Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2011, 21:38:27
alyna26 alyna26 is offline
Member

Data înregistrării: 08.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alyna26 Vezi mesajul
as vrea sa te mai intreb ceva ce am fost si eu intrebata si n-am stiut pe moment sa raspund: de ce n-a oprit Dumnezeu ororile celui de-al doilea razboi mondial? de fapt de la aceasta intrebare au inceput toate cautarile mele si partial am gasit raspunsul dar pentru ca mi-a placut cum ai raspuns, as vrea sa aud si parerea ta.
te rog carmen si nu numai tu, daca binevoiesti sa raspunzi la aceasta intrebare?
Reply With Quote
Vechi 09.01.2011, 21:56:17
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
te rog carmen si nu numai tu, daca binevoiesti sa raspunzi la aceasta intrebare?
Cred ca din acelasi motiv din care nu a oprit potopul ...
Reply With Quote
Vechi 09.01.2011, 22:16:54
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Cred ca din acelasi motiv din care nu a oprit potopul ...
adica melissa? au murit foarte multi copii si foarte multe femei in lagarele de concentrare, foarte multi nevinovati.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 13:53:37
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
adica melissa? au murit foarte multi copii si foarte multe femei in lagarele de concentrare, foarte multi nevinovati.
de parca,tu ai sti gresalele fiecaruia,Dumnezeu stie tainele fiecaruia.nu pentru ca au fost mai pacatosi decit noi.Cei peste care a cazut turnul siluamului nu au fost mai pacatosi decit voi spunea DL. IIsus. ce vreti voi sa scoateti la lumina sunt niste taine mari ale lui Dumnezeu.

Domnul sa va binecuvinteze.

Last edited by mihaila_alin; 10.01.2011 at 14:02:26.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 14:08:28
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
ce vreti voi sa scoateti la lumina sunt niste taine mari ale lui Dumnezeu.
Pai da, exact ce spuneam si eu in primul mesaj postat pe acest topic.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 13:59:14
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
au murit foarte multi copii si foarte multe femei in lagarele de concentrare, foarte multi nevinovati.
Dar cei 14 000 de prunci uciși de împăratul Irod, omorâți cu scopul de a ucide printre ei și pe pruncul Iisus, nu au fost tot suflete nevinovate?
Oare Hristos a fost vinovat de uciderea lor? Desigur că nu. Genocidul a fost produs de ura și invidia lui Irod.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 14:14:14
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmen FUNIERU Vezi mesajul
Dar cei 14 000 de prunci uciși de împăratul Irod, omorâți cu scopul de a ucide printre ei și pe pruncul Iisus, nu au fost tot suflete nevinovate?
Oare Hristos a fost vinovat de uciderea lor? Desigur că nu. Genocidul a fost produs de ura și invidia lui Irod.
Acum Alyna26 se va intreba si asta: de ce nu a oprit Dumnezeu si aceasta ucidere de prunci?
Ne invartim in jurul cozii.
Am mai spus, ceea ce pentru noi pare cumplit de incorect,pentru Dumnezeu care are motivatie pentru tot ce face,este foarte corect.Deci nu putem noi decripta aceste actiuni dumnezeiesti,oricat am vrea si ne-am stradui, pentru ca nu avem capacitati suficiente pentru a percepe cum functioneaza MINTEA DIVINA!
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 15:58:36
Member

Implicit

asta nu este un raspuns cu care sa convingeti pe cineva. motivul pentru care catolicii sunt mai apropiati de preotii lor, este faptul ca acestia discuta cu credinciosii si le explica pe inteles dilemele pe care le au. asta cu mintea noastra nu percepe, a fost tot timpul folosita pentru a evita un raspuns la care poate nu se stie a se raspunde. in loc sa-si apropie oamenii si sa le deschida sufletele, cu astfel de raspunsuri nu se intampla decat contrariul. pana nu o sa ne deschidem mintea si sa ne adaptam secolului in care traim, oamenii in loc sa se apropie de biserica se vor indeparta. daca am pus aceste intrebari a fost tocmai ca vreau sa gasesc raspunsuri potrivite pentru a convinge o alta persoana, credeam ca este posibil sa le gasesc aici dar din pacate in afara de umilinta si dogmatica, un raspuns clar este mai greu de obtinut.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 09:56:46
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
asta nu este un raspuns cu care sa convingeti pe cineva. motivul pentru care catolicii sunt mai apropiati de preotii lor, este faptul ca acestia discuta cu credinciosii si le explica pe inteles dilemele pe care le au. asta cu mintea noastra nu percepe, a fost tot timpul folosita pentru a evita un raspuns la care poate nu se stie a se raspunde. in loc sa-si apropie oamenii si sa le deschida sufletele, cu astfel de raspunsuri nu se intampla decat contrariul. pana nu o sa ne deschidem mintea si sa ne adaptam secolului in care traim, oamenii in loc sa se apropie de biserica se vor indeparta. daca am pus aceste intrebari a fost tocmai ca vreau sa gasesc raspunsuri potrivite pentru a convinge o alta persoana, credeam ca este posibil sa le gasesc aici dar din pacate in afara de umilinta si dogmatica, un raspuns clar este mai greu de obtinut.
dute la duhovnic,sau la manastire si vei primi raspunsuri autorizate.de la niste laici nu vei primi decit aprecieri ale lor sau dogmatica cum ai spus.chestia cu "deschiderea mintii" numai Dumnezeu o face nu omul

Last edited by mihaila_alin; 11.01.2011 at 10:15:47.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poezie cu autor necunoscut mie arwein Arta bisericeasca in general 5 01.07.2016 07:03:05
cat de mare este puterea "raului"? fallen Generalitati 47 27.01.2012 17:40:57
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 14 26.01.2011 11:00:06
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Dumnezeu nu este cauza raului Paisie Aghioritul Teologie si Stiinta 2 05.03.2010 07:10:28