Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2011, 14:58:11
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
pamantul ca materie si nu pamantul ca planeta.

la Iov scrie clar ca atunci cand a fost facuta planeta pamant (din pamant, materie) erau deja in univers alte stele, iar ingerii erau creati deja (si "cel rau" inca nu se razvratise). Deci nu este nici o contradictie in Sfanta Scriptura ci doar trebuie sa fim atenti la exegeza.

Planeta pamant a fost creata inaintea lunii si aproximativ in aceeasi perioada cu soarele. Dimnesiunile planetei Pamant au fost bine planificate de Dumnezeu pentru a putea fi in "zona verde" de la soare unde este posibila viata (apa exista in toate cele 3 stari de agregare: solid, lichid, gaz). soarele, planeta pamant si intreg universul sunt facute pentru om.

"“Unde erai tu, când am întemeiat Pământul? Spune-Mi, dacă știi să spui. Știi tu cine a hotărât măsurile Pământului? Sau cine a întins deasupra lui lanțul de măsurat? În ce au fost întărite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului, atunci când stelele dimineții cântau laolaltă și toți îngerii… Mă sărbătoreau?”" Iov 38,4-7

"„Cine a măsurat apele cu pumnul și cine a măsurat pământul cu cotul? Cine a pus pulberea pământului în baniță și cine a cântărit munții și văile cu cântarul? ”" Isaia 40,12.
Raspunsul este evident: Dumnezeu.

asa cum am aratat anterior, pentru o exegeza corecta trbuie sa fim foarte atenti la sensurile cuvintelor: "cer" si "pamant".

Doamne ajuta.
In Facere in ziua a treia pamantul deja odraslea verdeata, ierburi si pomi(Fac 1:12). Luminatorii: soarele, luna , stelele au fost create abia in ziua a patra(Fac 1:14-16).
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 15:10:22
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
In Facere in ziua a treia pamantul deja odraslea verdeata, ierburi si pomi(Fac 1:12). Luminatorii: soarele, luna , stelele au fost create abia in ziua a patra(Fac 1:14-16).
Spune asta pentru a arata ca nu soarele este izvorul luminii si al vietii. Soarele nu este decat un luminator, facut mai traziu in raport cu alte stele.

Iov spune ca stelele au fost create inainte plantei Pamant.
Sfanta Scriptura nu greste... oamenii gresesc printr-o interpretare eronata.

Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 15:23:09
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Spune asta pentru a arata ca nu soarele este izvorul luminii si al vietii. Soarele nu este decat un luminator, facut mai traziu in raport cu alte stele.

Iov spune ca stelele au fost create inainte plantei Pamant.
Sfanta Scriptura nu greste... oamenii gresesc printr-o interpretare eronata.

Doamne ajuta.
Eu am mai raspuns la acest pasaj din Iov, acolo nu spune ca stele au fost facute inaintea Pamanatului. "În ce au fost întărite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului, atunci când stelele dimineții cântau laolaltă și toți îngerii… Mă sărbătoreau"
Piatra din capul unghiului stim ca este Iisus, nu e vorba de pamant aici.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine spre_rasarit Generalitati 0 09.09.2011 13:09:26