei emisa de o sursa e proportionala cu puterea a patra a temparaturii corpului. Daca stii formula, nu trebuie sa te deplasezi pana la Alfa centauri ca sa masori temperatura de la suprafata stelei sau sa intri in camera unde se ciocnesc hardronii la LHC ca sa stii ce temperatura se degaja in momentul experimentului.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Formula_lui_Planck

Formula lui Planck (cunoscută și ca legea lui Planck pentru radiația termică), este o expresie matematică, ce stabilește dependența intensității radiației corpului negru de lungimea de undă a radiației emise și de temperatura corpului emisiv.

În conformitate cu legile radiației ale lui Kirchhoff, raportul între emisivitatea și absorbtivitatea unui material oarecare pentru radiația electromagnetică este o funcție universală (adică independentă de material) I(λ,T), de lungimea de undă λ a radiației și de temperatura absolută T a materialului. Această funcție este numită și intensitatea radiației corpului negru.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cele zece porunci Dia20_diana Din Vechiul Testament 12 07.11.2017 22:15:51
Grade de rudenie costel Nunta 83 28.10.2016 09:17:56
De ce e saracie-Rezervele de cupru ale Romaniei de miliarde de euro privatizate. hydro314 Generalitati 40 01.11.2012 00:37:47
Apple a pierdut 10 miliarde de dolari in ultimele zile absolutep0wer Generalitati 11 19.07.2010 19:21:08
grade de rudenie anita86 Generalitati 7 12.11.2009 23:58:10